en-joy  

Cultura

Pagini: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »

OKIANSOPHIA - 26 NOIEMBRIE

20 11 2010 00:29
VINERI – 26 NOIEMBRIE – ORA 17.00
OKIANSOPHIA – “CALAUZA” – ANDREI  TARKOVSKY
Invitat : STEFAN UNGUREAN – conferentiar universitar – Facultatea de Sociologie si Comunicare (Universitatea “Transilvania” din Brasov)
 
Vizionarea filmului va fi urmata de un dialog intre Stefan Ungurean (conferentiar universitar) si elevi ai liceelor brasovene, participanti la intalnirile din cadrul “seminarului ku filosofie” gazduit de libraria Okian.
Aceasta intalnire se inscrie intr-un proiect nou bazat pe vizionarea unor filme cu continut filosofic, urmata de dialogul intre participanti si o personalitate dispusa la a impartasi celor tineri chei diverse de intelegere a filmelor.
Important:  Aceste intalniri de desfasoara pe baza unor inscrieri in asa fel incat prezenta altor persoane, desi de dorit, nu poate fi onorata de catre libraria Okian deoarece spatiul de desfasurare permite accesul a 40 de persoane.

mai multe ...

vizite 183831comentarii 30 redactor: Admin in Cultura

ETNOVEMBER 2010 la Brasov

19 11 2010 23:24
Evenimentul are loc in zilele de 20, 21 si 22 noiembrie 2010, dupa urmatorul program, trimis de catre Primaria Brasov:

mai multe ...

vizite 13773comentarii 21 redactor: Admin in Cultura

CENUŞĂREASA- pe scena Brasovului

27 09 2010 07:15

V-a întristat, copil fiind sau oamenimari, povestea Cenusaresei? Stim cutotii ca binele triumfă! De asta ne asigură şi Gioacchino Rossini in “LaCenerentola” –nimeni alta decat Cenuşăreasa din basmul copilărieinoastre,Cenuşăreasa cu inima bună,iertătoare a tuturor ofenselor,Cenuşăreasadevenită soţia prinţului,fericită până la adânci bătrâneţi alături de alesulei.

mai multe ...

vizite 11434comentarii 30 redactor: Admin in Cultura

Din nou un rus la Teatrul „Sică Alexandrescu”

15 09 2010 20:41

După ce, anul trecut, avea loc premiera spectacolului „Lapte negru”, al cărui autor este unul dintre copii teribili ai dramaturgiei contemporane ruse: Evgheni Grişkoveţ, un nou autor rus contemporan îşi alătură numele de repertoriul Teatrului „Sică Alexandrescu”, prin spectacolul „Casa”.

Născut în 1967, Evgheni Grişkoveţ face parte, ca şi Vasili Sigarev, din generaţia care a fost martora unuia dintre cele mai utopice proiecte ale omenirii, martora unui proiect neterminat. Pentru ca, apoi, să încerce să prindă din mers trenul unui alt proiect pe care trebuie să-l înţeleagă, pe care trebuie să îl înveţe, şi sub ale cărui reguli trebuie acum să-şi redefinească existenţa, începând cu cel mai simplu şi apropiat concept: cel de aCASĂ. Despre aceşti oameni scrie Grişcoveţ, considerat un fel de purtător de cuvânt al intelectualităţii ruse. Despre oamenii pierduţi în oceanul noii societăţi, în care relaţia cu cel de alături se înfiripă cu greu, în care, cu fiecare pas, creşte dificultatea de realiza ceva aici şi de a se concretiza cele mai mici visuri. Ca de exemplu visul lui Igor, 45 de ani, medic – personajul principal din spectacolul braşovean: acela de a-şi construi o CASĂ.

mai multe ...

vizite 11030comentarii 36 redactor: Admin in Cultura

Un nou sezon de teatru la Braşov

02 09 2010 12:22

Teatrul „Sică Alexandrescu” vă invită la o nouă stagiune teatrală. Spectacole valoroase, genuri dramatice diferite, autori contemporani dar şi clasici, transpuneri regizorale de excepţie, recitaluri actoriceşti de clasă. Este ceea ce îşi propune trupa teatrului şi anul acesta, în aceeaşi intenţie a deschiderii spre adevărata cultură.

Stagiunea se deschide vineri, 10 septembrie, ora 19.00 cu cea mai recentă premieră: Autostrada de Neil LaBute. Patru poveşti de viaţă, aparent simple, dar care dezvăluie, treptat, relaţiile pline de dramatism, traume, frustrări, crize morale, ascunse sub masca unor existenţe obişnuite. Abordarea stilistică a tânărului regizor Adrian Iclenzan a atras deja atenţia, spectacolul fiind selecţionat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, ce va avea loc la sfârşit de septembrie.

mai multe ...

vizite 78436comentarii 384 redactor: Admin in Cultura

Romana – Renaşterea unui dans din tezaurul coregrafic naţional românesc

31 08 2010 06:29

Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov vă invită miercuri, 1 septembrie 2010, ora 1300 la deschiderea cursului de dans de epocă ROMANA.

În secolul al XIX-lea la Braşov se năştea un dans de societate unic şi original, ca reacţie specifică unei epoci în care naţiunile şi naţionalităţile concurau în toate planurile, cel al vieţii sociale nefăcând excepţie nici el de la regulă. Cu toate acestea, încă de la apariţie, acest dans a fost preluat de toate comunităţile Transilvaniei, un asemenea exemplu venind chiar din oraşul de la poalele Tâmpei. La balul Casinei maghiare relatează un cotidian clujean că au participat şi românii, în hainele lor tradiţionale brodate cu aur (hainele specifice din Şcheii Braşovului), şi au dansat „Romana”; s-a manifestat o atmosferă frăţească, după cum consemna corespondentul maghiar.

mai multe ...

vizite 8607comentarii 13 redactor: Admin in Cultura

Lansarea catalogului Arthur Coulin

03 08 2010 09:19

Joi, 5 august 2010, ora 13, la sediul Muzeului de Artă Braşov va avea loc lansarea catalogului Arthur Coulin, editat în colaborare de Muzeul de Artă Braşov şi Siebenbürgisches Museum Gundelsheim (Muzeul Transilvănean din Gundelsheim). Invitat special este domnul Wolfgang Wittstock, preşedinte al Forumului Democrat German din România - filiala Braşov.

Finalizare a unui important proiect expoziţional şi ştiinţific, catalogul Arthur Coulin îşi propune să readucă în actualitate pe unul dintre cei mai proeminenţi artişti transilvăneni de la începutul secolului XX. Arthur Coulin se remarcă prin contribuţia sa la înnoirea picturii din Transilvania, dar şi prin eforturile deosebite depuse în calitate de animator al vieţii artistice şi culturale a saşilor transilvăneni.

mai multe ...

vizite 8549comentarii 12 redactor: Admin in Cultura
Pagini: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »

Alte intrari:

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog