en-joy  

Festival pentru secolul XXI- ART `UP! Fight AIDS!

28 11 2006 12:23

Cnd vorbim de art, niciodat nu e destul. La fel şi despre SIDA. La fel şi despre tineri, despre viaţ, despre iubire. De aceea, un festival ce reuneşte toate aceste puncte devine un festival important nu doar pentru o societate dintr-un loc anume, ci pentru speranţele ntregului Pmnt.

Fundaţia RAA- Romanian Angel Appeal din Bucureşti a reuşit s demareze acest festival avnd sprijinul unor oameni de afaceri, a unora din societatea civil şi a altora din presa scris şi audiovizual.

Artişti din alte ţri şi de la noi, consacraţi sau amatori sunt la festival pentru a umple cu emoţie, bucurie şi talent cteva zile din viaţa noastr, ncepnd de azi pn pe data de 2 decembrie.

Mai trebuie acum un public care s le demonstreze organizatorilor şi participanţilor c lumii, totuşi, nu i este indiferent suferinţa semenilor ei, ba chiar mai mult, ştie s aprecieze efortul pe care aceştia l fac pentru a drui un strop de frumuseţe n gnd şi-n suflet.

Iat programul acţiunii:

Photo&AIDS ( 28 noiembrie 1 decembrie, ntre 10 18, locaţie: ARCUB, str. Batistei nr. 14- , vis-a-vis de Ambasada SUA )

- Moştenirea ascuns de Hazel Thomson, Anglia, 2004

- Lumea vzut prin ochii mei- colaj de fotografii realizat de tineri seropozitivi, pentru concursul organizat de UNOPA, 2006

Ads&AIDS ( 29 noiembrie, ntre 10.00 18.00, locaţie: ARCUB, str. Batistei nr. 14 - vis-a-vis de Ambasada SUA )

- 2 ore de spot-uri sociale de cea mai buna calitate din Romnia şi din lume, exclusiv pe subiecte precum: HIV/SIDA, ITS, consum de droguri.

Theatre&AIDS ( 30 noiembrie, de la ora 19.00, locaţie: ARCUB, str. Batistei nr. 14- vis-a-vis de Ambasada SUA )

- premierea concursului "Este mai uşor să previi dect să combaţi infecţia cu HIV/SIDA organizat de Primria Municipiului Bucureşti, n parteneriat cu RAA şi ARAS;

- 6 personaje n cutarea unui public cald, pies de teatru interactiv, trupa de actori de la ARAS.

Film&AIDS ( 1 decembrie, de la ora 20.00, locaţie: Casa de Cultur a Studenţilor, Calea Plevnei nr. 61, Bucureşti)

- filmul RENT, 2005, premier n Romnia, opera rock considerat HAIR-ul anilor `90, avnd un succes fenomenal pe Broadway [...] nu este un film despre SIDA, droguri, oamenii strzii şi homosexualitate. Este un film despre viaţ.

Music&AIDS ( 2 decembrie, de la ora 17.30 locaţie: Casa de Cultur a Studenţilor, Calea Plevnei nr. 61, Bucureşti)

- concert cu Viţa de Vie, Omul cu Şobolani, Sarmalele Reci, Zob, Simona Radu, Florin Chilian şi Byron ( melodiile remixate vor fi de pe albumul Nobody`s Child, 1990, realizat de George Harrison cu artişti precum Sir Elton John, Dave Steward, Mike and the Mechanics, Steave Wonder şi Guns n Roses )

Festivalul va celebra n data de 1 decembrie, Ziua Mondial Anti-SIDA, fiind dedicat campaniei naţionale de combatere a discriminrii persoanelor seropozitive Deschide-ţi inima. Sunt la fel ca tine!.

Un festival ce şi propune, n cele din urm, un singur mesaj: printr-un efort comun putem face HIV/SIDA s rmn doar subiect de art. ( Claudia Ctan )

De dragul cui ai putea s nu mergi?

###

Fundaţia RAA 021- 323 68 68, office@raa.ro, Claudia Ctan, 0721252224

ARCUB - Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti

ARAS- Asociaţia Romn Anti-SIDA

UNOPA- Uniunea Naţionala a Organizaţiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA

vizite: 8917 redactor: Anca Pepelea in Participari

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog