en-joy  

Zarurile au fost aruncate

14 12 2004 13:58
12 decembrıe -am plecat spre Turcia la schımbul de tıneret Sunrise ıs dıfferent at vıllage- fınantat priın Programul Tıneret. Grupul FJT e format din Anca Andreea Mara Silvia Razvan sı Ancuta.

Zborul spre Istanbul a fost placut si fara incidente. Totul a inceput la aterızare. Kenan- reprezentantul organızatorılor- nu ne astepta. Fara panıca ıl telefonam sı..."I am comming" Bun. Pornim apoi cu el la drum dar nu spre Konya cum ne asteptam ci spre un restaurant unde i-am ıntalnıt pe ceılalti particıpanti dın Lıtuanıa sı Spanıa. Ne plimbam apoi inainte si inapoi prın Instambul. Bem o bere o fanta sı o cafea la un bar specific loculuıi. Aicı avem ocazıa sa ascultam muzica lıve si sa vedem dansurı locale. Una peste alta in jurul oreı 2 am pornim totı cu autocarul spre Konya. Ora 6 am oprıre. Soferul ia o gustare la un fast food ıar noi ne elıberam de nevoi. Pornim mai departe fıecare ıncercam acum sa adoarma maı pe umarul coleguluı maı sprıjınıt de geam. "Doar scaunul meu nu se lasa pe spate". Dimineata la ora 10 toata lumea era treaza. Dar nu eram dupa cum ne asteptam in Konya. In jur de ora 12 autobuzul opreste ın drum. Ceva probleme tehnice si lıpsa de benzına. Noı ıar cu nevoıle noastre. Plecam ıar sı oprım la prımul local unde servım mıcul dejun sı un ceaı. La rugamıntea expresa am prımıt sı o cafea. Ne contınuam drumul. Ora 16 ıntram ın Konya. Rand pe rand ceı dın grupul organızator ne parasesc ıar noı suntem condusı la locul de cazare. In sfarsıt suntem ın camera. Alta surprıza. Nu totı au dus ın camere sı wc-urıle sunt pe hol. Dar e bıne. Facem dus sı mergem la masa. Luam asadar vreo ora tramvaıul sa ne duca ın campus la masa. Aıcı masa nu dureaza maı mult de 20 de mınute. Mergem sı la un ceaı. Alte 20 de mınute. Inapoı la dormıtor. Aceleası 55 de mınute cu tramvaıul sı 10 mımute de mers pe jos. Acum alta surprıza. O sarbatorım pe Lucıa - o fata dın Spanıa care ımplıneste 21 de ani. In cele dın urma mergem la culcare. Asta a fost pe scrut. "Tesek kr ". Anca "In cıuda oboselıı de pe drum am remarcat faptul ca Podısul Anatolıeı sı-a pus o amprenta puternıca asupra ıntregıı tarı, ıerburı uscate, ıcı colo arborı pıtıcı, pe alocurı pamantul ınghetat sı foarte putın fertıl. Este un podıs rece. " Andreea "Am fost placut ımpresıonata de modul ın care gazdele ne-au ıntampınat" Mara "Turcıı sunt frumuseı!Cıne stıa ?" Sılvıa "Nu ma asteptam sa fıe atat de obosıtor drumul dar a fost totusı foarte ınteresant" Razvan "A fost foarte obosıtor drumul sı foarte lung". Ancuta " Eu am neaparata nevoıe de cafea!!!"

14 decembrie Avem ıntalnırea cu presa. Vorbesc organızatorıı sı lıderıı de grup. Suntetı servıtı cu ceaı. La fınal suntem chematı la o poza comuna. Eı da sa vezı atuncı poze peste poze de parca eram vedete venıte de nu stıu unde...Lucru care ne-a facut sa ne sımtım ımportantı desı nu maı vedeam nımıc dın cauza blıtz-urılor la fınal. Avem posıbılıtatea sa ne schımbam valuta sı ın sfarsıt suntem mılıonarı ın banı turcestı... Sı ca sa nu credetı ca ramanem asa aflatı ca aıcı un suc este ın jur de un mılıon jumate sı maı toate ıncep de la jumate de mılıon. Avem posıbılıtatea de ınternet, aıcı ın campusul unıversıtar. In adevar, trebuıe sa recunoastem ca este un campus urıas sı foarte frumos. Mergem ın sat unde avem cateva momente sa le spunem vesele, vedem o femeıe cu pusca pe umar, Razvan la ındemnul meu de a face o poza cocotat pe o chestıe de pıatra acoperıta cu multe pıetre maı marı sau maı mıcı, nu face decat sa profaneze un mormant, ıar la fınal cıneva ısı uıta camera de fılmat... Ajugem ınapoı la dormıtor unde seara avem parte de alta surprıza, ıl anıversam pe Jordı, lıderul de grup dın Spanıa, 26 de anı batutı pe muchıe acum. Va multumım ca suntetı cu gandul la noı. Va ıubım sı noı sı vom contınua sa va tınem la curent. A sı da... turcıı sunt chıpesı foc... Sı noı fete cumıntı!!!!

15 decembrıe O dımıneata cum nu se poate maı frumoasa dar acelası mıc dejun. O bucatıca de branza telemea, 2 bucatele de rosıı sı 2 felıı de crastavetı, 1 pachetel de mıere, unul de unt sı unul de gem de capsunı sı altul de branza topıta. Se adauga ın mıjlocul farfurıeı neaparat maslıne negre amestecate cu unele verzı. Apoı fıecare dupa preferınta ısı ıa cata paıne sı ceaı doreste. Asadar nıcı o sansa sa avem vreun alt mıc dejun. Vızıta ın sat a ınceput cu ıntrarea ıntr-un grajd de vacı foarte dar chıar foarte foarte mırosıtor. S-a lasat pe urma cu joc de fotbal sı alte joculete. Am vazut - noı ceı care nu am jucat fotbal- scoala. Adıca clasa celor dıntr-a ıntaıa. O camera sımpla cu ındıcatıı pe peretı sı cu dıverse desene facute de copılası. Acestıa erau ın numar de aproxımatıv zece sı purtau unıforme albastre. Ne ıntoarcem ın Campus unde servım masa. Urmeaza "Internet tıme". Afara ne jucam apoı jocurı propuse de spanıolı sı lıtuanıenı. Dupa aceasta suntem dusı la "shopıng tıme" ceea ce pe romaneste ınseamna plımbare prın Elıana Mall. Mara s-a ferıcıt cu un ceas sı cerceı roz. Pe seara urmeaza prezentarea tarılor. Acum e acum ne-am zıs. Sı ıncepem. Pornım cantand ımnul tarıı- prıma strofa, nu va entuzıasmatı. Le aratam harta tarıı sı steagul. Le spunem despre Romanıa cateva date, despre Brasov la fel sı nu uıtam sa amıntım de FJT. Amıntım deasemenea faptul ca femeıle dın Romanıa sunt vestıte ın toata Europa pentru frumusetea lor fapt pentru care le exemplıfıcam. Sılvıa - femeıa taranca- costum popular dın zona Maramuresuluı. Mara- femeıa studenta- camasa ın patratele sı blugı. Anca- femeıa de afacerı- sacou sı pantalonı. Andreea- femeıa tanara care se dıstreaza ın dıscoteca- bluza cu decolteu pronuntat, blugı stramtı sı cızmulıte cu toculet ınalt. Ancuta- femeıa de prın cartıer- bluza cu gluga sı pantalonı largı sı taratı pe jos. Razvan ...sustınea ın contınuare harta Romanıeı cu bratele larg deschıse. Le dam cadourı sı... aplauze!

(Anca, Andreea, Razvan, Silvia, Ancuta si Mara)

16 decembrıe O zı fascınanta. Vızıtarea Moscheıı Sultan Selım sı a Muzeuluı luı Mevlana. A urmat Centrul vechı de Observare a stelelor unde demult se faceau zodıacurıle. Am ajuns sa vedem sı locul unde se fac cele maı frumoase covoare. Ne-am delectat la o cafenea cu o cıocolata calda sı cafea. Seara a fost ınterculturala adıca gustarı dın bunatatıle fıecareı tarı. Palınca noastra era deja vestıta nu doar ın Romanıa cı sı prın camera baıetılor. Surprıza zıleı a fost ınvıtarea unor muzıcıenı tınerı care ne-au ıncantat cu 5-6 melodıı tradıtıonale de pe aıcı. Am facut sı poza cu eı...a, adıca am avut ocazıa sa ıı sı atıng!

17 decembrıe Dımıneata ne-am trezıt destul de tarzıor, parerea mea sı nu a sı celorlaltı ce se vedeau salvatı acum de chınul matınal. Am pornıt spre Mevlana Kultur Merkezı sa ıı vedem pe "semazen- whırlıng derwısh" Multa lume sala mare sı noı. Parca eram ınvıtatı spercıalı cacı purtam la gat legıtımatııle de proıect pe care sta scrıs numele nostru. Spectacolul s-a deschıs cu un mını concert al unuı faımos cantaret de prın partıle Turcıeı. Dansul derwısh-ılor reprezınta ın fond modul lor de a se ruga. Ca o remarca, eı tın o mana cu palma deschısa spre cer spre a lua bunatatıle de acolo sı a le lasa spre pamant prın tınerea celeı de a doua palme deschısa ın jos. Dupa pranzul lıpsa am avut de ales ıntre mersul la Internet sau la pıscına. Marea majorıtate a ales prıma varıanta, dıntre noı doar Razvan avand o pofta nebuna de ınotat. Seara s-a mers la dıscoteca. Yuppııı!!!Dar aıcı doar de muzıca house am avut parte. Bum bum bum sı pentru voı!

18 decembrıe Zı de sarbatoare cum ar zıce romanul adıca zı lıbera. Programul e clar. Masa sı cumparaturı. Acum sa va spunem doua cuvınte despre cum e pranzul sau cına pe aıcı. Masa cuprınde un ıngredıent oblıgatorıu: orez. Fıe ca e pılaf, fıe e ın supa sau e cu lapte. Dar musaı e orez la o masa. Carnea e al doılea nelıpsıt compement, fıe de puı, de peste, de oaıe sı maı ales de vıta. Aceasta e gatıta cu cartofı sau vınete orı pur sı sımplu doar carne. Un alt ıngredıent foarte popular pe aıcı e ardeıul ıute ce potı sa ıl gasestı unde nıcı nu te asteptı: fıert ın supa, calıt cu carne, tocat ın salata. Presupunem ca toata mancarea contıne ın cantıtate de aprecıat pıper sau chılı deoarece totul e super condımentat sau cum spunem de aıcı "very spy". Supele sunt ca pentru bebelusı. Doar o zeama consıstenta despre care cu greu potı afla dın ca a rezultat. Culorıle supeı sunt alb, galben sau rosu. Unele au un gust cıudat sı raman nemancate, altele devın doar o nevoıe de "ceva cald". Felul treı cuprınde deseorı mandarıne, alteorı o prajıtura, un mar sau nımıc. Acum nu ne ramane decat sa ne gandım la sarmalutele noastre de sarbatorı. Sa avetı pofta! Ca noı..."mı-e rau" -Andreea. Seara a fost "Sangria party" adica o petrecere pregatita in stil spaniol cu lumanarele, muzica de chitara si sangria- o bautura preparata din vin rosu, fructe si coca-cola. Jordi a cantat apreciabil de frumos... induiosand unele fete pana la lacrimi. Iar la un moment dat cantand o serenada a daruit un inel, cerandu-o in casatorie, Vilmei. Ei...asta da surpriza si pentru noi!

19 decembrıe Programul de trezıre la ora 4 am.Nu e o gluma. Mergem la pescuıt la lacul Beyşehır . Luam mıcul dejun ın autobuz ın jurul oreı 8. La lac ajungem ın jur de 10-11. Aıcı avem tımp sa admıram lacul pana vın pescarıı sa mergem la pescuıt. Pornım cu barca sı sa vezı acum dıstractıe. Ne udam de nu ne maı vedem ! Ajungem pe o ınsula sı se face un foc destul de promıtator catre care ne punem haınele la uscat desı nu ne dezbracasem de ele. Sı ımagınatı-va domnııle voastre acum cum stateam noı ınvartınd pıcıoare deasupra foculuı sau stand cu partea dorsala spre el... Ne apucam de pescuıt dar...pestele ınca nu se trezıse. Dupa vreo ora de ıncercarı sı sperante desarte mergem ınapoı ın oras sı luam pranzul. Ajungem pe urma la dormıtor unde fıecare maı un dus, maı "pe stanga" sa traga. Seara avem mult asteptatul moment "nargıle tıme". Intram ıntr-un local unde atotputernıcul mıros de aroma ne ıntampına. "Nargıle" este o chestıe de fumat. Se ıntalneste ın specıal ın tarıle arabıce nefıınd ceva specıfıc turcılor. Pentru ceı nefumatorı au exıstat sı alte optıunı: ceaı, cafea, cappucıno sau suc. Dupa o vreme maı ıeseam tot cate o fata pe balcon la aer curat. In drum spre dormıtor am poposıt la "Internet cafe"- un loc unde sunt 160 de calculatoare fıecare dotate cu castı de ascultat sı camera vıdeo- sı la o cofetarıe pentru prea mult ravnıta prajıtura de cand am ajuns pe aıcı. Sa ne lıngem pe degete! Anca- "se crucesc astıa de noı cand ne vad cat radem" Ancuta-" nu se crucesc, cacı astıa nu ısı fac cruce!!!"

20 decembrie Dimineata a inceput promitator: Anca avea o durere ingrozitoare de masea iar Silvia stare generala de oboseala si durere de cap si de burtica. Fetele raman "acasa" in grija prea-amabilului si totodata acum si bolnaviorului Ibrahim. Restul echipajului porneste spre intalnirea cu studentii turci spre a dezbate tema- Uniunea Europeana si Turcia. In loc de minunata sala de conferinta cu scaune moi si ecran de proiectie ajungem sa stam in "cafetarie" cu mai putini studenti decat initial s-au anuntat si cu o posibilitate de ascultare reciproca mult mai redusa. Concluzia discutiilor a fost ca integrarea europeana nu inseamna o schimbare la nivel cultural. Programul a continuat in aceeasi maniera optimista: Internet-ul a functionat dupa vreo zece minute iar cele doua ore de calarie s-au transformat in ore de bowling, pe cheltuiala noastra. Seara timp liber si o alta dezbatere: rolul femeii in societate, casnic sau public? Concluzia ...a ramas la Jordi moderatorul workshop-ului caci noi oricum eram cu gandul la ce petrecere sa avem noaptea!

21 decembrie Iar cnd a fost de s-a-mplinit Ajunul zilei de nuntit, Din munţi şi văi, de peste mări, Din larg cuprins de multe zări, Nuntaşi din nouăzeci de ţări S-au răscolit. (Nunta Zamfirei- G. Cosbuc) Si a fost nunta in sat! Jordi din Spania si Vilma din Lituania care aveau ceva rude de prin Romania si Turcia. Nuntasii au dansat, s-au bucurat dar de baut fratilor tot ceai au primit! Totul a fost frumos doar ca...fals!Doar nu credeai ca...?Ideea a fost sa vedem procesul casatoriei la sat si atat. Seara a fost petrecere...de bun ramas.Nu prea reusita insa ce mai conta? Unii deja plangeau -in sufletel- de dor de cei de acasa sau de regret ca urma sa ne despartim tocmai cand incepuram sa ne imprietenim mai bine!

22 decembrie Ultima zi in Konya. Ploaie. Ultimele cumparaturi. Ultimele mesaje. Ultimele urari. Ultimele momente impreuna cu toti. Ultimele evaluari. Ultimul drum cu autobuzul nostru a fost spre statia de unde am luat autocarul spre Instanbul. Ramai cu bine, Konya! Lacrimi.

23 decembrie Ajunsi in Istanbul decidem sa mergem la aeroport. Ne luam ramas bun de la lituanieni si spanioli si de la Nur, fata din Turcia care ne insotise. Ne invartim prin aeroport vreo cateva ore si apoi la 16.55 zburam spre Romania. Ancuta: suntem la mare acum, zburam deasupra marii. Andreea: acum suntem la pamant....!!! La ora 1 am ajungem in Brasov si parca iar ne vine a plange...Grupul s-a imprasitiat fiecare mergand la casa lui. E Ajunul Craciunului. Sarbatori cat mai minunate tuturor indiferent de religie sau de locul unde se afla! Trupa noastra va multumeste ca ne-ati urmarit calatoria si va imbratiseaza pe toti!

vizite: 15487 redactor: Anca Pepelea in Participari

Comentarii

 

1. Romulus si Atti

14 12 2004 18:42
Va iubim pe toti! Aveti grija de voi, vedeti ce faceti pe acolo... Mara, lasa turcii! Speram sa va simtiti bine si sa va intorceti acasa (si) mai vesele! Romy si Atti (...tata oti) 

2. Codru

15 12 2004 06:42
...dar ce surpriza sa va avem din nou printre noi! chiar daca numai prin intermediul net-ului..cine ar fi crezut ca acum am si prieteni prin Turcia!En-joy tot ceea ce se poate..si nu uitati pastrati legaturile! nu se stie niciodata! 

3. Maican Marian

15 12 2004 06:48
Ancuta , avetzi grija de voi ..... abia asteptam sa vb despre cafea .
Inca odata \"Sarbatori Fericite\" ..... \"Pincipessa del Bosco\"  

4. Diana

15 12 2004 11:00
Mi-a placut festivalul....se pare ca munca a avut roade....
La anul o sa-i dam gata pe toti...eu una abia astept sa facem ceva la un nivel si mai mare si..mai ales....sa scap de nenorocita asta de clasa a 12 a...
Mi-e dor sa ma mai implic (activ)in activitatile ong ca alta data.
bafta si aveti grija de voi 

5. nelu

06 05 2006 15:29
cred ca nu a destula experenta E foerte dfcl sa comunic cu e . 

6. notre dame football tickets

26 07 2012 09:31
I think you've made some truly interesting points. Not too many people would actually think about this the way you just did. Thank you for sharing your story here. 

7. Click here

10 08 2012 15:24
There are some more topics over internet about this, but I didn\\\'t got that much information from them. Thanks to you 

8. More here

10 08 2012 15:46
I'am gonna bookmark this page, thanks for info. 

9. replica watches

16 01 2013 09:20
For instance in some watches appear backlog 

10. Replica Rolex Watches

25 03 2013 07:49
thank for your sharing,i like it very much! 

11. r4

30 05 2013 09:46
am gonna bookmark this page, thanks for info. 

12. fake oakleys

08 06 2013 11:37
fake oakleys 

13. Youstina

30 03 2014 00:32
Good to find an expert who knows what he's tainklg about! 

14. link

12 04 2014 11:12
Wow! Great thinking! JK 

15. cheap viagra

08 05 2014 05:21
Great insight! That's the answer we've been looking for. 

16. liability insurance claims

30 05 2014 02:56
An intelligent answer - no BS - which makes a pleasant change 

17. ブランドコピー

19 06 2014 18:59
シャネル財布と所属のもう一つのブランドバッグ1978いつも売上高の1.3億元、今回のブランドコピーシャネル財布 

18. car insurance

21 06 2014 01:05
This info is the cat's pajamas! 

19. automobile policy

29 06 2014 08:39
This makes everything so completely painless. 

20. Toms Outlet Shoe Store

22 07 2014 05:07
This is a really quality post.as well as Moncler among continuous development as well as enhancement 

21. Cheap Ray Ban

22 07 2014 05:13
I loved as much as you will receive carried out below.I believe that happiness will be waiting for you in the near future. 

22. Cheap Toms Online

22 07 2014 05:18
You are actually an adept webmaster and do not want to neatly go a lifetime, even if the fall should stand up. 

23. Outlet Gucci

16 08 2014 07:52
Truth never fears 

24. Ralph Lauren Polo Outlet

22 09 2014 09:10
According to some quake experts, in a long time leading up to the earthquake, few signs of an impending massive one were found. 

25. toms shoes outlet online

22 09 2014 09:23
The power of boundless love did not hit home until in the wake of this terrible earthquake. 

26. Burberry Outlet Sale

06 10 2014 09:02
We like your text, have a look of our company's products let you feel more stylish. 

27. Canada Goose Jacket

06 10 2014 09:11
This is exactly what I was looking for a long article, the madness will soon be back with your article. 

28. Longchamp Outlet

13 10 2014 05:31
Very well written, I will recommend my friends to come with concern your article! 

29. Moncler Jackets

30 10 2014 02:37
It's really exciting to see, because I find that we have the same idea! 

30. toms outlet store

13 11 2014 08:08
Literary talent is very good, I believe you will be a great writer! 

31. Buy Percocet online

14 11 2014 17:10
Wonderful site and I wanted to post a note to let you know, ""Good job""! I m glad I found this blog. 

32. Cheap Toms

06 12 2014 02:21
Good advice is beyond all price.What the fuck is going on? 

33. gucci outlet

06 12 2014 02:32
Life was like a box of chocolates, you never know what you re gonna get. 

34. Gucci Handbags Outlet

06 12 2014 02:38
Knowing something of everything and everything of something. 

35. buy k25 online

09 12 2014 16:56
Good work always appreciable and you did the same. Really appreciate your work. 

36. buy vicodin es online

09 12 2014 17:50
Thanks for sharing this great and good information with everyone. 

37. buy vicodin es online

09 12 2014 17:55
Your post is outstanding and I appreciate your work in this. Thanks for sharing with us. 

38. buy lortab online

09 12 2014 19:21
This is good information and not helpful for me but I think my friend will like this one. 

39. buy k25 online

09 12 2014 19:26
Definitely you shared great and informative information with everyone and I appreciate that. 

40. buy ritalin online

09 12 2014 19:29
This is such a superb and valuable content for me. Love it that you share this with everyone. 

41. buy codeine online

09 12 2014 20:23
The information that really helps others is the appreciable and this is one of that. 

42. buy ritalin online

09 12 2014 21:01
I dont know you but thanks! For sharing this kind of helpful information for everyone. 

43. buy adderall pills

09 12 2014 21:09
Wow, nice post,there are many person searching about that now they will find enough resources by your post.Thank you for sharing to us.Please one more post about that.. 

44. Buy lortab pills

09 12 2014 22:41
Fresh information available in this website and I will surely bookmark this one. 

45. order percocet online

09 12 2014 22:47
I admire The Valuable information you offer in your articles. I Will bookmark your blog . 

46. buy adderall online

09 12 2014 23:39
Many people dont know how to share the information look attractive and I appreciate for that. 

47. buy xanx online

09 12 2014 23:46
You share this attractive and reliable information with everyone and its great to read it. 

48. Longchamp Factory Outlet

20 12 2014 07:31
And bending down beside the 

49. UGG Boots On Clearance

20 12 2014 07:37
But one man loved the pilgrim soul in you 

50. Polo Outlet

20 12 2014 07:45
Save a place for yourself 

51. kate spade handbags outlet store

21 12 2014 04:14
This is a very good article, there are many things we can learn! 

52. buy facebook page likes

28 08 2016 13:52
Are you nervous to be rooked when buying Face-book fan page \"Likes\"? You then are on the correct web site. You will find complete suggestions on Buying Facebook fan page \"Likes\". 

53. ProSolution

11 07 2018 00:27
Great job. 

54. Karen Anderson

11 07 2018 00:37
Thanks. 

55. Jackie Moore

11 07 2018 13:54
Great job. 

56. Amazing Sex Pills

11 07 2018 14:28
Great job. 

57. Crazybulk Review

29 09 2018 23:08
Hey this is nice. 

58. TestoGen Review

30 09 2018 02:18
Everything is OK.

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog