en-joy  

Lumina de avarie – în traficul Braşovului cultural

09 04 2007 09:48

“Pentru că nu e om să nu fi scris o poezie, măcar o dată, doar o dată-n viaţa sa”, realizarea unui atelier de creaţie literară pentru tinerii dornici de a explora, la un nivel non-conformist şi profesional, universul cărţilor, s-a dovedit a fi o necesitate.

Alianţa Organizaţiilor Nonguvernamentale de Tineret din România- AONGTR- lansează din luna mai 2007, pentru prima data la Braşov, un atelier de creaţie literară, pentru tineri între 15 şi 25 de ani, numit “Lumina de avarie”.

Obiectivele acestuia vor cuprinde:

- training- teorie literară în genere

- să învăţăm cum să citim şi să interpretăm un text literar

- citire de poezii – creaţii contemporane

- jocuri tematice

- creaţie de poezii, proză, scenariu

- prezentare creaţii proprii

- feed-back-> comentarii la textele tale şi ale altora

- informare şi implicare în evenimentele culturale ale Braşovului

- participare la o operă colectivă

- invitaţi speciali

- recitaluri în pub-uri

- tabără de creaţie literară

- publicare a unui volum colectiv

Coordonatorul ştiinţific al proiectului este prof. drd. Daniel Puia-Dumitrescu care de la bun început mi-a mărturist că el crede în tinerii de azi, fapt pentru care acest atelier de creaţie literară se va dovedi a fi unul extraordinar din toate punctele de vedere.

Dacă ţi-am stârnit interesul, atunci alătură-te participanţilor! Trimite o scurtă motivaţie la luminadeavarie@yahoo.com menţionând daca ai sau nu posibilitatea de a te implica într-un proiect pe o perioada de cel puţin un an de zile.

Inscrierea se poate face până la data de 30 aprilie a.c., la adresa de email menţionată, respectiv, luminadeavarie@yahoo.com . Se vor accepta 40 de cereri. Apoi, în decursul lunilor mai-iunie, se vor selecta dintre participanţi 20 de tineri ce au dovedit interes şi capacitatea de a se implica în atelierul de creaţie. Nu se percepe taxă de participare.

Vă aşteptăm pe toţi cei care iubiţi arta literară!

“Iubirea nu se poate suporta ci numai suferi”- E. Cioran.

vizite: 8337 redactor: Anca Pepelea in Participari

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog