en-joy  

Masini de epoca- nice hobby

02 12 2007 16:33

Pentru unii oameni masinile de epoca sunt doar niste vechituri reconditionate dupa care isi intorc capul pe strada pentru ca sunt deosebite sau diferite de celelalte masini, insa pentru pasionatii care au achizitionat o astfel de masina sau o mostenesc este ceva deosebit, amintiri, raliuri, aventuri si multe altele, evenimente valori sentimentale.

O masina de epoca nu inseamna doar un model si o marca care sau oprit din fabricatie acum 25 ani, inseamna spirit, un hobby, placere si distractie, amintiri aprinse care se continua, si acestea sunt printre putinele lucruri care se pot intalni in a avea un astfel de hobby.

Majoritatea oamenilor din Romania pasionati de acest hobby depun foarte multa munca pentru a avea o astfel de masina si a o intretine, piesele nu se gasesc si daca se gasesc sunt foarte costisitoare, sunt existente in Romania cateva studiouri specializate in reconditionari care sunt in colaborare cu alte studiouri de prin afara, se importa piese si de ce nu, masini.

Etapele reconditionarii unui vehicul istoric consta in dezasamblarea masini si reinoita fiecare piesa de la motor pana la porbagaj, avand in vedere ca toate piesele sunt la locul lor si ca nu lipseste ceva. Un vehicul de epoca se intretine foarte greu si pastrarea lor in conditi de functionare necesita vizita in service cel putin odata dupa fiecare raliu sau orice eveniment de orice gen.

Valoarea unui vehicul istoric se datoreaza vechimi, originalitati si numarului mic care s-au fabricat si care inca mai exista. Merita mentionate cateva modele ale masinilor antebelice ale cunoscutelor marci:Aero, Berliet, Steyr, Citroen,etc.

In Romania sunt 2 mari cluburi unde anual se desfasoara evenimente, raliuri, expozitii, etc.Unul din ele are sediul in Brasov numit Old Cars Club Transilvania si majoritatea pasionatilor care se strang acolo sunt din Brasov si au o astfel de masina, ei au organizat evenimente, au fost chematii la exozitii si parade, clubul merge foarte bine si continua sa se mareasca.

Cel mai cunoscut club al masinilor de epoca se afla la Bucuresti numit Retromobil Club Romania ( R.C.R), acest club a fost infiintat in primavara anului 1998, RCR este la ora actuala cea mai importanta asociatie de profil din tara, ca o confirmare a acestui fapt, RCR a fost acceptat la adunarea generala F.I.V.A-Federatia Internationala a Vehiculelor Antice cu un numar de voturi, in prezent facand parte din acest organism international.

Nici Old Cars Club Transilvania nu se lasa mai prejos, baietii acestui club au organizat pe 24 iunie, un raliu al masinilor de epoca, acesta s-a desfasurat cum nimeni nu se astepta, organizatorii au avut ceva de munca dar meritele au fost pe masura.

Si de acum incolo in fiecare an pe data de 24 iunie aveti ocazia sa vedeti frumoasele batrane masini prin Brasov.

###

Razvan Stroe- radio en-joy.ro

vizite: 13656 redactor: Colaborator in Diverse

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog