O altă latură a băieţilor…

\"\"La conferinţa de presă, ce a premers concertului au fost întrebaţi dacă se poate face voluntariat în lumea muzicii. „Cei care cântă într-adevăr live fac întotdeauna voluntariat, iar dacă se află la începutul carierei voluntariatul este o modalitate de afirmare.” Şi trupa Proconsul a făcut voluntariat, iar un exemplu concludent rămâne Festivalul Berii de acum cinci ani de la Braşov.„Am făcut voluntariat pentru că ne-am putut permite, cântasem doi ani pe vapoare(nu ca trupă) ceea ce ne-a determinat să cântăm de plăcere nu ca şi necesitate. De altfel muzica rămâne pentru noi o pasiune, deci nu am vrut să facem un compromis.” Unul din visele trupei la începuturile sale era acela de a cânta în deschiderea concertelor unei trupe consacrate. Astfel unul din proiectele actuale pe temă socială a celor de la Proconsul constă în promovarea tinerilor talente, a trupelor de valoare care poate nu au reuşit să răzbească, să se afirme. Acesta este motivul pentru care în deschiderea fiecărui spectacol, din fiecare oraş va concerta şi o trupă de pe plan local. În cazul Braşovului cea care a încântat live publicul a fost formaţia Vertigo, de care se ocupă Victor Lenghel (Conexiuni).Ceea ce dovedeşte încă o dată că Proconsul este deschis colaborărilor.

Noi proiecte surprinzătoare Proconsul

Deja cunoscută piesa „Mama Terra” a fost o colaborare reuşită cu copii de la Şcoala Americană din Bucureşti făcând parte dintr-un proiect mai amplu al Şcolii Americane din S.U.A. Piesa face parte dintr-un colaj de melodii destinate Europei de Est.

Un alt proiect îndrăzneţ este acela de reintegrare în societate a câinilor vagabonzi din Bucureşti. Acestia, în urma unui proces de dresaj special vor fi integraţi în centre de handicapaţi locomotor, nevăzători cu scopul de a le uşura viaţa.

După câştigarea trofeului „Cerbul de Aur” formaţia Proconsul a fost contactată de Guy Flutcher pentru a imprima piesa „Cerul” în limba engleză, versurile fiind scrise de această dată de către Gary Osbourn (textierul lui Elton John).În Marea Britanie a avut şansa să fie luată spre analiza pentru a deveni coloana sonoră a uni film. Însă se pare că Guy Flutcher a considerat piesa mult prea bună în comparaţie cu valoarea filmului. În prezent piesa câştigătoare a Cerbului de Aur este deja difuzată şi promovată în Olanda sub titlul de „If tomorrow”.

Cu toate că băieţii de la Proconsul au primit numeroase oferte din Germania, Toronto, precum şi de la comunităţile de români de pretutindeni ca şi trupă nu au cântat în străinătate. Acest lucru se datorează în primul rând dorinţei de a nu pierde contactul cu publicul românesc. Şi cum nimic nu este întâmplător…Iată unul din motivele pentru care Proconsul străbate ţara în lung şi-n lat…motivul pentru care s-a mai născut un album…de cinci stele…