en-joy  

Dragostea ca o poveste pe-o hârtie

13 12 2006 20:58

Prea puţini ştiu cum e să scrii o scrisoare de dragoste. Nu sms, nu un mesaj electronic sau vreo felicitare cu text editat. Ci o scrisoare pe hartie albă sau colorată, pe care mâna tremurândă face greşeli, apasă poate prea tare sau rămâne în visare aşteptând deja răspunsul. Scrisoare de dragoste, pentru lume, pentru o cauză, pentru un om, pentru cineva iubit. Scrisoare pentru luna decembrie.

Draga mea lume,

In zadar încerc acum să-ţi împletesc cuvinte frumoase, când tu porţi în tine salba de graiuri alese. Din sărăcia mea primeşte totuşi, un ram de colind şi un gând de luna plină îmbujorată de sărutări.

Ah, de-ar putea inima să-ţi cânte fiecare cuvânt! Să vezi cum mă bucur când mă legeni în prag de răsărit sau de apus, sau când îmi aduci veşti bune despre tine, cum ar fi nunta din iulie a Doinei, sau că Ovidiu, Ion şi George sunt tătici, că ai luat bacalaureatul, ori că Bianca s-a logodit! Mi-ai adus prieteni noi în vară şi-n toamnă şi un iubit în Ajunul lui Moş Nicolae.

Un an în care am reuşit să te cuprind cu braţele sau doar cu gândul, lăsându-mă să trec prin toate sentimentele umane, stându-mi de veghe la creştet să aflu unde e limita binelui, unde e speranţa, sau unde indiferenţa a luat locul dragostei.

Te-ai schimbat mult, iar din tine, ai lăsat să plece un prieten. Să-l am doar ca amintire în fotografii, în ochii celorlaţi care l-au cunoscut, în foşnetul pădurii şi liniştea cerului înstelat. Nu te-am înţeles şi cu greu am acceptat, de aceea mi-ai promis că nu o să mă laşi să-l uit niciodată.

Iubita mea lume, vin iar sărbătorile şi sufletul îmi este dus la colindat parcă prin alte anotimpuri. Nu e zăpadă afară. Sunt doar nişte brazi împodobiţi, apăruţi ca dintr-un basm cu zâne şi zmei.

Te îmbrăţişez cu dor şi drag şi-ţi mulţumesc că exişti!

Rămâi cu bine, rămâi cu mine!

A ta, mereu secunda timpului prezent,

Anca

###

Daca ai scrie şi tu o scrisoare către lumea ta, oare ai primi un răspuns? Lasă o scrisoare la uşa celor dragi şi chiar dacă lumea nu va deveni mai bună, cu siguranţă, măcar un zâmbet se va naşte. Şi e atât de mult acest zâmbet într-o eră a războiului, a sărăciei şi a bolilor de tot felul!

Dăruieşte un zâmbet celor care te-au purtat în gând şi în acest an! Şi poate că ei la rândul lor, îl vor dărui mai departe…!

vizite: 7870 redactor: Anca Pepelea in LifeStyle

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog