en-joy  

Punct si de la capat

14 03 2005 11:06

Acum in drum spre casa lui din Suedia, Johan lasa in urma sa o tara ce ii va fi mereu prietena.

Sa nu plangi ! Asa ne spunem mereu cand ne despartim dupa ce timp de cinci sau zece zile am fost impreuna la un seminar, un training sau un proiect de schimb intercultural. Recunoastem insa, ca, in ciuda avertismentului, fiecare si-a ascuns, la un moment dat, o lacrima. Si atuncisa nu mai zicem nimic, caci Johan a stat cu noi sase luni de zile.

Sambata Johan ne-a strans pe toti si intr-un party de zile mari ne-am luat ramas bun de la el. Un ochi plange si altul rade. Asa era Johan vazandu-si prietenii pe care a reusit sa-i faca in Romania.

Johan nu venise sa impresioneze pe nimeni. A vrut sa traiasca experienta unui voluntariat in alta tara. Si a reusit. Ba mai mult, a facut ca fiecare dintre noi sa traiasca o noua experienta. Fie de a fi mama, fie de a fi tata, de a fi ghid, de a fi lider, de a fi consilier, de a fi open mind etc.

Amintiri mai mult sau mai putin amuzante ori emotionante, surpinse in fotografii sau doar in gandul nostru, raman acum sa ne inconjoare si sa ne incante.

Ramai cu bine, Johan! Si iti multumim!

vizite: 8341 redactor: Anca Pepelea in Participari

Comentarii

 

1. Codru

16 03 2005 07:28
Adevarata valoare omeneasca este aceea de a reusi sa traim in sufletul celorlalti...cred ca ne-am despartit de Johan doar fizic ...oricum el va avea un loc bine stabilit in inima fiecaruia si va ramane un voluntar reprezentant al FJT-ului in Suedia...
cred ca trebuie sa privim partea buna a lucrurilor...Johan a vazut ca Romania este altfel decat asa cum este vazuta in Europa... 

2. Anca

16 03 2005 15:18
Da Codrutzu\\\' meu1 ai dreptate! ce as mai putea adauga altceva?
faptul ca Romania a fost o experienta marcanta stiuta de toata lumea o stim cu totii, nu! oricum Johan sa stii ca si acum chiar daca fizic nu mai esti cun noi esti in inimile noastre! 

3. ancuta

16 03 2005 15:30
in adevar Johan face parte de acum din viata noastra prinsa in amintiri.
as vrea insa ca sa spunem ce a reprezentat el pentru fiecare din noi.

pentru mine a fost ceva extraordinar desi in esenta totul era atat de firesc.

iar extraordinarul vine tocmai din faptul ca vezi ca cineva din alta tara chiar vrea voluntariat in Romania.

pupicei, Johan! 

4. grasu.xxl

17 03 2005 12:41
DA.....a plecat si ne-a lasat cu ochii in soare cel putin pe mine cel care l-a dus la aeroport....
Ce sa mai zic, eu m-am simtit bine alaturi de el si imi pare foarte rau ca a trebuit sa plece si ca nu stiu cand se va intoarce!!!!
DAR asta e viata si cu bune si cu rele.salut
bye, bye johan!!!! 

5. Marian M.

18 03 2005 08:09
Dupa.... 10 zile dupa, cum zicea si Ancutza ( noi doi stim mai bine :) ) ..... e kam greu sa te desparti, ce sa mai zicem dupa 6 luni de zile. 

6. alex

25 03 2005 17:21
intr-adevar, Johan si-a facut prieteni in romania si voluntarii si-au facut prieten in Johan. despartirile sunt intotdeauna grele, dar, cum e si titlul, punct si de la capat. ne pare rau ca a plecat Johan? categoric tuturor! dar sa privim inainte si sa speram ca ne vom revedea. Johan... a fost el cu bunele si relele, dar a fost ceva diferit si ceva din care fiecare a avut ceva de invatat!

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog