en-joy  

Modalitati de a converti un PDF in doc sau invers

21 05 2007 18:15
Foarte mulţi mă ntreabă cum să transforme un fişier *.doc ntrun fişier *.pdf(Portable Document Format) sau mai simplu cum sa creeze PDF-uri din documente

Din acest motiv am hotărt să scriu acest articol n care să prezint cteva modalităţi de a realiza acest lucru.
De ce PDF? Deoarece cu fişierele text (*.txt,*.rtf,*.doc etc) pot apărea probleme de compatibilitate ntre programe diferite sau chiar la acelaşi program la versiuni diferite.
Voi ncepe cu cel mai "Complicat" procedeu şi anume editarea documentui n Corel Draw. Programul Corel Draw are o opţiunea publish to PDF (File->Publish to PDF). De ce spun că acesta e cel mai complicat mod? Deoarece mulţi nu au Corel Draw iar din cei care l au puţini ştiu să l folosească pentru a realiza exact ceea ce doresc. Deasemenea alt mod complicat de a realiza acest lucru este prin folosirea suitei Adobe (Photoshop, Illustrator, PageMaker) care oferă posibilitatea de a salva fişierul ca PDF.
O altă modalitate de a crea PDF-uri este valabilă pe situl oficial al firmei Adobe la adresa http://createpdf.adobe.com/, unde se pot crea gratuit 5 PDF-uri sau un număr nelimitat, contra cost.
O a III-a posibilitate, care este după părerea mea şi cea mai simplă şi la ndemna orcui şi este şi gratuită, este folosirea convertoarelor. Cele mai eficiente le puteţi găsi la adresele http://www.primopdf.com/, http://www.pdf995.com/,http://www.cutepdf.com/Products/CutePDF/writer.asp şi multe altele. Eu am folosit toate cele 3 programe care le găsit pe siturile de mai sus şi pot spune că sunt mulţumit de rezultate, avnd foarte puţine probleme la conversia din PDF n DOC, n special la tabele.
Sper să vi se pară uşor de utilizat şi să puteţi converti ceea ce doriţi n PDF.
vizite: 15757 redactor: Mihai Şerbnescu in I.T.

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog