en-joy  

Festival pentru secolul XXI- ART `UP! Fight AIDS!

28 11 2006 12:23

Când vorbim de artă, niciodată nu e destul. La fel şi despre SIDA. La fel şi despre tineri, despre viaţă, despre iubire. De aceea, un festival ce reuneşte toate aceste puncte devine un festival important nu doar pentru o societate dintr-un loc anume, ci pentru speranţele întregului Pământ.

Fundaţia RAA- Romanian Angel Appeal – din Bucureşti a reuşit să demareze acest festival având sprijinul unor oameni de afaceri, a unora din societatea civilă şi a altora din presa scrisă şi audiovizuală.

Artişti din alte ţări şi de la noi, consacraţi sau amatori sunt la festival pentru a umple cu emoţie, bucurie şi talent câteva zile din viaţa noastră, începând de azi până pe data de 2 decembrie.

Mai trebuie acum un public care să le demonstreze organizatorilor şi participanţilor că lumii, totuşi, nu îi este indiferentă suferinţa semenilor ei, ba chiar mai mult, ştie să aprecieze efortul pe care aceştia îl fac pentru a dărui un strop de frumuseţe în gând şi-n suflet.

Iată programul acţiunii:

Photo&AIDS ( 28 noiembrie – 1 decembrie, între 10 – 18, locaţie: ARCUB, str. Batistei nr. 14- , vis-a-vis de Ambasada SUA )

- „Moştenirea ascunsă”– de Hazel Thomson, Anglia, 2004

- „Lumea văzută prin ochii mei”- colaj de fotografii realizat de tineri seropozitivi, pentru concursul organizat de UNOPA, 2006

Ads&AIDS ( 29 noiembrie, între 10.00 – 18.00, locaţie: ARCUB, str. Batistei nr. 14 - vis-a-vis de Ambasada SUA )

- 2 ore de spot-uri sociale de cea mai buna calitate din România şi din lume, exclusiv pe subiecte precum: HIV/SIDA, ITS, consum de droguri.

Theatre&AIDS ( 30 noiembrie, de la ora 19.00, locaţie: ARCUB, str. Batistei nr. 14- vis-a-vis de Ambasada SUA )

- premierea concursului "Este mai uşor să previi decât să combaţi infecţia cu HIV/SIDA” organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu RAA şi ARAS;

- „6 personaje în căutarea unui public cald”, piesă de teatru interactiv, trupa de actori de la ARAS.

Film&AIDS ( 1 decembrie, de la ora 20.00, locaţie: Casa de Cultură a Studenţilor, Calea Plevnei nr. 61, Bucureşti)

- filmul RENT, 2005, premieră în România, „opera rock considerată HAIR-ul anilor `90, având un succes fenomenal pe Broadway [...] nu este un film despre SIDA, droguri, oamenii străzii şi homosexualitate. Este un film despre viaţă. „

Music&AIDS ( 2 decembrie, de la ora 17.30 locaţie: Casa de Cultură a Studenţilor, Calea Plevnei nr. 61, Bucureşti)

- concert cu Viţa de Vie, Omul cu Şobolani, Sarmalele Reci, Zob, Simona Radu, Florin Chilian şi Byron ( melodiile remixate vor fi de pe albumul „Nobody`s Child”, 1990, realizat de George Harrison cu artişti precum Sir Elton John, Dave Steward, Mike and the Mechanics, Steave Wonder şi Guns n’ Roses )

Festivalul va celebra în data de 1 decembrie, Ziua Mondială Anti-SIDA, fiind dedicat campaniei naţionale de combatere a discriminării persoanelor seropozitive „ Deschide-ţi inima. Sunt la fel ca tine!”.

Un festival ce îşi propune, în cele din urmă, un singur mesaj: „printr-un efort comun putem face HIV/SIDA să rămână doar subiect de artă.” ( Claudia Cătană )

De dragul cui ai putea să nu mergi?

###

Fundaţia RAA – 021- 323 68 68, office@raa.ro, Claudia Cătană, 0721252224

ARCUB - Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti

ARAS- Asociaţia Română Anti-SIDA

UNOPA- Uniunea Naţionala a Organizaţiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA

vizite: 8213 redactor: Anca Pepelea in Participari

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog