en-joy  

Când punctul este întrebare

30 01 2007 00:01

Se numără invers şi totul devine magic! In lumina reflectorului omul prinde o culoare aparte, un statut special, acela de vorbi mulţimii, fără să o vadă, dar de a ştii că este ascultat, privit, admirat şi fiecare vorbă de-a lui e rotunjită, imediat, de un comentariu în familie, în rândul cercului de prieteni ce nu sunt ai lui şi pe care nu îi va cunoaşte, poate, niciodată.

L-am oprit o clipă din agitaţia sa continuă pentru a-i întoarce microfonul şi, de data aceasta, să fie el care primeşte întrebările, Sergiu Voicu.

Te-a oprit careva pe stradă să-ţi spună că te-a văzut la TV?

Că vrem, că nu vrem - cu toţii suntem recunoscuţi pe stradă, în autobuz, la film, în magazin, în piaţă, în excursii....Ne cunosc prietenii, prietenii prietenilor, neamurile şi te miri ce cunostiinţe îndepărtate. Ne cunosc profesorii, colegii lu' mama şi a lu` tata şi oricine mai intra în contact cu noi.

In momentul în care apari la televizor, chiar şi pentru o singură data - o parte din lumea care te vede, te şi reţine şi o parte din lumea care iţi reţine chipul face o fixaţie când te vede într-un anumit loc iar unii chiar îşi fac curaj şi te întreabă - "îmi pari foarte cunoscut! Nu lucrezi cumva în televiziune? Te-am vazut! Te ştiu!” şi alte lucruri de genul acesta. Iar în momentul unei apariţii constante, cu atât mai mult, lumea te remarca într-un fel sau altul.

Dintre toate interviurile pe care le-ai luat, dintre toţi invitatii, care te-a impresionat într-un mod plăcut? A fost şi cineva care ţi-a lăsat un gust amar?

Am avut în decursul anilor de activităţi media ( deocamdată trei la număr, dar buni), şansa să fac ce îmi place, să cunosc oameni care au realizat ceva anume şi să învăţ mai repede decât preconizam multe lucruri din domenii total neatractive pentru mine până atunci. Am cunoscut mari artişti din muzica românească şi internaţională, pictori, dresori, iubitori de natură, psihologi, profesori, directori de toate felurile, bucătari medaliaţi, sportivi de renume, prezentatori de televiziune consacraţi, oameni pasionaţi de animale, de dans, de a spune poveşti .... De la fiecare în parte am învăţat câte ceva.

Sunt oameni diferiţi dar speciali, toţi, în felul lor. Când cunoşti un om, mai mult de cinci minute începi să-l descoperi mai mult decât se vede pe ecran şi să fii impresionat cu adevărat de realizările lui, de pasiunea şi dragostea cu care face ceea ce face, de farmecul şi de caldura sufletească pe care o degajă. Imi este imposibil să fac o clasificare - am vorbit cu oameni dar am vorbit şi cu mulţi Oameni.

Cei mai tineri, apăruţi în peisajul mediatic, din păcate, nu apreciază ceea ce au şi uită de comportament, de cultură şi buna creştere; mă refer acum la “vedetele” lansate pe piaţă dar care sunt de fapt nişte ambalaje goale.

Care întrebare crezi că e cea mai stânjenitoare pentru un invitat?

Fiecare invitat se abordează în mod diferit, pentru fiecare anumite întrebări pot fi stânjenitoare, altele nu.In schimb,- aşa cu caracter general - oamenilor nu le place să îi întrebi despre viaţa personală şi despre câştiguri. In rest îi poţi întreba aproape orice - chiar dacă nu cunosc răspunsul, îşi vor da cu parerea.

Spuneai de tineri mai devreme… şi tu esti tânăr, ce spui despre meseria aceasta de "vedeta tv"? Este o meserie de carieră sau doar ceva trecător?

Depinde de noi, de cei care facem televiziune. Am 22 de ani. Da, sunt tânăr dar vreau să învăţ! Mi s-a deschis o portiţă peste care eu am dat buluc pentru că îmi doream de când mă ştiu să fac televiziune, şi de aproape doi ani de când sunt în mediul acesta TV, am învăţat mult şi învăţ în permanenţă. Este un mediu în care concurenţa este colosală, totul se mişcă cu repeziciune, ritmul, stilul , informaţiile, oamenii .... trebuie să înveţi să ai răbdare, să te concentrezi pe ce ai de facut, să fii atent la ce scoţi pe gură şi când, cum arăţi, cum te comporţi .... totul este foarte important.

Poate pare uşor, văzut din exterior, dar înăuntru este furnicarul. Furnicarul în care o dată atras în el, nu mai ai scăpare. Devine o dragoste, o plăcere nebună să lucrezi acolo. Dacă reuşeşti să te adaptezi stilului, devine viaţa ta.

Eu îmi doresc să continui. Ştiu că am mult de învăţat din acest domeniu şi nu îmi place să mă plafonez. E mereu nou, mereu proaspăt, ritmat, colorat şi plin de mirosuri!

Ai vreun model de prezentator autohton? Dar străin?

Sunt câţiva oameni de la care avem de învăţat. Şi ei au început uşor, stingheri, emotivi şi fără vlagă, dar au ajuns unde au ajuns pentru că au fost naturali. Imi plac oamenii naturali, spumoşi, care dau energie şi viaţă emisiuniilor lor dar cărora nu le lipseşte perseverenţa, noutatea permanentă, sufletul bun şi cultura. Oamenii care pot să facă show şi care nu au uitat că sunt totuşi oameni şi sunt distribuitori de atitudini.

Mircea Badea - este colossal pentru gradul de cultură, pentru umorul ironic şi tăria de a spune întotdeauna lucrurilor pe nume.

Teo Trandafir - ea este divertismentul- plină de culoare, plină de căldură, de uimire şi de fantezie! Este una dintre persoanele spumoase.

Andreea Marin - ştie că frumuseţea este trecătoare şi poate mulţi o percep diferit şi de aceea este realizatoarea care atinge suflete - la fel ca Mircea de la "Din Dragoste”-, ştie unde să spună şi ce să spună, când şi în ce ton, astfel încât să impresioneze în mod plăcut şi să cucerească rating-ul.

Pot spune multe despre oamenii din televiziune - modele mai mari sau mai mici - dar cred că este suficient atât – deocamdată.

Cei străini stau mai bine la capitolul profesional. Spre deosebire de prezentatorii noştri, cei de dincolo învaţă, merg la cursuri de perfecţionare, citesc despre arta de a face televiziune. La noi se mai lucrează încă după ureche. Nu dau nume pentru că sunt mai puţini relevanţi cei din străinătate pentru cultura generală a românilor de rând ca şi noi.

Cum a venit ideea emisiunii "Hai la drum"?

Sunt o făptură norocoasă a acestei lumi căci am avut marele noroc să fiu educat de părinţii mei ( zâmbeşte şăgalnic). De la ei a început totul pentru că ei sunt un cuplu care se iubesc enorm, ei iubesc spiritul de familie şi iubesc mult comuniunea asta om - natură. Am fost în excursii încă înainte de a mă naşte, iar apoi m-au purtat ai mei peste tot.

Educaţia, atitudinea, afinităţile şi plăcerile ţi le formezi încă din copilărie. Am fost pe munţi şi dealuri, la mare, în peşteri, la mânăstiri şi la muzee încă de când nu ştiam să merg bine pe picioare.

O dragoste care a ramas şi continuă. Aşa a venit "hai la drum ..." pe RTT. Iubesc natura şi mişcarea şi nu pierd nicio ocazie să spun tuturor " hai la drum!" Că sunt ei prieteni, familie, colegi sau cunoscuţi sau chiar necunoscuţi- ne cunoaştem acolo! Natura te învaţă multe.

Spune-ne un loc din Braşov pe care l-ai recomanda…?

Aş vrea să îţi povestesc o noapte întreagă, să îţi spun toate locurile în care am fost şi care merită neaparăt văzute, dar dacă mă opresc la ceva scurt, aproape de noi, nu dificil, spectaculos chiar, atunci fie Masivul Tâmpa. Cel mai mic munte din zona Braşovului, un masiv marcant pentru oraşul nostru şi un simbol pe care merită să îl vizităm măcar odată în viaţă. Spun asta pentru că sunt mulţi braşoveni, să nu mai zic de străini, care sunt aici, la poalele lui şi nu-l urca. Păcat. Mare păcat.

Priveliştea este extraodinară. Se urcă uşor - pe jos neaparat - nu sunt de acord cu telecabina - şi fiecare părticică a sa are ceva aparte. Urcă pe la Scările lui Gabony, până la Panoramic, apoi la Belvedere şi la terasa amenajată în locul fostului restaurant care a ars, mergi apoi înspre şaua Tâmpei şi de acolo poţi coborî pe două variante - dreapta spre centrul vechi al Braşovului, stânga, în cartierul Răcădău, sau mergi tot în faţă şi vei ajunge în Poiană .

Din experienţa ta de viaţă de până acum, ce sfat ai da tinerilor?

Este mult spus să dau sfaturi, în cel mai bun caz aş putea să fac anumite precizări, să dau anumite informaţii şi să îndrum paşii acolo unde cunosc şi eu traseul.

Tinerii trebuie să fie conştienţi că acum este perioada de formare, acum pot să devină sau nu Oameni, şi de ei depinde ce vor face în viaţă! Totul este să vrei să îţi dai interesul!

Sergiu Voicu, acest tânăr plin de energie şi entuziasm care în fiecare dimineaţă intră în direct în case, cu perimisiunea noastră, lăsându-ne imaginea unei zile ce nu poate fi decât frumoasă, iată, aşadar, prezentatorul unei emisiuni TV, care ştie să fie la fel de deschis şi de darnic la gură chiar şi atunci când timpul nu i se măsoară în secunde, când microfonul rămâne deoparte şi doar sclipirea unei dragoste pentru împărtăşirea cu lumea este cea care îl determină să uite de examene, de probleme personale şi de faptul că, poate, niciodată, nu va ştii cine i-a zâmbit şi cine l-a aplaudat!

Oare o vei face tu la voicusergiu@yahoo.com ?!

vizite: 10782 redactor: Anca Pepelea in LifeStyle

Comentarii

 

1. SergiuVoicu

30 01 2007 00:53
Ancutza ... sunt emotionat si incantat in acelasi timp. Iti multumesc pentru gandul care te-a dus la mine si pentru interesul ce s-a indreptat spre activitatea mea. Ce am uitat sa precizez, pt cei care nu stiu chiar tot, este locul si ora la care pot fi gasit ...acolo "pe sticla".

HAI LA DRUM cu Sergiu Voicu,
emisiune de excursii, sfaturi, echipament, sport, TIMP LIBER.
Sambata de la 10 si Vinerea de la 16 pe RTT - Prima Tv

Brasov, Buna Dimineata ! (cu Sergiu si Monica)
emisiunea care iti face diminetiile vesele si pline de zambete. Zilnic de la 7.30 pe RTT - Prima Tv 

2. Tavi

30 01 2007 11:18
Bravo Sergiuica! Un salut de la poalele muntelui Fuji! Sti tu de unde si de la cine! Hai sa ai bafta in continuare! 

3. Deea

30 01 2007 11:24
Draga Sergiu,

Incep prin a ti spune ca desi ne cunoastem de atatia ani intotdeauna ai reusit sa ma surprinzi prin tot ceea ce faci tu : talent,daruire totala.Nu mi ramane sa spun decat ca esti un prieten minunat si ca exista un element de legatura intre ceea ce fac eu si ceea ce faci tu anume : fiecare aparitie reprezinta bucuria si dragostea pe care le o transmitem oamenilor,iar asta cred ca ar trebui sa fie una dintre premizele dupa care iti calauzesti viata.Este important ca inainte de toate trebuie sa stim ce inseamna bunul simt si modestia,este ceea ce ne leaga cel mai mult de oameni si cred ca esti de acord cu mine!Trebuie sa subliniez faptul ca si eu am avut de invatat de la tine spiritul acela de a lupta si de a tine aproape prietenii si cei dragi!Te pup,deea! 

4. Serban Grigoresu

30 01 2007 11:31
Felicitari pentru tot ceea ce faci. Nu sunt multi acei tineri care si-au ales de pe acum drumul in viata. Dar tu deja ai facut acest pas care te va conduce pe urmele sucesului. Bafta si sa iti reuseasca tot ceea ce ti-ai propus sa faci in viata  

5. catalin

31 01 2007 00:40
esti unul dintre cei tari...si pe masura ce te specializezi vei fi ca piatra si nimeni nu te va mai intrece...imi plac emisiunile tale si emisiile tale.esti super!Cum spuneam eu intr-o discutie cu tine...sunt de ajuns trei cuvinte pentru a te caracteriza.[b][/b]CENTRALA DE ENERGIE MOBILA 

6. vali

31 01 2007 17:19
Si Constanta e alaturi de Sergiu Voicu! 

7. catalin(aka DJ LILU)

01 02 2007 13:49
Cand spui RADIO spui Sergiu Voicu;
Cand spui TIVI spui Sergiu Voicu;
Cand spui VIATA spui tot Sergiu Voicu;
Cand spui DISTRACTIE,BUNA DISPOZITIE,PLIMBARI IN AER LIBER tot la el te duci cu gandul!
In concluzie...cand spui Sergiu Voicu spui TOTUL si cand spun TOTUL chiar TOTUL!!!!! 

8. ancuta

16 02 2007 13:46
la multi ani sa ai parte de un an plin de satisfacii si de energie ...solara, trupeasca, sufleteasca, feminina, whatever, energie sa fie!!!
pupicei! 

9. ugg boots outlet

30 10 2012 02:47
Woh I enjoy your blog posts, saved to favorites ! 

10. Dissertation help

20 04 2018 02:14
When I begin the thesis I must write a proposal, and only that is to examine the problems and moral issues I might experience Throughout my Examine. 

11. Academic Help

25 06 2018 23:57
This excellent way for outstanding weblog likes to discover out such great work. That’s an awesome one. 

12. Fashion Blog | Fashion Birdz

03 07 2018 04:33
Your passion of writing can be seen by how superbly you have defined things in your blog. A top notch blog with a very top notch content. 

13. Breville BPR700BSS Pressure Cooker

21 08 2018 13:05
I think it's the good way to ask the question after learning because every time we have a question after the session.

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog