en-joy  

Lecţia timpului

03 01 2008 17:42

Nu e nevoie să ai o clepsidră pentru a spune că poţi întoarce timpul. E nevoie, în schimb, de mult curaj şi de un dram de nebunie. Nu ar strica să mai fie cu tine un prieten şi puţină culoare dintr-un curcubeu matinal.

Cu fiecare început de an aştepţi să fie mai bine. Oricât de bun ar fi fost anul ce a trecut, următorul trebuie să fie mai prosper, mai aducător de fericire şi de sănătate. Poate că aceasta este firea umană de a dori mai mult, indiferent de cât de multe are în prezent. Poate aşa s-au inventat cuvintele prosperitate şi perseverenţă.

Totuşi, există anumite lucruri pe care nu reuşim să le ducem la capăt. Sau pe care nu le îndeplinim aşa cum am fi vrut. Iar la final de an, le numim nereuşite ori regrete. Este uşor să spui “n-a fost să fie”, să te consolezi şi să mergi mai departe. Să uiţi astfel, cât de mult ţi-ai dorit acele lucruri, câtă dorinţă era în a le îndeplini.

Noul an, acest 2008 ar putea fi însă şansa noastră de a încerca să avem ceea ce 2007 ne-a refuzat, din diverse motive. Să retrăim aceea văpaie de speranţă că vom reuşi să ne îndeplinim micile dorinţe, că vom putea transforma regretele în vise.

Este o provocare. De a relua o veche dorinţă. Dintre regretele de anul trecut, am să îmi reiau visul că voi ajunge în Portugalia, Malta sau Grecia. Şi că voi ajunge să vizitez zona Moldovei şi a Maramureşului.

În plus, să adăugăm alte promisiuni. Către noi înşine. De exemplu, anul trecut mi-am promis că mă voi întâlni cu un vechi prieten, că voi face câte o faptă bună pentru trei necunoscuţi şi că nu voi bea bere tot anul. Am reuşit să fac aceste lucruri. Iar satisfacţia este deplină. Este o dovadă că atunci când te legi de o promisiune ai mai mult curaj în a-ţi îndeplini scopul. Mai multă nebunie. Mai multă pasiune. Mai multă dorinţă. Pentru că promisiunea e sacră.

Anul acesta mi-am promis că în 2008 nu voi mai bea tării, nu voi mai mânca de la fast-food şi nici cips-uri. Şi mai este una. Dar am să o spun altă dată. Deocamdată am să o notez pe prima pagină în agendă, alături de celelalte. Să nu le uit.

Dar înainte de a pune în arhivă anul ce a trecut, după ce am luat din el regretele înapoi, vreau să menţionez cel mai frumos moment care a încununat de zâmbet şi culoare 2007, ziua mea de naştere. Am fost copleşită de urări, de cadouri, de flori, de surpriză, de prieteni, de oameni dragi, de câte şi mai câte…! Am fost fericită atunci. Pentru că era unul din acele momente în care ţi se demonstrează că viaţa ta contează, că sunt oameni care te iubesc, care ţin la tine şi pentru care merită să mergi zâmbind înainte. Le mulţumesc încă o dată tuturor.

Mă opresc aici, dar deschid în altă parte un jurnal. Mi-am dat seama că multe bucurii, mai ales cele mărunte, le uit dacă nu le notez şi sunt momente când am mare nevoie de amintirea lor. Sunt acele clipe când nu ştii pe cine să suni să-ţi spună, fără să întrebi, că totul va fi bine.

Aşadar, la mulţi ani 2008! Fii binevenit în viaţa noastră! Şi orice ne-ai pregătit sperăm că ne vei lasă şi pe noi să te împodobim cu dorinţele şi visele noastre! La mulţi ani, timp drag al vieţii noastre!

vizite: 7603 redactor: Anca Pepelea in LifeStyle

Comentarii

 

1. elena

27 01 2008 22:16
super tare 

2. maria

28 01 2008 17:21
super tare chiar imi placesi am invatat ceva de bine din acest mic jurnal al tau 

3. Ebony

26 01 2012 10:48
Oh yeah, faubolus stuff there you! 

4. visual impact muscle building

12 11 2012 06:05
I really like this post  

5. replica handbags

10 10 2017 11:56
hello are evaluated by careful quality assurance too.

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog