en-joy  

Cultura

Pagini: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 11 »

nvierea lui Hristos - apelativul nvierii noastre

04 04 2010 19:51

"Cnd zicem cu credinţă: Hristos a nviat! afirmăm implicit: Noi toţi vom nvia!", astfel şi ncheie părintele Dumitru Stăniloae articolul final din lucrarea "Ortodoxie şi romnism". nvierea Mntuitorului Iisus Hristos, reinvestind omul n veşnicia la care a fost chemat, face ca verbul "a fi" să se conjuge esenţial pe coordonatele hristologice, revelnd persoana umană ca realitate de orind pascal, ca "fiinţă pascală" (M. I. Rupnik).

mai multe ...

vizite 30247comentarii 17 redactor: Admin in Cultura

Join the American Culture Club at the Sitcom Night

14 03 2010 20:11

Studentii de la Clubul Cultural American din Brasov doresc sa faca urmatorul anunt in legatura cu un nou eveniment in cadrul caruia puteti viziona cateva episoade din cunoscute comedii americane:

Clubul Cultural American va invita la Sitcom Night, in data de 29 Martie, la ora 17:00 la Mansarda Casei Baiulescu (Str. Eroilor, nr.33).

mai multe ...

vizite 12616comentarii 3 redactor: Admin in Cultura

Mihail Vakulovski de-o parte si de alta a interviului

10 03 2010 19:52

Pe Mihail Vakulovski brasovenii il cunosc fie si numai din interviurile semnate de el in revista Zile si Nopti. Lumea literara il stie dupa scrierile sale. Lumea artistica, dupa interviurile luate. Jurnalistii, dupa interviuri pe care le-a dat. Eu l-am cunoscut... la diverse conferinte, evenimente. Mereu cu un aparat dupa gat, zambitor, amabil si deschis oricarei conversatii. Vorbeam mereu despre ceva anume, ca si colegi de presa, pana cand, intr-o zi, l-am intrebat despre el. Atunci am descoperit un profesor. Un scriitor. Un om mare- si la figurat, caci la propiu il vazusem din prima clipa, are peste 1.90m.

Interviul care urmeaza nu este totusi despre el, nu in mod direct cel putin. Ci despre intamplarile prin care a trecut pentru interviuri.

mai multe ...

vizite 41245comentarii 18 redactor: Anca Pepelea in Cultura

Ce e un actor şi ce vrea sa spună

01 03 2010 21:37

Anul trecut, nceputul primăveri cel care poartă cu el sărbători de celebrare: mărţişorul şi Ziua Femeii, amndouă cu origini ncă din vremea Greciei Antice sau a Imperiului , a fost sărbătorit şi de către Teatrul Sică Alexandrescu şi Filarmonica din Braşov. Atunci a fost vorba de un recital extraordinar al actorilor Florin Piersic şi Emilia Popescu, nsoţiţi muzical de către prestigioasa orchestră braşoveană.
Şi, cum lucrurilor bune le stă bine să devină tradiţie, anul acesta primăvara va fi marcată din nou pe scenă, de un alt spectacol special: Horaţiu Mălăele, alături de Filarmonica din Braşov.

mai multe ...

vizite 16350comentarii 8 redactor: Admin in Cultura

Concurs de scenarii 2010!

05 02 2010 11:35

Concursul National de Scenarii se află la cea de-a X-a ediţie. HBO Romania va organiza şi n acest an Concursul n parteneriat cu APFR (Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romnesc), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continund colaborarea ncepută n 2005.
Concursul Naţional de Scenarii este unul dintre cele mai importante proiecte iniţiate şi derulate de HBO Romnia, devenind deja o tradiţie. Tot o tradiţie o reprezinta, deja, organizarea lui n parteneriat cu cel mai important şi credibil eveniment de film din Romnia, primul şi cel mai vechi festival de film de lung metraj din ţară. O parte dintre cştigătorii ediţiilor anterioare ale concursului lansat de HBO Romnia s-au afirmat n scurt timp nu numai la nivel naţional, ci şi n afara graniţelor ţării noastre, demostrnd seriozitatea şi autenticitatea Concursului.

mai multe ...

vizite 12402comentarii 17 redactor: Admin in Cultura

DECEMBRIE '89 DUPĂ 20 DE ANI. nceputul sfrşitului comunismului n Romnia

23 01 2010 17:39

Expoziţia cuprinde 5 secvenţe istorice reprezentnd perioada instaurării comunismului, tablouri pictate de eroul martir Liviu Babeş, documente şi fotografii cu revolta braşovenilor din 15 noiembrie 1987, obiecte, fotografii ale propagandei comuniste, documente şi obiecte din timpul revoluţiei din decembrie '89. Se pot organiza lecţii deschise, ghidaje, ntlniri cu revoluţionarii din decembrie '89.

mai multe ...

vizite 8297comentarii 20 redactor: Admin in Cultura

ZIUA UNIRII

21 01 2010 22:54

Consiliul Judeţean Braşov prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov in colaborare cu Primăria Brasov, Prefectura Brasov, Cercul Militar Braşov, Casa de Cultură a Studenţilor Braşov, Centrul Cultural Reduta, Asociaţiile Studenţeşti, Asciaţia Cadrelor Militare n retragere şi n rezervă, Asociaţia Cultul Eroilor, Muzeul Casa Mureşenilor şi Inspectoratul Şcolar Braşov organizează următoarele manifestări dedicate sărbătoriri zilei de 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor Romne:

- Ceata de feciori şi Grupul de fluieraşi din Şercăiţa

- Ansamblul Romnaşul al Cercului Militar Braşov

- Orchestra de cameră a Liceului de muzică Tudor Ciortea Braşov

- Formaţia camerală Astra

Intrarea este liberă!

mai multe ...

vizite 8251comentarii 15 redactor: Admin in Cultura
Pagini: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 11 »

Alte intrari:

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog