en-joy  

Gustând din octombrie

18 10 2005 22:44

Hai sărută gură! Aici, în mijlocul mulţumii care stă înfrigurată sau plictisită sau posomorâtă sau bătrână şi aşteaptă un autobuz anume. Ce dacă lumea vede? Ce dacă nu-i convine? Sărută gură şi râzi de bucurie! Mai repede, căci, iată, a venit 5-ul….

Oare cât ne mai pasă de tinerii, acei liceeni, care cu ghiozdan şi blugi- mai largi sau mai strâmţi, dupa posibilităţi coane, Fănică! - se sărută în spaţiul public, în faţa noastră, langă noi, cu o nonşalanţă de-a dreptul surprinzătoare?

Bunicii se uită pe furiş rumegând în sinea lor – sau chiar vizibil?!- o iubire din vremea apusă când era atât de intim sărutul încât împlinirea lui ajungea o adevărată taină.

Părinţii fug cu gândul la propii lor copiii şi nu le este prea uşor să îşi imagineze că poate şi ei, în altă staţie, se sărută fără vreo îngrijorare- dar ajung ei acasă!

Eu îi privesc “întâmplător” şi mă mut aiurea în versuri disperate: “ unde cauţi tu, unde cauţi tu iubirea? /nu ştii că-i aici” ( Taxi ) “ şi vreau când vine noaptea s-adorm cu glasul tău/…şi-atunci când mă trezeşte o rază-n zori de zi/ vreau tu să fii “ ( Hara ).

Sărutul oricât de teatral l-am învinui a fi în filme- deşi uneori suntem geloşi, aşa în adâncul adânc al minţii pofticioase- ne impresionează şi ne trezeşte dorinţa de a-l avea. Dar singurătatea nu se poate săruta. Nici măcar în ciudă.

Pun capul în pernă- hm, ar trebui să îmi iau una mai mare! Afară plouă. Iar tu prea departe- la prea multe alte staţii de autobuz. “Fulgera noaptea când ai dispărut/ rătăceam, nu ştiam ce-i de făcut/ peste munţi ,peste văi ploua mereu/ şi de-atunci plouă şi-n sufletul meu” ( Bosquito ).

Iar mâine când am să îi văd sărutându-se, o să mă uit la şoşea… Acolo, în fuga maşinilor, timpul trece mai repede- ipotetic şi haotic.

“Toamna îmi îneaca sufletul în fum/ toamna-mi poartă-n suflet roiuri de frunzare/ dansul trist al toamnei il dansăm acum/ tragică beţie, moale legănare// Ochii mei au cearcăn/ ochii tăi sunt puri/ câtă deznădejde paşii noştri mână/ ca un vânt ce smulge frunza din păduri/ ca un vânt ce-nvârte uşa din ţâţână// Mâine dimineaţă o să fim străini...” ( Tudor Gheorghe ).

A venit 6-le. Eu pe ăsta îl aşteptam. Dar tu sărută mai departe…Fie şi doar aşa, în ciuda frigului de pe stradă!

vizite: 9256 redactor: Anca Pepelea in Diverse

Comentarii

 

1. nigga

19 10 2005 20:19
mi-e dor de prietena mea,mi-e dor de un sarut adevarat ,mi-e dor de clipele cand ne sarutam ore intregi cu ochii inchisi...dar acum nu mai mergem cu acelasi autobuz...te sarut... 

2. juneeor

19 10 2005 20:54
nu exista timp sau loc pentru sarut...sarutul, adevaratul sarut,ala care se consuma si ne consuma,nu are nevoie de nici o aprobare.sarutul electric este inchinaciunea hazardului in fata ipoteticului.nimic nu e simplu sau complicat intr-un sarut si cu saruturi pecetluim eternul cerc.sarutul e inceputul sfarsitului la fel cum e si nastere.sarutul e un inger decazut,din plictiseala.iti mai spun eu altadata ce e sarutul.sarutul este fericirea cea mai durerosdulce daruita noua..da' de un' sa stiu io ce-i sarutul? 

3. ancuta

20 10 2005 09:12
si chiar asa, cine nu ar stii ce-i sarutul?
sarutare zilei de azi...e inca octombrie... 

4. carmen

25 10 2005 14:30
"Romanticilor"... 

5. Xexilia

30 03 2014 07:25
Absolutely first rate and cotrbp-eoptomed, gentlemen! 

6. online schools

04 05 2014 03:57
A simple and intelligent point, well made. Thanks! 

7. persuasive speeches on adoption

27 05 2014 04:53
If information were soccer, this would be a goooooal! 

8. cheap temporary health insurance

12 06 2014 02:12
Stay with this guys, you're helping a lot of people. 

9. mobile

17 06 2014 00:49
In the complicated world we live in, it's good to find simple solutions. 

10. cialis non prescription

21 06 2014 11:01
That's a smart answer to a tricky question

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog