en-joy  

Proconsul un nou albumde dragoste

08 11 2004 18:23

Pornind prin ţară cu scopul de a-şi promova noul album, trupa Proconsul a poposit pe data de 28 octombrie şi n Braşov, tocmai după ce susţinuseră primul concert la Cluj Napoca. Noul album 5este privilegiat, căci el se bucură mai nti de promovare după care va fi lansat oficial pe data de 17 noiembrie la Bucureşti.Proconsul de cinci stele va colinda ţara n lung şi-n lat: Cluj, Braşov, Galaţi, Iaşi, Bacău, Sibiu, Oradea, Timişoara, Constanţa, Bucureşti. Mesajul este unul simplu, dar profund, promovnd dragostea ca al cincilea element esenţial din viaţa fiecăruia dintre noi. Albumul, al cincilea ca număr n portofoliul celor de la Proconsul, nsumează nouă piese exclusiv de dragoste. Sursa de inspiraţie primordială o reprezintă oraşul Barcelona, de unde s-a rentors recent Dragoş Dinca (chitară, backing vocals, textier).Melodiile vin din suflet şi se adresează de această dată unui public ţintă larg, inclusiv tinerilor de 17-18 ani.

O altă latură a băieţilor

La conferinţa de presă, ce a premers concertului au fost ntrebaţi dacă se poate face voluntariat n lumea muzicii. Cei care cntă ntr-adevăr live fac ntotdeauna voluntariat, iar dacă se află la nceputul carierei voluntariatul este o modalitate de afirmare. Şi trupa Proconsul a făcut voluntariat, iar un exemplu concludent rămne Festivalul Berii de acum cinci ani de la Braşov.Am făcut voluntariat pentru că ne-am putut permite, cntasem doi ani pe vapoare(nu ca trupă) ceea ce ne-a determinat să cntăm de plăcere nu ca şi necesitate. De altfel muzica rămne pentru noi o pasiune, deci nu am vrut să facem un compromis. Unul din visele trupei la nceputurile sale era acela de a cnta n deschiderea concertelor unei trupe consacrate. Astfel unul din proiectele actuale pe temă socială a celor de la Proconsul constă n promovarea tinerilor talente, a trupelor de valoare care poate nu au reuşit să răzbească, să se afirme. Acesta este motivul pentru care n deschiderea fiecărui spectacol, din fiecare oraş va concerta şi o trupă de pe plan local. n cazul Braşovului cea care a ncntat live publicul a fost formaţia Vertigo, de care se ocupă Victor Lenghel (Conexiuni).Ceea ce dovedeşte ncă o dată că Proconsul este deschis colaborărilor.

Noi proiecte surprinzătoare Proconsul

Deja cunoscută piesa Mama Terra a fost o colaborare reuşită cu copii de la Şcoala Americană din Bucureşti făcnd parte dintr-un proiect mai amplu al Şcolii Americane din S.U.A. Piesa face parte dintr-un colaj de melodii destinate Europei de Est.

Un alt proiect ndrăzneţ este acela de reintegrare n societate a cinilor vagabonzi din Bucureşti. Acestia, n urma unui proces de dresaj special vor fi integraţi n centre de handicapaţi locomotor, nevăzători cu scopul de a le uşura viaţa.

După cştigarea trofeului Cerbul de Aur formaţia Proconsul a fost contactată de Guy Flutcher pentru a imprima piesa Cerul n limba engleză, versurile fiind scrise de această dată de către Gary Osbourn (textierul lui Elton John).n Marea Britanie a avut şansa să fie luată spre analiza pentru a deveni coloana sonoră a uni film. nsă se pare că Guy Flutcher a considerat piesa mult prea bună n comparaţie cu valoarea filmului. n prezent piesa cştigătoare a Cerbului de Aur este deja difuzată şi promovată n Olanda sub titlul de If tomorrow.

Cu toate că băieţii de la Proconsul au primit numeroase oferte din Germania, Toronto, precum şi de la comunităţile de romni de pretutindeni ca şi trupă nu au cntat n străinătate. Acest lucru se datorează n primul rnd dorinţei de a nu pierde contactul cu publicul romnesc. Şi cum nimic nu este ntmplătorIată unul din motivele pentru care Proconsul străbate ţara n lung şi-n latmotivul pentru care s-a mai născut un albumde cinci stele

vizite: 12265 redactor: Codruta Mihalcea in Muzica

Comentarii

 

1. Adonica

26 05 2011 02:49
That's way more clever than I was expecting. Tahnks! 

2. Prada Outlet

15 09 2012 21:49
Thanks! it's helpful to me! 

3. Replica Rolex Watches

09 03 2013 07:43
thanking you sharing,I like it very much 

4. rolex replica

01 04 2013 06:11
the article is very wonderful. i learn a lot from you. thanks for your sharing. 

5. グッチコピー

18 07 2014 12:26
市場の人分析によると、グッチ前いくらかの年中国財布でずっと急速な成長の態勢の贅沢品を呈し突然寒波に陥っ、 

6. CSR Racing Hack

25 07 2015 21:07
nice post 

7. PAYFAZZ

12 02 2018 12:36
I think its best to stay that way and maybe it can be something usefull. 

8. You TV Player

05 09 2018 11:53
If you want to watch online TV shows then you should try You TV Player APK. 

9. microg apk

05 09 2018 14:19
Visit here and watch latest version of microg. 

10. og youtube

05 09 2018 23:14
download latest videos on YouTube. 

11. Wood crusher

15 12 2018 08:11
Thanks for another great post

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog