en-joy  

Lecţia timpului

03 01 2008 17:42

Nu e nevoie s ai o clepsidr pentru a spune c poţi ntoarce timpul. E nevoie, n schimb, de mult curaj şi de un dram de nebunie. Nu ar strica s mai fie cu tine un prieten şi puţin culoare dintr-un curcubeu matinal.

Cu fiecare nceput de an aştepţi s fie mai bine. Orict de bun ar fi fost anul ce a trecut, urmtorul trebuie s fie mai prosper, mai aductor de fericire şi de sntate. Poate c aceasta este firea uman de a dori mai mult, indiferent de ct de multe are n prezent. Poate aşa s-au inventat cuvintele prosperitate şi perseverenţ.

Totuşi, exist anumite lucruri pe care nu reuşim s le ducem la capt. Sau pe care nu le ndeplinim aşa cum am fi vrut. Iar la final de an, le numim nereuşite ori regrete. Este uşor s spui n-a fost s fie, s te consolezi şi s mergi mai departe. S uiţi astfel, ct de mult ţi-ai dorit acele lucruri, ct dorinţ era n a le ndeplini.

Noul an, acest 2008 ar putea fi ns şansa noastr de a ncerca s avem ceea ce 2007 ne-a refuzat, din diverse motive. S retrim aceea vpaie de speranţ c vom reuşi s ne ndeplinim micile dorinţe, c vom putea transforma regretele n vise.

Este o provocare. De a relua o veche dorinţ. Dintre regretele de anul trecut, am s mi reiau visul c voi ajunge n Portugalia, Malta sau Grecia. Şi c voi ajunge s vizitez zona Moldovei şi a Maramureşului.

n plus, s adugm alte promisiuni. Ctre noi nşine. De exemplu, anul trecut mi-am promis c m voi ntlni cu un vechi prieten, c voi face cte o fapt bun pentru trei necunoscuţi şi c nu voi bea bere tot anul. Am reuşit s fac aceste lucruri. Iar satisfacţia este deplin. Este o dovad c atunci cnd te legi de o promisiune ai mai mult curaj n a-ţi ndeplini scopul. Mai mult nebunie. Mai mult pasiune. Mai mult dorinţ. Pentru c promisiunea e sacr.

Anul acesta mi-am promis c n 2008 nu voi mai bea trii, nu voi mai mnca de la fast-food şi nici cips-uri. Şi mai este una. Dar am s o spun alt dat. Deocamdat am s o notez pe prima pagin n agend, alturi de celelalte. S nu le uit.

Dar nainte de a pune n arhiv anul ce a trecut, dup ce am luat din el regretele napoi, vreau s menţionez cel mai frumos moment care a ncununat de zmbet şi culoare 2007, ziua mea de naştere. Am fost copleşit de urri, de cadouri, de flori, de surpriz, de prieteni, de oameni dragi, de cte şi mai cte! Am fost fericit atunci. Pentru c era unul din acele momente n care ţi se demonstreaz c viaţa ta conteaz, c sunt oameni care te iubesc, care ţin la tine şi pentru care merit s mergi zmbind nainte. Le mulţumesc nc o dat tuturor.

M opresc aici, dar deschid n alt parte un jurnal. Mi-am dat seama c multe bucurii, mai ales cele mrunte, le uit dac nu le notez şi sunt momente cnd am mare nevoie de amintirea lor. Sunt acele clipe cnd nu ştii pe cine s suni s-ţi spun, fr s ntrebi, c totul va fi bine.

Aşadar, la mulţi ani 2008! Fii binevenit n viaţa noastr! Şi orice ne-ai pregtit sperm c ne vei las şi pe noi s te mpodobim cu dorinţele şi visele noastre! La mulţi ani, timp drag al vieţii noastre!

vizite: 8386 redactor: Anca Pepelea in LifeStyle

Comentarii

 

1. elena

27 01 2008 22:16
super tare 

2. maria

28 01 2008 17:21
super tare chiar imi placesi am invatat ceva de bine din acest mic jurnal al tau 

3. Ebony

26 01 2012 10:48
Oh yeah, faubolus stuff there you! 

4. visual impact muscle building

12 11 2012 06:05
I really like this post  

5. replica handbags

10 10 2017 11:56
hello are evaluated by careful quality assurance too.

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog