en-joy  

RECICLAREA DESEURILOR, O AFACRERE PENTRU CURAJOSI?!?

31 01 2005 13:06
Spre deosebire de alte tari, in Romania, activitatea economica de reciclare a deseurilor este intr-o faza relativ incipienta. Demarajul lent se datoreaza in buna masura dorintei de a "calca pe pamant solid" de a lasa pe altul sa incerce mai intai.

Resursele fiind insa limitate, castigul celui dindai va fi mai mare decat al celui din urma. Regula celor din urma "care vor fi cei dintai" nu se aplica si in sectorul economic. Trebuie sa vrei sa fii printre cei dintai ca sa ai sansa sa fii acolo. Aceasta situatie se datoreaza probabil faptului ca nu se cunoaste intr-o masura suficient de mare la ce sunt bune materialele care rezulta din reciclare(materiile prime secundare).Pentru acest motiv voi exemplifica mai jos: Din deseurile de cabluri si din dozele de bauturi se recupereaza metale(cupru, aluminiu, otel) urmand a fi vandute industriilor prelucratoare; Din deseurile de PET se produc fulgi curati din PET, care pot fi exportati ca atare( de la 300 la 400 Euro/tona in functie de calitate) sunt livrati industriilor prelucratoare(in formare) pentru realizarea unor produse foarte diverse. In acest sens trebuiesc mentionate cateva aspecte relevante: - 20 butelii de PET de 2 litri cantaresc circa 1 Kg; - 5 butelii de 2 litri sunt suficiente pentru a realiza fibre pentru un tricou mare; - 20 butelii de 2 litri sunt suficiente pentru umplutura unei jachete de iarna; - 20 butelii sunt necesare pentru fabricarea unui filtru; - 35 butelii de 2 litri sunt realizarea unui sac de dormit, etc. Pentru relatii suplimentare vizita site-ul www.redoma.com Poti fi tu "deschizatorul de drumuri" de care are nevoie Romania. Mult succes!

vizite: 19401 redactor: Liana Rada in Diverse

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog