en-joy  

"Carmen si muzica Spaniei"

09 02 2006 12:59
Spania este o tara care a fascinat dintotdeauna. Naturala, spontana si pasionala. Iata atributele muzicii spaniole. Ritmurile sala speciale vor putea fi ascultate in aceasta seara si de publicul brasovean intr-o reprezentatie ai carei protagonisti sunt dirijorul spaniol Octav Calleya si mezzosoprana Gabriela Hazarian.

Dirijorul Octav Calleya este un artist spaniol de origine romana si a inceput studiul muzicii la Consevatorul din Bucuresti. A studiat la Academia de Muzica din Viena impreuna cu Hans Swarowsky dirijat-orchestra, W.Spannagel dirijat-opera si K.Etti dirijat-muzica contemporana fiind considerat unul dintre cei mai buni studenti.S-a perfectionat in arta dirijarului cu Sergiu Celibidache si Franco Ferrara. A obtinut numeroase premii internationale si a fost invitat sa dirijeze orchestre renumite : Orchestra Simfonica din Valladolid -Spania, Orchestra de Stat din Istanbul, Orchestra "London Festival". Octav Calleya este legat de Brasov deoarece aici a debutat ca dirijor in urma cu 37 de ani. Mezzosoprana Gabriela Hazarian a studiat la Academia de Muzica din Bucuresti Canto la clasa prof. Georgeta Stoleriu. A participat la concerte vocal-simfonice alaturi de Orchestra Nationala Radio din Bucuresti si Orchestra "Ciudad de Elche"-Spania. A participat la Festivalul International de Opera si Balet Constanta intre1997 si 2002. A efectuat turnee in Germania, Austria, Spania, Italia, Tarile de Jos. Din 1998 este prim-solista a Operei din Brasov. De-a lungul timpului a inregistrat succese in opere ca "Don Giovanni" de Mozart, Carmen de Bizet, "Romeo si Julieta" de Bellini si in lucrari vocal-simfonice ca "Stabat Mater" de Pergolesi sau "Requiem "de Verdi. Alaturi de Octav Calleya si Gabriela Hazarian in concertul din aceasta seara va evolua si Corul de Camera "Astra "condus de Ioan Oarcea. Corul"Astra "este unul dintre cele mai apreciate coruri din tara cu un repertoriu extrem de complex cuprinzand lucrari a capella si vocal-simfonice de la madrigalul renascentist pana la muzica secolului XX. Dintre realizarile notabile ale corului "Astra" putem aminti concertul cu Oratoriul "Messias" de Haendel, sub patronajul BBC care a dus la initierea seriei de concerte " Voices for the Hospice ". Corul"Astra" este si principalul organizator al Festivalului Coral International de la Brasov. Programul pe care publicul il va asculta in aceasta seara este diversificat si cuprinde : Rapsodia pentru orchestra "Espagna" de Emmanuel Chabrier-o lucrare prezentata publicului pentru prima data in 1883 , Suita lirica de balet "Amorul vrajitor" de Manuel de Falla, Selectiuni din Suitele "Carmen" de Georges Bizet . De asemenea, in program se regasesc si piese ca : "El tambor de granaderos" de R.Chapi, " Canto a Murcia" de Fr. Alonso , "Benamor"-dansul focului de P.Luna, "Gigantes si Cabezudos " de F.Caballero , "La Boda de Luis Alonso" intermezzo pentru orchestra de G.Gimenez si Jota " La Dolores" pentru tenor, bariton, cor si orchestra de T.Breton Orchestra Filarmonicii Brasov ofera publicului un program diversificat in care Spania si muzica ei vor fi actorii principali.Asadar, concert spaniol in aceasta seara la ora 19 la Cercul Militar.

vizite: 11212 redactor: Anca Dobri in Muzica

Comentarii

 

1. caraman nina

16 06 2010 01:25
DA E O IDEIE SUPER OK! 

2. Juicy Couture Bags

05 06 2012 10:06
You've got your point via a great deal far better than I at any time could, thank you! 

3. Jimmy Choo Handbags

10 07 2012 12:56
Your point is valueble for me. Thanks! 

4. Coach Outlet

14 08 2012 06:04
It's a good stage! 

5. Coach Outlet Stores

25 08 2012 23:15
Hello there, I should say it is a clever posting. I'll certainly be seeking in on this web site yet again soon. 

6. Coach Outlet Store Online

11 10 2012 00:52
I thought that was extremeley exciting. Many thanks for your unusual details. I'll maintain using this. 

7. Coach Factory

09 12 2012 13:47
*!*#Hi there might I reference some of the insight here in this blog site if I reference you with a link back again on your site?

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog