en-joy  

Cultura

Pagini: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »

OKIANSOPHIA - 26 NOIEMBRIE

20 11 2010 00:29
VINERI 26 NOIEMBRIE ORA 17.00
OKIANSOPHIA CALAUZA ANDREI TARKOVSKY
Invitat : STEFAN UNGUREAN conferentiar universitar Facultatea de Sociologie si Comunicare (Universitatea Transilvania din Brasov)

Vizionarea filmului va fi urmata de un dialog intre Stefan Ungurean (conferentiar universitar) si elevi ai liceelor brasovene, participanti la intalnirile din cadrul seminarului ku filosofie gazduit de libraria Okian.
Aceasta intalnire se inscrie intr-un proiect nou bazat pe vizionarea unor filme cu continut filosofic, urmata de dialogul intre participanti si o personalitate dispusa la a impartasi celor tineri chei diverse de intelegere a filmelor.
Important: Aceste intalniri de desfasoara pe baza unor inscrieri in asa fel incat prezenta altor persoane, desi de dorit, nu poate fi onorata de catre libraria Okian deoarece spatiul de desfasurare permite accesul a 40 de persoane.

mai multe ...

vizite 187053comentarii 44 redactor: Admin in Cultura

ETNOVEMBER 2010 la Brasov

19 11 2010 23:24
Evenimentul are loc in zilele de 20, 21 si 22 noiembrie 2010, dupa urmatorul program, trimis de catre Primaria Brasov:

mai multe ...

vizite 15371comentarii 21 redactor: Admin in Cultura

CENUŞĂREASA- pe scena Brasovului

27 09 2010 07:15

V-a ntristat, copil fiind sau oamenimari, povestea Cenusaresei? Stim cutotii ca binele triumfă! De asta ne asigură şi Gioacchino Rossini in LaCenerentola nimeni alta decat Cenuşăreasa din basmul copilărieinoastre,Cenuşăreasa cu inima bună,iertătoare a tuturor ofenselor,Cenuşăreasadevenită soţia prinţului,fericită pnă la adnci bătrneţi alături de alesulei.

mai multe ...

vizite 12952comentarii 30 redactor: Admin in Cultura

Din nou un rus la Teatrul Sică Alexandrescu

15 09 2010 20:41

După ce, anul trecut, avea loc premiera spectacolului Lapte negru, al cărui autor este unul dintre copii teribili ai dramaturgiei contemporane ruse: Evgheni Grişkoveţ, un nou autor rus contemporan şi alătură numele de repertoriul Teatrului Sică Alexandrescu, prin spectacolul Casa.

Născut n 1967, Evgheni Grişkoveţ face parte, ca şi Vasili Sigarev, din generaţia care a fost martora unuia dintre cele mai utopice proiecte ale omenirii, martora unui proiect neterminat. Pentru ca, apoi, să ncerce să prindă din mers trenul unui alt proiect pe care trebuie să-l nţeleagă, pe care trebuie să l nveţe, şi sub ale cărui reguli trebuie acum să-şi redefinească existenţa, ncepnd cu cel mai simplu şi apropiat concept: cel de aCASĂ. Despre aceşti oameni scrie Grişcoveţ, considerat un fel de purtător de cuvnt al intelectualităţii ruse. Despre oamenii pierduţi n oceanul noii societăţi, n care relaţia cu cel de alături se nfiripă cu greu, n care, cu fiecare pas, creşte dificultatea de realiza ceva aici şi de a se concretiza cele mai mici visuri. Ca de exemplu visul lui Igor, 45 de ani, medic personajul principal din spectacolul braşovean: acela de a-şi construi o CASĂ.

mai multe ...

vizite 13161comentarii 36 redactor: Admin in Cultura

Un nou sezon de teatru la Braşov

02 09 2010 12:22

Teatrul Sică Alexandrescu vă invită la o nouă stagiune teatrală. Spectacole valoroase, genuri dramatice diferite, autori contemporani dar şi clasici, transpuneri regizorale de excepţie, recitaluri actoriceşti de clasă. Este ceea ce şi propune trupa teatrului şi anul acesta, n aceeaşi intenţie a deschiderii spre adevărata cultură.

Stagiunea se deschide vineri, 10 septembrie, ora 19.00 cu cea mai recentă premieră: Autostrada de Neil LaBute. Patru poveşti de viaţă, aparent simple, dar care dezvăluie, treptat, relaţiile pline de dramatism, traume, frustrări, crize morale, ascunse sub masca unor existenţe obişnuite. Abordarea stilistică a tnărului regizor Adrian Iclenzan a atras deja atenţia, spectacolul fiind selecţionat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, ce va avea loc la sfrşit de septembrie.

mai multe ...

vizite 205048comentarii 2178 redactor: Admin in Cultura

Romana Renaşterea unui dans din tezaurul coregrafic naţional romnesc

31 08 2010 06:29

Muzeul Casa Mureşenilor Braşov vă invită miercuri, 1 septembrie 2010, ora 1300 la deschiderea cursului de dans de epocă ROMANA.

n secolul al XIX-lea la Braşov se năştea un dans de societate unic şi original, ca reacţie specifică unei epoci n care naţiunile şi naţionalităţile concurau n toate planurile, cel al vieţii sociale nefăcnd excepţie nici el de la regulă. Cu toate acestea, ncă de la apariţie, acest dans a fost preluat de toate comunităţile Transilvaniei, un asemenea exemplu venind chiar din oraşul de la poalele Tmpei. La balul Casinei maghiare relatează un cotidian clujean că au participat şi romnii, n hainele lor tradiţionale brodate cu aur (hainele specifice din Şcheii Braşovului), şi au dansat Romana; s-a manifestat o atmosferă frăţească, după cum consemna corespondentul maghiar.

mai multe ...

vizite 10776comentarii 13 redactor: Admin in Cultura

Lansarea catalogului Arthur Coulin

03 08 2010 09:19

Joi, 5 august 2010, ora 13, la sediul Muzeului de Artă Braşov va avea loc lansarea catalogului Arthur Coulin, editat n colaborare de Muzeul de Artă Braşov şi Siebenbrgisches Museum Gundelsheim (Muzeul Transilvănean din Gundelsheim). Invitat special este domnul Wolfgang Wittstock, preşedinte al Forumului Democrat German din Romnia - filiala Braşov.

Finalizare a unui important proiect expoziţional şi ştiinţific, catalogul Arthur Coulin şi propune să readucă n actualitate pe unul dintre cei mai proeminenţi artişti transilvăneni de la nceputul secolului XX. Arthur Coulin se remarcă prin contribuţia sa la nnoirea picturii din Transilvania, dar şi prin eforturile deosebite depuse n calitate de animator al vieţii artistice şi culturale a saşilor transilvăneni.

mai multe ...

vizite 10342comentarii 12 redactor: Admin in Cultura
Pagini: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »

Alte intrari:

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog