en-joy  

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă promoveaza progresul

08 11 2004 18:29

Informarea şi consilierea profesională,calificare şi recalificare, consultanţă şi asistenţă pentru demararea unei afaceri,completarea veniturilor salariale ale angajatilor,stimularea angajatorilor pentru a incadra şomerii si tinerii fară experientă pe piaţa muncii,medierea muncii(punerea persoanelor ce işi caută un loc de muncă n legatură cu angajatorii ), cursuri de formare profesională,acestea sunt cteva din serviciile pe care Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă le pune la dispoziţie tuturor brasovenilor .

Deşi este o instituţie relativ tnăra, Agenţia Judeteana pentru Ocuparea Forţei de Muncă s-a impus deja ca un lider al serviciilor sociale din Romnia. Prin calitatea şi diversitatea serviciilor sale, prin abordarea flexibilă şi moderană a problemei şomajului, AJOFM a reuşit să acorde in timp consultanţă in vederea orientarii profesionale şi asistenţă socială, unui numar impresionant de solicitanţi.Transformarea oficiilor pentru forţa de muncă, al căror principal obiectiv era plata drepturilor baneşti ale şomerilor, n agenţii moderne pentru ocuparea fortei de munca dovedeste faptul ca guvernul Romniei se implica activ in procesul de protectie sociala, absolut necesar pentru o tara ce doreşte să se integreze n normele Uniunii Europene.

Orice cetaţean are dreptul la informare şi asistenţă gratuită

Principala problema cu care se confrunta aceasta instituţie este faptul ca cetăţenii nu sunt foarte bine informaţi n legatură cu serviciile pe care le oferă şi de foarte multe ori se tem, sau mai bine zis, nu ştiu cui să ceară ajutor cnd sunt nedreptaţiti la locul de muncă, cnd le sunt incălcate drepturile salariale sau de protecţie socială.

Este foarte important de ştiut că serviciile agenţiei se oferă gratuit, indiferent de varstă şi statut social, tuturor personelor interesate să şi creeze un viitor profesional stabil.

AJOFM acordă locuri de muncă att pentru tinerii ntre 18 si 25 de ani proveniti din centre de plasament, din case de corecţie sau nchisori, pentru tinerii singuri sau familişti cu copii n ntreţinere sau alte categorii de tineri aflaţi n dificultate ct şi pentru acei şomeri trecuţi de 40 de ani care necesită recalificare.

Burse locurilor de muncă, un prim pas spre reusită

Medierea electronică este un serviciu nou si pentru AJOFM. Acesta urmareşte creşterea mobilităţii pe piaţa forţei de muncă şi grabeşte ntalnirea ofertei angajatorului cu cea a solicitantului. Serviciile de mediere a muncii sunt foarte utile intru-ct ele pun la dispoziţia agenţilor economici şi şomerilor informaţii privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare ale acestora, prin publicarea , afişarea şi organizarea de burse ale locurilor de muncă. In fiecare an are loc o bursă generală şi alte burse mai mici pentru grupuri ţintă, cum ar fi femei, persoane cu handicap si absolvenţi.

Deşi sunt foarte mediatizate n presă aceste burse ale locurilor de muncă, foarte mulţi dintre participanţi sunt ncă sceptici n privinţa reuşitei. Acest lucru se poate explica şi prin teama de insucces a oamenilor nefamiliarizaţi ncă cu cerinţele angajatorilor care caută competenţă şi eficienţă sau prin faptul ca oamenii sau obişnuit cu sistemul "pilelor".

Promovarea AJOFM şi n rndul tinerilor elevi ar putea aduce rezultate spectaculoase n dinamica profesiilor.

Implicarea tinerilor ncă din perioada de scolarizare n activităţi de consiliere profesională ar putea nsemna un plus pentru societate şi pentru piaţa muncii. Astfel formaţi, tinerii ar putea face o buna alegere a viitorului lor prefesional, fiind bine informati n legatura cu traiectoria pe care să o urmeze şi cu implicatiile profesiei alese.

AJOFM oferă servicii de informare şi consiliere profesională gratuite, instruirea n metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă, de prezentare la interviul de angajare, de redactare a actelor de candidatură. Foarte importante sunt informatiile privind piaţa muncii şi evoluţia profesiilor, punerea la dispoziţia solicitanţilor a publicaţiilor de specialitate, a "Profesiilor Ocupaţionale", a "ClasificareaOcupaţiilor din Romnia", a casetelor video cu prezentarea tuturor profesiilor existente n Romnia la ora actuală, conştientizarea abilităţilor şi dezvoltarea ncrederii de sine prin exercitii de autoevaluare şi de evaluare a personalităţii, testarea psihologică.

AJOFM face parte dintr-un program complex, sprijinit de Guvernul Romniei, care se desfaşoară la nivel national in peste 180 de filiale locale. Acesta vine in permanenţă n ntampinarea nevoilor socio-profesionale pe care populaţia le are ncurajnd permanenta formare profesională si incadrarea n muncă a cetătenilor printr-o abordare pozitivă şi profesionistă a problemelor existente.

vizite: 31659 redactor: Diana Doca in Participari

Comentarii

 

1. Ceapa Daniel

09 11 2004 20:09
nu scriu acest mesaj din dorinta de a va critica.Dimpotriva, scriu acest mesaj pt ca am citit in mare rubricile voastre si am fost foarte placut impresionat!daca o tineti tot asa o sa aveti multe de castigat!poate nu prin intermediul acestui site,dar sigur prin talentul de care dati dovada si prin interesul pe care il aveti fata de subiectele pe care le abordati!singurul lucru pe care il regret este ca nu sunt mai multi ca voi...se vede ca nu aveti nevoie de incurajarile mele pentru a merge mai departe,dar vreau sa va spun ca munca voastra se vede foarte frumos din exterior!tine-ti-o tot asa! {ceapa daniel-colegiul de informatik} 

2. rolex replica watch

01 04 2013 06:30
el artculo es muy til para m. gracias por vuestra participacin. 

3. rolex replica uk

10 10 2014 08:59
that 14th one particular hundred year. 

4. CSR Racing Hack

25 07 2015 21:06
nice website. 

5. Xaria

21 04 2016 10:04
Aligrht alright alright that's exactly what I needed! 

6. directv packages

21 06 2016 07:30
I think County Agency has been doing a wonderful 

7. Replica Prada

28 06 2016 11:57
Burse locurilor de muncă, un prim pas spre reusită. 

8. http://cornzee.com/best-car-insurance-policy-in-india-2014.html

17 09 2016 07:51
Writers like you are one in a million these days. Unique and original ideas are uncommon in most articles today. You have a great writing style and a lot of new ideas in this article. 

9. buy cialis online mastercard

16 10 2016 12:48
At last, someone who knows where to find the beef 

10. allsecur basis test

24 10 2016 22:58
Your post captures the issue perfectly! 

11. www.nationwode

07 11 2016 02:28
Pleasing you should think of something like that 

12. multi car insurance comparison

08 11 2016 09:27
That's not just logic. That's really sensible. 

13. http://www.immobilienfondsvergleich.pw/

28 11 2016 08:37
snel geld verdienen online geld lenen snel snel geld maken snel geld verdienen tips snel verdienen gratis snel geld verdienen geld verdienen met chatten gratis geld 

14. http://bestekreditevergleich.top/student-kredit-geld-xbox.html

01 12 2016 07:09
What an awesome way to explain this-now I know everything! 

15. cheep car insurance

03 12 2016 22:32
Going to put this article to good use now. 

16. http://besteonlinekreditje.info/zinsen-dispokredit-sparkasse.html

10 12 2016 01:29
I have been so bewildered in the past but now it all makes sense! 

17. kreditberechnung xls öffnen

15 12 2016 02:22
Was totally stuck until I read this, now back up and running. 

18. http://autoinsurancequoteoptions.info/WV/Huntington/full-coverage-auto-insurance/

19 12 2016 16:04
I've been looking for a post like this forever (and a day) 

19. http://swimexperience.net/aarp-auto-and-home-insurance-quotes.html

10 01 2017 04:11
Knocked my socks off with knowledge! 

20. Wood crusher

15 12 2018 08:16
Your post captures the issue perfectly!

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog