en-joy  

Trainer la tinereţe

24 07 2006 10:35

Mai mult decât un joc, mai mult decât o plăcere, a fi trainer reprezintă un job bine plasat în rândul societăţii noastre, unde educaţia non-formală câştigă tot mai mult teren.

Din Bucureşti, Bogdan Popescu, trainer la Cube Training a binevoit să ne răspundă la câtva întrebări.

Ce înseamnă trainer în România? Şi ce facultate faci să ajungi trainer? Tu ce facultate ai făcut?

In nomencaltorul de meserii, din câte ştiu eu, există titulatura de trainer sau i se mai spune şi formator. Facultate de traineri? Interesant. Nu cred că există aşa ceva şi nici nu ar trebui să existe. Nu cred că o şcoală te poate forma ca trainer. Eu am terminat Electronică şi Telecomunicaţii.

Cum ai ajuns trainer?

Am fost membru AIESEC. Aici am descoperit ce înseamnă training şi aici a început să-mi placa ideea. Umblă o vorbă: după ce petreci suficient mult timp în organizaţie şi acmulezi expeienţă trebuie să dai înapoi ceea ce ai învăţat. Cam aşa am ajuns să fiu trainer. La început ca o joacă. Apoi am făcut din asta o meserie. Am început să colaborez cu diverse companii de training ca şi colaborator pe team building.

Ce predai acum?

Nu cred că e corect spus predat mai degrabă facilitez învăţarea adulţilor, nu-i ca la şcoală. Despre construcţia şi managementul echipelor, vânzări, Customer Care şi Tehnici de prezentare.

Cum se desfăşoară cursurile la tine?

Nu-i ca la şcoală: un nene sau tanti stă în faţă şi toată lumea ascultă ce li se spune şi nu mişcă nimeni în bancă. Eu prefer să transmit cât mai puţină teorie brută – prezentare. Prefer să fac exerciţii, simulări sau studii de caz pe care să identifcăm împreună aspectele teoretice şi ce anume ar trebui să modificăm în comportament şi atitudine pentru a obţine performanţe mai bune, fie pe plan personal, fie pe plan profesional. Astfel poţi să şi menţii atenţia participanţilor pe întreg cursul, de o zi sau de 5 zile.

Ce vârstă au participanţii?

De la 19 la 6… Nu există o limită de vârstă.

Spune-ne o întâmplare...ceva neobişnuit ce s-a întâmplat la un curs?

Nu ştiu ce să zic, îmi place ca tot ceea ce fac la curs să fie neobişnuit pentru participanţi. Pentru mine e ca şi cum aş fi văzut filmul cel puţin o dată. E greu să fiu surprins de ceva neobişnuit.

Îmi aduc aminte de o întâmplare de la un Team Building tematic. Am îmbrăcat toate exerciţiile şi jocurile într-o poveste cu zei mayasi şi tot felul, pentru fiecare exerciţiu am făcut o poveste care avea legătura cu subiectul principal. La un moment dat se apropie un participant şi îmi spune direct: "Stii, eu nu pot să particip, deşi mi-ar plăcea foarte mult". Nu înţelegeam cum vine asta- îmi palce dar nu pot să particip. Şi a început să-mi explice ca el este de religie adventist ( dacă îmi aduc bine aminte) şi că nu poate să facă nici o activitate dacă are legătura cu o altă divinitate.

Nu m-am mai confruntat niciodată cu problema asta în şase ani de zile. Acum nu ştiam ce să fac. Era un team building, era bine să participe toată lumea, trebuia să găsesc o soluţie astfel încât să poată participa. În consecinţă am renunţat la toate instrucţiunile scrise şi a trebuit să croşetez o poveste pentru fiecare exerciţiu astfel încât să nu se simtă jignit în vreun fel şi să poată participa ca şi ceilalţi şi a funcţionat. Dar pe moment nu am ştiut ce să fac. A fost funny până la urmă. Am scos din poveşti tot ce avea conotaţii religioase. Am folosit personaje de basm de care-mi mai aduceam aminte din copilărie.

Cum e o carieră de trainer?

Greu de zis. Pentru mine e ceva de care sunt foarte atras şi nu aş putea spune că muncesc ca şi trainer, ci pur şi simplu asta fac. Dar există şi oameni care îşi construiesc cariera de trainer

Un trainer din State cu care am stat de vorbă la un moment dat, spunea că a fi trainer nu înseamnă să ai reflectoarele aţintite pe tine ci pe participanţii tăi. Ei sunt scopul pentru care tu te aflii acolo.

Trebuie să te gândeşti şi la cariera, nu zic nu, dar din câte am văzut eu până acum trainerii care se gândesc prea serios la cariera cam uită de participanţi. Se concentrează prea mult pe sine. Eu sunt cel mai fericit când participanţii pe care i-am avut la curs vin la final şi zic că au învăţat ceva nou, sau că nu ştiau că sunt în stare să facă X lucru, sau după ceva timp te întălneşti cu ei din greşeala şi îţi spun că le-a fost de ajutor ceea ce au învăţat la tine la curs.

Ideea de a lucra cu oamenii şi a-i duce unde nici nu visau că pot ajunge mă motivează să fac training şi să o fac din plăcere. In momentul în care nu voi mai simţi asta, am să fac altceva.

Ce sfaturi dai celor care vor să devină traineri?

Trebuie să le placă foarte mult şi să aibă multă răbdare, pentru că nu se poate învăţa chestia asta în nicio şcoală sau citind cărţi. Să meargă la cât mai multe cursuri ca şi asistenţi.

Ce calităţi trebuie aşadar să aibă un trainer?

Să-i placă să lucreze cu oamenii, să aibă răbdare, să ştie să asculte şi să înţeleagă, să fie bun observator şi să ştie cum să interpreteze ceea ce oamenii spun şi fac. Să ştie să-şi vândă ideiile. Să fie la curent cu ce se întâmplă în business. Să întreţină relaţiile cu toată lumea, nu numai clienţii. Să aibă un simţ al umorului cât mai dezvoltat şi diversificat

Unde te pot contacta cei care doresc ?

bogdan.popescu@cubetraining.ro - www.cubetraining.ro .

La 27 de ani, Bogdan îşi păstrează încă aerul de adolescent curajos, căruia lumea i se deschide larg şi spre care păşeşte fără prea multe griji. În fond, de ce ar fi rău să crezi că viaţa îţi oferă toate şansele?

Îndrăzneşte să-ţi cucereşti viitorul!

vizite: 15304 redactor: Anca Pepelea in Participari

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog