en-joy  

Început de credinţă

25 01 2006 20:00

Cât de mult v-ar bucura să vedeţi un copil ce îşi înalţă un zmeu mare-mare? Sau dacă o fetiţă ar alerga sperând să zboare cu cele douăzeci de baloane umplute cu heliu şi pe care le ţine cu nădejde atârnate de panglici în pumni? Căt de mult v-ar zâmbi sufletul dacă aţi auzi melodia preferată fredonată de un cântăreţ ambulant? Deja vă imaginaţi toate acestea, dar cum ar fi să vă imaginaţi o lume în care totul vă ajută să vă împliniţi ?

Mulţi am alergat adeseori spre lumea virtuală, ca fiind posibilitatea mai accesibilă reuşitei noastre. Dar Ciprian Mihalache a creat o şansă în această lume. A desenat cu pasiune un cer pentru fiecare dorinţă ce vrea să ajungă cât mai sus. A conturat, cu alte cuvinte, Partidul Digital Nonliniar Român.

Partid…de ce această denumire şi nu asociaţie?

Pentru că până acum tinerilor le-a fost greu să facă, singuri un partid. S-au împotmolit în asociaţii, organizaţii, sau ramuri ale altor partide. Nu spun că a devenit mai uşor, dar măcar noi am avut puterea şi curajul de a încerca. Partidul, în definiţie este o "activitate a claselor sociale, a grupurilor sociale, în raport cu statul, determinată de interesele şi de scopurile lor". Deci rezultatul dorinţei de a schimba ceva în cadrul unei organizaţii era minim din start.

Noi nu militam pentru interesele unui grup limitat de persoane, ci ale tinerilor în general. Şi ştim că suntem în stare, ca reprezentanţi ai Erei Complexităţii, să schimbăm ceva. Şi o vom face. A cam venit timpul nostru.

De ce …român? Există vreun alt partid asemanator în altă ţară?

PDNR-ul nu este un partid exclusivist. Fiind (din câte ştiu eu ) primul Partid Digital, pleacă din start cu un impuls globalizator, universal. Ideea de digital, Internet, nu cunoaşte limite de nici o natură. Am fost nevoiţi să specificăm naţionalitatea partidului datorită scopurilor noastre. În forum se discută atât politica internă, politica naţională, politica internaţională cât şi în mod separat politica digitală, cibernetică.

Concluzia este ca nu respingem membrii pe nici un motiv, dar este totuşi un partid adresat românilor în special. Aşa cum este un partid de tineret şi se pot înscrie persoane în varsta (cu gândul de a ajuta copiii, viitorul ) la fel de uşor se pot înscrie şi aici persoane de alte naţionalităţi.

Care e în două cuvinte ideologia partidului?

Prea mult timp, de-a lungul istoriei, s-a pierdut cu formele de gândire, cu ideologiile. Ideologia PDNR-ului nu este una de tip clasic, liniară, impunătoare, faţă de care toţi membrii trebuie sa fie uniformi. Partidul se bazează pe puterea de dezbatere şi de decizie a membrilor săi. Orice idee este supusă analizei, argumentării, iar rezultatul este aplicat. Astfel putem deveni o chintesenţă a tot ce este într-adevar bun în alte părţi. Putem învăţa, deasemenea, din greşelile tuturor. Ca să răspund întrebării probabil aş putea rezuma totul ca ideologie "liber dezbătută".

Care dintre autorităţi vă sprijină?

PDNR-ul este un partid în totalitate independent. În asta constau şi greutăţile noastre în aceste momente de început. Cu puţină perserverenţă vom depăşi aceasta situaţie fără implicare exterioară. Nu respingem pe nimeni care doreşte să ni se alăture. În aceeaşi măsură nu acceptăm pe nimeni care doreşte să ne influenţeze cu idei fixe. Structura nonliniară este, în concepţia noastră, singura viabilă şi în stare să iasă din tiparele organizatorice greşite ce se aplică în prezent în cadrul altor partide.

O luptă împotriva unor reguli tradiţionale, să spunem?

Tradiţionalismul s-a instaurat fără să îl simţim. Tinerii sunt singurii care au puterea de a observa acest lucru, datorită purităţii lor din punct de vedere politic. Originalitatea de cele mai multe ori se naşte din punerea faţă în faţă cu situaţii vechi fără a se cunoaşte soluţiile vechi. În momentul în care acestea sunt chiar în faţa noastră, ba mai mult avem şi dovada nereuşitei lor, nu mai există dubii.

Cu cine concureaza PDNR ?

"Duşmanii" PDNR-ului în prezent, sunt probabil doar de natură morală sau socială. Luptăm împotriva situaţiei actuale din învăţămant, din cercetare, din structurile prea slab tehnologizate ale statului. Principalele invesţii ale unei ţări ar trebui să fie în educaţie şi în cercetare. Chiar privite din punct de vedere financiar, de business, sunt cele mai rentabile la ora actuală. Ne-am săturat de exportul de materie cenuşie ce se petrece în jurul nostru. Toţi tinerii de valoare pleacă peste hotare momiţi doar de un viitor mai bun, pe care cred că suntem în stare să-l oferim chiar aici.

Ce are acest partid până în prezent?

Partidul a existat în mod tacit de foarte mult timp pe Internetul din România, până când a fost descoperit şi creionat ideologic în forma actuală de către domnul Ovidiu Bufnilă. Decizia de a-l pune în aplicare am luat-o în urmă cu foarte puţin timp iar concretizarea ei a fost site-ul www.pdnr.ro. Până în prezent avem semnale pozitive şi felicitări din foarte multe direcţii. Cum va continua totul, depinde doar de noi.

Ce ecou pot avea strigătele doar pe Internet? Şi către cine se strigă?

Datorită structurii digitale, într-adevar planul nostru principal de lupta este Internetul. Totuşi, nu dorim să ne limitam la el. Momentan se strigă către tineretul român. Odată ce ne vom fi format rândurile vom începe să strigăm la actuala organizare defectuoasă a structurilor vizate, din nou fără să ne limităm.

Ne vom implica în tot ceea ce înseamnă viaţă politică în România, ne vom face auziţi, ca tineri, ne vom exprima părerile. Vom fi destui şi deci nu vom fi ignoraţi, pentru că, oricum, dacă nu ar fi fost PDNR-ul, într-un final ar fi reuşit altcineva această organizare, eu, tu, el, sufletul etern al tineretului român.

Ce fel de probleme ale tinerilor are în vedere acest partid? Şi în ce mod acestea vor putea fi rezolvate?

Probleme din timpul facultăţii, de ordin financiar şi problemele de după facultate. Lipsa sau proasta plătire a locurilor de muncă vor fi rezolvate prin creşterea investiţiilor în domeniul cercetării şi educaţiei. Precum şi tehnologizarea infrastructurilor de bază ale societăţii pentru a permite intrarea lor în aceste sectoare.

S-a asociat tineretul cu studenţimea, ori, sunt acum şi studenţi la 40 de ani sau chiar mai mult…

Studenţii de vârste înaintate sunt excepţii remarcabile, dreptul la educaţie este fundamental, nu se poate face o discriminare de vârstă. Totuşi tineretul aflat la prima facultate este vizat sau mai bine zis tineretul cu studiile la zi.

Poate că nu e nefiresc să înalţi un zmeu nici la 20 de ani, ca Ciprian. Pentru că întotdeauna, câţiva, te vor privi cu ochi de părinte. Iar alţii se vor bucura alături de tine.

vizite: 10100 redactor: Anca Pepelea in Participari

Comentarii

 

1. Ionel

26 01 2006 09:55
Asta e Mihalache Ciprian?
http://mciprian.pc-dojo.ro/2005/ultimul-timp/ 

2. Pepene Iulian

31 01 2006 16:12
Merege merge 

3. Daisy

31 03 2014 01:28
It's great to find soeonme so on the ball 

4. thebestautoinsurancequotes.net

08 04 2014 16:35
Wow! That's a really neat answer! 

5. healthcare insurance

01 06 2014 19:56
You've hit the ball out the park! Incredible! 

6. videoder app download

05 04 2017 10:20
One thing you must do with online video

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog