en-joy  

Martisor marturisit

01 03 2005 00:30

Haide mama leaga-ma

Da-mi un snur, invata-ma

Raul sa-l alung de mine

Sa vin` cin` mi-e drag pe lume!

Martisorul cuprinde in imaginea lui credinta unei primaveri pline de noroc, a izbanzii Soarelui asupra Raului, o protectie impotriva deochiului si a bolilor, intr-un cuvant, un obicei pe cat de pagan, pe atat de stravechi, el fiind amintit inca de pe vremea dacilor si a romanilor, apartinand doar poporului roman.

Purtat la gat, la mana sau la piept, martisorul reprezinta azi nu o traditie cat o bucurie. Daruit ca un simbol, martisorul a devenit dorit. Daca in trecut era reprezentat de monezi de aur, de argint sau de bronz- treptat el a ajuns doar o floare, sau orice alt simbol al dragostei, al prosperitatii si al anotimpului cald.

Am sa port si eu martisor. Doar s-ar speria iarna asta si-ar fugi in ale timpului temniti!

Nu ar trebui sa facem din martisor un motiv de a mandri cu statutul social- sa fie cat mai scump ci sa facem din el o sarbatoare! O sarbatoare a triumfului Binelui asupra Raului, a Frumusetii asupra Uratului! O sarbatoare a tineretii din lume, din noi, care inflorim mereu, de fiecare data cand rasar ghioceii!

Cucereste martisorul care te prinde!

vizite: 7770 redactor: Anca Pepelea in Diverse

Comentarii

Aceasta intrare nu a fost comentata inca.

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog