en-joy  

Despre cum la Joy Art Festival 2006

16 11 2006 12:31

"Niciun lucru important nu a fost vreodat realizat fr pasiune" ( Hegel). Joy Art Festival este ntr-un cuvnt, pasiune. Pentru c, pn la urm, arta nu poate exista fr pasiunea celor care o nasc şi o cultiv. Iar n acest festival s-au perindat attea sentimente nct nu se poate s spui altfel. Chiar dac acestea nu au fost doar de dragoste şi de bucurie, ci şi de dezamgire, de frustrare. Dar n niciun caz, de indiferenţ.

Ultima zi de festival a adus pe scen trupe de teatru şi actori din Braşov şi Piatra Neamţ. Perfomanţa lor a fost aplaudat cu putere şi cu strigte de ctre o sal plin cu prietenii şi colegii lor. Dup ei au urmat George Constantinescu, de la trupa Pam-Pam şi Oana Todoroc prezentatoarea acestei secţiuni- cu trupa Haz Art- cştigtorii de anul trecut - care au strnit rsete şi au dat timp juriului s delibereze cştigtorii.

Lcrmioara Popescu a intrat cu cntec deschiznd marea gal a premiilor. Gala a fost ntretiat cu prezentarea FJT, ce premia locul I şi Euro<26, ce a premiat cu card-uri locul II. Invitaţi anume au fost chemaţi s decerneze trofeele, Claudiu Oţeleanu nmnnd marele premiu Joy Art Festival, n valoare de 500 de euro, Dalmei Kovacs, cea care a participat la secţiunea muzic- solist.

Dup premiere, a fost prezentat slide-ul pe care concurenţii de la fotografie au reuşit s-l realizeze, demonstrnd c se poate s existe un grup, cnd provocarea şi druirea exist, tema slide-ului fiind sloganul Comisiei Europene, toţi diferiţi, toţi egali.

Un ultim slide show a fost pentru organizatori. FJT a mulţumit voluntarilor ce au pus umr lng umr pentru ca festivalul s aib şi n acest an culoare şi amploare.

Ceva a lipsit din acest trei zile de festival. Liniştea. Cei implicaţi, de la organizatori la concurenţi, de la invitaţi la juriu, de la spectactori la mass-media au fost ntr-o continu agitaţie. Dac ai fi sosit acolo, fr a ştii despre ce e vorba, nu ţi ddeai seama de nu ntrebai. Peste tot era lume, chiar daca pe scen se cnta, se juca sau se proiectau filme/fotografii, afar lumea sttea la o ţigar, o vorb, se ncurajau, cereau explicaţii. Parc totul era o repetiţie. Şi poate aşa a şi fost pn la urm ediţia 2006, o repetiţie pentru ce va fi la anul. Organizatorii vor mai primi critici/ sfaturi nc o vreme. Concurenţii se vor mndri mai ncolo cu participarea, cu premiile.

Al treilea Joy Art Festival se simte de mine amintire. Iar cei care au trecut prin el, care l-au nfrumuseţat sau certat, vor mai sta puţin privindu-l cu obiectivitate. Avem ce s nvţm de la el. Pentru c este o experienţ ce a adus n suflete stri dintre cele mai contradictorii care las urme pentru mai trziu. Pentru clipa cnd vom spune, se putea mai bine. Pentru hotrrea ce ne va provoca n 2007 s concretizm un alt Joy Art Festival.

Lasarm linişte n sala de la Aro Palace, gsind, la miez de noapte linişte n centrul Braşovului. Ne-am dus glgioşi la o bere, la un sandviş. Apoi, ne-am lsat şi noi mngiaţi, pe la ora 2 a.m, de cerul senin şi nstelat, care s ne aşterne vise dulci n inimile obosite.

So long and thanks for all the fish! ( Douglas Adams)

vizite: 7402 redactor: Anca Pepelea in Participari

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog