en-joy  

Cu intrebarea langa usa

16 01 2005 14:50

Noaptea devoratorilor de publicitate a fost luata la tocat, nici prea prea, nici foarte foarte.

O noapte este de ajuns. Nu se poate mai mult, spectacoul trebuie sa dea maximul (Dan Chisu) iar publicul sa fie atat de captat incat sa revina si in anul urmator, pentru acel mai mult.

Ideea spectacolului vine din Franta iar originea lui in Romania, de la Dan Chisu. Si nu de dragul cauzei, ci a efectului: obtinerea de fonduri pentru festivalul de film de la Bucuresti, Daquino.

Publicitatea inseamna o munca criminala chiar daca rezultatul este uneori amuzant, nu e vorba deloc de distractie in a realiza un spot publicitar. Reclamele au parcurs ani diferiti, chiar din 1938 si tari din Europa, Africa, America, si Asia, fiecare reclama avand influenta din viata sociala si politica a vremii. ( Dan Chisu)

Mesajul reclamelor vizionate a fost si el versificat. De la a cumpara o masina pana la a savura un suc, de la lupta pentru pace pana la avertizarea asupra efectelor ce le au secventele violente de la TV la copiii sau de la utilizarea tampanelor la cea a prezervativelor. Fata de anul trecut, media reclamelor a fost mult mai buna calitativ( Dorian Lungu ). Mi-au placut cat de subtile erau reclamele la prezervative. Cred ca trebuie sa detii o adevarata arta pentru a realiza asta ( Horia, 23 de ani ).

Un oarecare inconvenient a fost netritrarea in limba romana a textelor, un punct mare negativ; unele nu s-au inteles din aceasta cauza, pana la urma conteaza si ce zice. Intelegeti acum ca daca limba engleza se presupune ca o cunoastem, franceza, italiana, chineza nu sunt chiar asa la indemana tuturor. Prima parte a fost mai haioasa, a doua nu prea si s-a exagerat pe partea cu Jack Daniels ( Alexandru, 21 de ani ) Foarte frumosnu mi-au placut cele din Africa( Traian, 20 de ani ) Este super reusit si merita vazut! Si merita sa se mai petreaca in Brasov! Si la mai mult! ( Oana, 17 ani )

Surpriza serii a fost prezenta in deschidere, a celor trei tineri de la Bucuresti, respectiv, Bobo, Costel si Teo. Ei sunt actorii ce realizeaza stand-up-uri, adica spectacole de comedie in direct. Trupa lor e formata din sase tineri, insa cealalta jumatate ramasese in capitala, unde ca in fiecare seara de vineri, sambata si duminica, in Caf Deko, dupa ora 23, incepe acest gen de spectacol. Publicul brasovean a aplaudat zgomotos si a ras cu lacrimi, fapt ce l-a determinat pe Dan Chisu sa promita un spectacol de stand-up cat mai curand. A marturisit deasemenea ca tinerii erau pentru prima data in fata unui public atat de numeros si diferit de cel ce frecventeaza clubul cu pricina.

Una peste alta, noaptea a trecut.

Totusi, sa nu uitam ca mesajul reclamelor de la televizor, oricat de clar sau de ascuns ar fi, oricat de brutal sau de delicat s-ar prezenta, trebuie sa ajunga la noi in stare pura. Poate avem nevoie doar de putina mirare!

vizite: 8778 redactor: Anca Pepelea in Diverse

Comentarii

 

1. grasu.xxl

17 01 2005 11:48
a fost foarte misto prima parte,dar cand au inceput spoturile cu jack daniels a inceput sa ma plictiseasca!
Au fost prea multe!
dar in rest a fost bine.
chiar daca au fost mici incidente cu uni scandalagi a fost ok! 

2. porcul_paralitic

17 01 2005 12:49
A fost haios, in general mi-a placut.
Dar nu era mai bine daca erau doua spectacole de cate 3 ore? Nu de alta dar te cam saturi sa stai pe un scaun 6 ore si sa te holbezi la un ecran, chiar daca este interesant. 

3. Alex.B

26 01 2005 19:47
Intradevar un articol foarte bine scris la care nu stiu daca mai sunt prea multe de adaugat.

Dupa cum am mai spus-o deja si cum si altii au surprins-o (idea) spectacolul s-a lungit cam mult si s-a gresit d.p.d.v. al lipsei traduceri la reclame. Clar unele nu aveau neaparata nevoie de traducere (ex. prezervativele ) dar daca vii cu un produs (spectacol in cazul nostru) si vrei sa scoti bani in Romania atunci fa-l pt romani.

Totusi sa nu vedem numai partea negativa a specatacolului. Eu zic ca a fost ceva inedit pt Brasov si a prins foarte bine la public. Din cate tin eu minte au mai fost organizari similare acuma cativa ani, care dintr-un motiv care nu imi este cunoscut, au disparut. Dupa cum bine s-a putut observa, dupa numarul mare de persoana ce au venit, interesul fata de astfel de spectacole este unul foarte ridicat.

Asadar sper sa mai avem parte de asemenea spectacole... 

4. bogdanDaniel

20 09 2006 12:50
Are cineva idee cum il cheama pe Bobo ? L-am vazut la costinesti la Noaptea Devoratorilor de Publicitate.
Merci 

5. mobdro not working on android

26 12 2017 06:32
Mobdro a well known gushing application 

6. cheap professional resume writers

10 07 2018 16:32
It is the nice way to talk to other and ask the question related to your field. I hope they give an answer in a good way. 

7. Elie Hirschfeld

01 08 2018 17:51
You can join them in the USA and ask them about this field and get some knowledge. This is how you can get them. 

8. cheap vape store

02 08 2018 10:57
hi!!!!!!!! 

9. Do My Essay

07 02 2019 17:33
Genuine qualities ought to be praised. We ought to perceive the individuals who truly merit. 

10. binary strategy expert review

23 03 2019 00:50
I read your blog post and this is nice blog post.. thanks for taking the time to share with us. have a nice day 

11. technology + "write for us" + guest post

05 07 2019 12:43
I believe you continue having such quality articles to oblige everyone

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog