en-joy  

Pe drumul dintre inimă şi suflet

24 08 2005 16:11

Mă deranjează dragostea! Dragostea asta care te face să renunţi la vise! Imi irită retina până şi gândul “dar dacă poate…”. Compromisul în dragoste nu există.

Cum să explic…? Compromisul nu mai este compromis atunci cand există dragoste. Dar dacă începem să spunem în sinea noastră, lasă, treacă şi de data asta, atunci clar ca iubirea e îmbrăcată ca să nu răcească, să nu se îmbolnăvească, să nu moară, cu alte cuvinte, să supravieţuiască.

Iar iubirea are virtute, are putere cand e liberă de orice îngrădire. Dragostea înseamnă euforie, un entuziasm dulce dimineaţa pentru a te trezi, un mângâietor alint ziua şi un frumos dans seara. Iar în tot acest tablou, orice gest şi gând este aşteptat, îngăduit dinainte de a fi materializat. Pentru că vine de la persoana dragă, dorită şi adorată.

Nu mă contraziceţi! Nu vreau să îmi spuneţi că toate de mai sus se întâmplă la începutul oricărei relaţii pentru ca apoi, orice legătură să devină inevitabil supusă unui lung şir de amăgiri şi compromisuri.

Eu cred – şi pentru viaţa întreagă am să cred- că dragostea naşte în noi starea de depăşire a graniţelor protocoalelor sociale. Devine o entitate ce îşi permite prin felul ei de a fi trecerea de limitele toleranţei comunităţii.

Să nu vă lăsaţi cuprinşi de monolog. Dragostea îşi permite exuberanţa comunicării şi a acţiunii!

Hai, merg să visez între două gări nesemnalizate de convenţii! In fiecare zi…

vizite: 8064 redactor: Anca Pepelea in Diverse

Comentarii

 

1. Danut

24 08 2005 16:33
Asa-i, dragostea inseamna depasirea limitelor. Scrii atat de frumos...

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog