en-joy  

Dragostea de estradă

24 02 2006 20:30

Când dragostea este sărbătorită, cum a fost în ziua de azi de Dragobete, femeia devine în centrul atenţiei cu o licărire în plus faţă de alte zile. M-am dus mânată de acest gând la bărbaţii care păşind alene printre cuvinte sau fapte încântă şi descântă vieţile femeilor.

Pentru început, bărbatul romantic. Cu el, mai mult sau mai puţin, încep visele de iubire în adolescenţă. Azi, Jester de 19 ani din Bucureşti s-a pus pe destăinuit, uşor emoţionat.

Cum cucereşti o femeie?

Nu urmăresc în mod explicit să o "cuceresc" pentru că nu o consider "ceva de cucerit". Pur şi simplu mă ataşez şi dacă ne simtim bine, se ataşează şi ea. Totul vine de la sine: gesturi , priviri, cuvinte...

Cum iubeşte un romantic? Cu flori, cu bomboane de ciocolată şi poezii?

Nu neapărat deşi şi florile , ciocolata şi poezia ajută. Face parte din firea umană, a celui ce iubeşte frumosul. Plimbările în aer liber, ieşirile la munte întreţin relaţia în general. E important să faci ceea ce vă place amândurora, deci dacă asta ţine de flori, bomboane de ciocolată şi poezie, atunci da, aşa iubeşte un romantic.

Şi un romantic iubeşte pentru totdeauna?

Nu am cum să îţi răspund la întrebare. Nu pot să fac presupuneri, dar aşa mi-ar plăcea să iubesc, da

Care ar fi cea mai mare dezamăgire a ta în dragoste?

O iubire neîmplinită. De exemplu, să ne despartă ceva sau cineva ori să iubesc fără să fiu iubit, să nu mă simt deloc iubit sau dorit. Nu vreau să trăiesc singur. O iubire împlinită este iubirea în doi, iubirea totală.

Cum îţi imaginezi prima noapte cu o femeie?

Ar fi cam aşa...într-un cadru intim fără nici o legătură cu lumea de afară, într-o cameră luminată slab ( o lumină albastră), pe o melodie de Chopin sau Vangelis…Nu pot să îţi descriu actul în sine, nu? Mângâierile şi totul vor fi făcute cu multă delicateţe. Dar pot să îţi spun că aşternuturile sunt pufoase, curate şi albe, probabil că vor împrumuta din fondul albastru ... Am spus deja prea mult? Mă opresc, înainte să te văd cum râzi.

M-am îndepărtat uşor nostalgică de el, ajungând la fereastra lui Răzvan – 26 de ani, Constanţa- de la care am primit trezirea spre realitate, el considerându-se un realist.

Ce reprezintă femeia pentru tine?

Femeia mea ( adică pentru mine), noţiunea mea de femeie, este un mister pe care merită să te chinui să îl descoperi şi pe care te chinui să îl descoperi conştient fiind că nu o vei face, fiindcă e un mister ce nu se vrea descoperit. Femeia mai e şi un zâmbet şi furnicături undeva în stomac şi probabil multe alte senzaţii care nu îmi vin acum în minte

Cât de mult sacrifici pentru o femeie?

Depinde pentru care femeie. Pentru "Femeia" spun că aş face orice, asta spun şi asta cred, dar om fiind, pot pune sub semnul întrebării proprii acest lucru până la o confruntare concretă.

Cum clasifici femeile?

Nu clasific femeile, poate doar într-o clasificare generală şi extrapolând clasific oamenii în oameni care contează, oameni care există şi oameni care nu există. Poate părea radical sau cinic, so what, that's me.

Ce nu ai ierta unei femei?

Şi asta cu iertarea e grea, acum, nu ştiu la ce te gândeşti, dacă aş iubi-o i-aş ierta orice. Asta sigur. Dacă e vorba despre o femeie oarecare nu i-aş ierta, la fel, ce nu pot ierta tuturor, laşitatea faţă de sine, prostia ( sancţionarea ăsteia îmi face o mare-mare plăcere) şi nu mai ştiu, dar dacă stau bine să mă gândesc, cred că şi astea le-aă ierta. Ce câştig prin a nu ierta? M-aş răzbuna pe moment, e drept, fiindcă sunt impulsiv, dar aş ierta.

Cu speranţa de a fi şi eu mereu iertată, am mers spre Simon din Bucureşti, ce mi-a zâmbit şăgalnic zicându-şi vârsta peste, 30 ( de ani, nu de cm). Se autointitulează oPsedat, cu alte cuvinte, afemeiat.

Ce înseamnă afemeiat?

Unul care se uită după femei. Cred că în categoria asta intră mai multe, hm, tipuri de bărbaţi: ăia care se uită, ăia care pun mâna, ăia care se hârjonesc, ăia care vorbesc, ăia care se gândesc; evident, fiecare are câte puţin din celelalte "calităţi" dar una este dominantă, totuşi, cred că la mine toate sunt dominante.

Cum priveşti femeia?

Păi o privesc cu poftă... hihihi, nu neapărat cu pofta de sex

Ai primit vreo răzbunare din partea vreunei femei?

Hm, nu cred că au fost răzbunări mai degrabă meschinării şi greşeli: când te culci cu un amic de-al prietenului tău, încerc să spun că e o greşeală.

Care e cel mai mare regret al tău, în privinţa femeilor?

Sunt câteva, nu cred că pot spune că unul este mai mare. Ce aş putea reproşa părţii "adverse" e instabilitatea.

Dorind oarecum să contrazic ultima lui afirmaţie, m-am îndreptat spre Braşov, unde omul însurat în persoana lui Gică de la Sculărie şi sunt prieten cu Papa de la Roma, lumea mă cunoaşte şi-a făcut timp să îmi răspundă.

Când iubeşti, te căsătoreşti. Regulă? Stil de viaţă? Ceva firesc?

După părerea mea, căsătoria este mai degrabă ceva firesc, care porneşte de la ambii parteneri, nu o regulă impusă de societate sau de parinţi cum era pe vremuri. Faptul că ai ajuns la o vârstă şi vezi că majoritatea prietenilor tăi s-au căsătorit, nu este un motiv suficient ca să iei şi tu această decizie.

Cum evoluează o iubire în cuplul căsătorit?

Nu pot să dau un răspuns din experienţa mea pentru că eu sunt proaspăt căsătorit. Cred totuşi că din păcate de obicei căsătoria involuează. În timp sentimentele şi atracţia fizică au de suferit, apar în schimb tot felul de neînţelegeri mărunte. Nu cred că se poate evita acest lucru complet, tot ce poţi să faci este să incetineşti procesul de degradare.

Ceva sfaturi pentru barbaţii care vor să se căsătorească?

Înainte de a îţi lega viaţa pentru totdeauna de o persoană, asigură-te că merită cu adevărat. Daca nu eşti sigur, mai bine las-o baltă. Când eşti căsătorit trebuie să te străduieşti să întreţii relaţia, să încerci să te porţi mereu ca şi când ai încerca să o cucereşti pentru prima dată. Relaţia trebuie să se bazeze pe egalitate şi compromis de ambele părţi. Nu trebuie să fii nici dictator dar nici să o laşi să profite. Nu vreau să fiu misogin dar de obicei femeile cam au obiceiul să profite, să încerce să se impuna într-un mod destul de subtil, dar stă în puterea ta să nu te laşi folosit. De fapt cred că femeile îşi pierd interesul pentru bărbaţii uşor de manipulat. Trebuie să cedezi uneori, în felul ăsta îi araţi că o iubeşti, dar nu de fiecare dată. De exemplu poţi să te uiţi cu ea la un film romantic, o să-i facă mare plăcere, dar dacă este un meci de fotbal, trebuie să te înţeleagă.

Povesteşte-ne ultima surpriză pe care ai făcut-o soţiei tale sau ultimul cadou.

Surprize, surprize... Plăcută: ieri i-am luat o chestie simbolică, o vacă de pluş, haioasă. S-a bucurat foarte mult pentru că nu se aştepta. Luni i-am cumpărat un pullover care i-a plăcut dar din pacate nu prea am nimerit mărimea. Neplăcuta: am speriat-o odată pe întuneric şi era să facă infarct.

Mă despart de el şi ajung în sfărşit la tipul de bărbat pe care l-am căutat de la bun început la toţi. Don Juan. L-am găsit tot la Braşov, se numeşte Adrian şi are 28 de ani.

De ce e un mereu actual, Don Juan?

Şablon - ai mai văzut drac mort? Serios - lumea are nevoie de Don Juan - e un exemplu pentru mulţi poliamorezi care există în zilele noastre. Există chiar şi un sindrom numit donjuanism ( dacă nu există îl inventez eu).

Care e secretul prin care reuşeşti să amorezezi femeia?

Trebuie să îi spui ce vrea să audă, pe lângă un aspect care să îi fie pe plac.. numai aşa poţi cuceri o femeie; sunt condiţii care merg mână în mână.

Te-a refuzat vreo femeie?

Bineînţeles. Motive multe - de la faptul că era la menstruaţie pănă la faptul că a vrut să facă o nebunie dar totuşi rămâne fidelă.

Don Juan are prieteni? Sau doar prietene?

Are şi prieteni, dar nu împarte femeile cu prietenii; poate doar pe ale prietenilor ( râde).

Un Don Juan al sec. XXI cu ce se diferenţiază de cel din legendă?

Are mai multe posibilităţi de a intra în raport cu femeile, mai multe locuri posibile, dar femeile nu mai sunt de aceeaşi calitate. Relaţionezi cu tot felul de femei, dar cele de pe vremuri erau mult mai docile şi acceptau mai uşor rolul de dominator al bărbatului Cele din ziua de azi nu mai acceptă aşa de uşor această situaţie

Nu pot să îi fac un portret, ştii doar că ăsta e o închipuire... Casanova a fost cel real Nu îl recunoşti după chip, ci după rezultate. ( Iar rezultatele lui trec lejer de cifra 100).

Femeia, iubită, adorată, admirată, înţeleasă sau sedusă rămâne o eternă alergare pentru bărbaţi. Şi cine spune că ei la rândul lor, nu sunt la fel pentru ea?

###

fotografia ultima este de pe site-ul www.cidade.com

vizite: 12573 redactor: Anca Pepelea in Diverse

Comentarii

 

1. kamelya

25 02 2006 14:43
bine, bine..mai don-juanilor..dar cum ramane cu parerea femeilor..de dragobete. sunteti chiar asa de siguri pe metodele voastre, asa-zise "verificate" prin rezultate care "depasesc lejer cifra 100". hai sa va zic un secret. femeile cedeaza de multe ori pentru ca vor sa o faca, nu pentru ca sunt cucerite si date pe spate. femeile destepte, cele care stiu ce vor, nu au nevoie de cuceritori si nici nu se lasa cucerite. pot doar lasa impresia asta. cred ca suntem in procesul de a concedia "cocosii" si "don-juanii".. asa subtil cum ne place noua! nu mai sunt la moda. parerea mea 100% subiectiva, bineinteles... 

2. ancuta

25 02 2006 14:58
recunosc ca de-a lungul si latul articolului m-am intrebat care e femininul lui "afemeiat" si a lui "don juan" nici nu indraznesc sa fac combinatii de litere si cuvinte ) 

3. Simon

25 02 2006 22:24
kamelya, bineinteles ca femeile cedeaza pentru ca VOR sa cedeze. altminteri s-ar numi viol. problema se pune .. "cum le determini sa cedeze". apropo, esti feminista convinsa, nu ?

ancuta, cred ca varianta feminina la "afemeiat" e "curva". deh, traim intr-o lume dominata de barbati .. Oh, evident, noua ne plac curvele - atata timp cat nu ne casatorim cu ele... haha... Revenind, din cauza constrangerilor sociale, femeile nu sint privite cu ochi buni cand sint.. hmm.. "de lume". Aia e, cine e dobitoc, asa ramane toata viata. Totusi fiecare e liber sa dispuna cum doreste de timpul si fizicul personal  

4. ALINUTZ

09 08 2008 14:24
MA EU SUNT INCEPATOR IN ALE DRAGOSTEY CE SPUNETI AR TREBUI SA MA INCURC K O FATA DE 15 ANY DK O IUBESC SI NU MA PREA POT ABTINE SA NU MA UIT NLA ALTA FEMEIE SI SA NU IMI DORESC CEVA.NU VREAU SA DEZAMAGESC. 

5. susan9i

04 10 2011 08:56
It is my great pleasure to look at your site and to enjoy your great posts here.


Dental Implants Michigan 

6. Burberry Bag Sale

16 06 2012 10:11
One of the best sites for relevant facts on this niche !?! 

7. Burberry Handbags

21 06 2012 10:24
Very good brief and this post helped me alot. Say thank you I searching for your facts. 

8. Discount Ralph Lauren

27 06 2012 05:57
As usual this was a thoughtful submit today. You make me want to preserve coming back and forwarding it my followers?-. 

9. Prada Shoes Cheap

30 06 2012 18:12
Intimately, the submit is definitely the very best on this precious topic. I concur with your conclusions and will eagerly look forward in your coming updates!

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog