en-joy  

Despre a doua zi din a treia ediţie de Joy Art Festival

15 11 2006 08:39

Criticism is a form of love. I love America, and I'm critical of this administration. I love Israel, and I ask questions. Those who ask no questions may not be a country's best friends." ( Steven Spielberg, http://rogerebert.suntimes.com ). S criticm aşadar!

Nu am s critic ns organizarea zilei multimedia a festivalului, sosirea sau nesosirea invitaţilor, ori aplauzele unui public mai mult absent, ci, doar, timpul.

Cineva din juriu mi spunea c asemenea genuri de festivaluri nu se mai gust n societatea noastr, aşa cum se ntmpla prin anii `90. S ţi petreci timpul vizionnd n jur de patru ore filme de scurt metraj alternate cu slide-uri de fotografie este prea mult pentru neliniştea ce se zbate prin gndurile noastre, pentru fuga continu ce o facem ntre attea obligaţii sociale cotidiene. De aceea, la un moment dat, se cerea parc o pauz. Şi cumva, a şi fost. Pauza dinainte de ora stabilit pentru nceperea festivalului.

Timpul petrecut cu concurenţii a fost destul de puţin, fiind nevoit s alerg cu explicaţii cnd la tehnic, cnd la juriu, cnd la Cristina Alexandru, prezentatoarea acestei seri. Juriu a fost atenţionat s nu depuncteze eventualele defecte ale materialului prezentat, dac acestea depindeau de tehnic, cum ar fi, un font anume, o melodie uitat sau o ntrerupere brusc a slide-ului. Cristina, uşor emoţionat de a fi pe scena unui festival, a adus lnga ea concurenţii prezenţi prin sal, fr ns a face show cu ei, ci doar tachinndu-i cu dou ntrebri, devenite lait-motiv-ul serii, respectiv, cnd ai fcut prima fotografie?, crezi c vei cştiga?.

Recitalurile au avut un timp mai scurt dect şi doreau protagoniştii, Monica de la The Burns, declarnd c a fost nevoit s ncheie tocmai cnd abia se nclzise, ei fiind obişnuiţi cu concerte de patru sau chiar cinci ore. Cei de la Trupa ia au ridicat n picioarele cele cteva fete rockeriţe din prin ultimele rnduri, ei avnd parte nu doar de o sonorizare bun ci şi de efecte luminoase şi mult, mult fum plcut mirositor.

Groove Garden, live club-ul unde am ajuns un pic mai trziu dect ieri, a fost plin pn la refuz de tineri, unul mai talentat dect altul la karaoke. Oana Todoroc, prezentatoarea serii, a ncercat s stimuleze participarea, dar, dac la nceput nimeni nu parea s aib curaj, declaraţia lui Claudiu Oţeleanu de a premia cu o sticl de Feteasc Neagr pe cel mai bun interpret, a strnit o adevrat competiţie ntre cei prezenţi. Nota şase s-a vehiculat intens, ba chiar nimeni nu se mai gndea la alte cifre. Lumea a cntat, a dansat, a aplaudat. Terry Lee Burns, de la The Burns, a stimulat audienţa s cnte la unison sweet home Alabama.

Se fcu ora 3 a.m.,aşa nct, neputnd negocia cu timpul, ne-am mbrcat şi am plecat fiecare spre casa lui. Oricum eram obosiţi, somnoroşiDar fericiţi! Ne-am simţit bine şi n aceasta zi!

S fii bucuros şi tu, Joy Art Festival-ule!

vizite: 7805 redactor: Anca Pepelea in Participari

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog