en-joy  

Tratament social - Fără Zahăr

09 04 2008 22:32

Arareori consumă fără zahăr cel care nu are diabet. Aşa nct aş ndrăzni să spun că plăcerea de a asculta Fără Zahăr vine dintr-o nevoie ascunsă de a nu cădea ntr-un stop cardiatic de inimă albastră sau pur şi simplu de inimă rea. Iar pentru doza de Fără Zahăr, adaugă şi-un interviu cu cei doi membrii ai trupei, Bobo şi Bobi.

Pentru cine cntaţi voi?

Bo: Teoretic, la nceput au fost studenţii. Pe urmă, după lansarea primului album, am aflat cu stupoare că ne ascultă la fel de bine şi bunicii şi nepoţeii lor, şi hip-hop-eri, rock-eri, manelişti (asta nu-i bine, da` e adevărat ), profesori, muncitori beţivi, preoţi, ingineri Deci, practic, acum sunt oamenii care au simţul umorului, indiferent din ce grupare socială fac parte. E o plajă foarte largă.

Bi: Oameni cu mini, picioare, cu păr pe cap şi pe altundeva, oameni cu bucurii şi cu probleme, romni şi ţigani. Important e să se simtă bine alături de noi.

Este vreo melodie de-a voastră care a deranjat pe cineva din anturajul vostru?

Bo: Nu. Bunicul meu, Dumnezeul să-l ierte, n-a nţeles prea bine la nceput de ce n piesa D`la sate personajul principal i dă foc bunicului pentru actele pe casă. Dar pnă la urmă m-a iertat

Bi: Da, un prieten al meu se pregătea să facă nebunii cu o colegă de serviciu şi chiar atunci i-a sunat telefonul. Era nevastă-sa, iar tonul de apel era Lav Stori al nostru.

Care ar fi cea mai mare provocare dintre a scrie un cntec la comandă, cu cuvinte impuse, a dansa tango şi a vizita o mănăstire?

Bo: Nici una n mod special. Cu dansul n-am absolut nici o legătură, deci aş avea oarece reţineri. Aş putea să dansez tango, dar nu la modul serios. Pe celelalte două le-am făcut deja. Ups, am nfundat din nou closetul a fost o piesă comandată, ntr-un fel. De fapt, casa de producţie de atunci a sugerat să mai facem o parodie după Eminem, pe lngă Sandu. Şi am hotărt să facem după Cleaning out my closet. Iar cuvinte impuse folosim mereu, doar că noi suntem cei care le impunem. Unul altuia. La Sandu, de exemplu ăsta a fost primul pas. Mai nti am făcut o listă de cuvinte care trebuiau neapărat să apară n cntec, şi de-abia după aia am trecut la scris versuri. Şi Lav Stori a fost tot sugestia casei de producţie, care ne-a propus să facem o piesă despre cupluri mondene. Iri a fost un cuvnt impus. Ha-ha.

Bi: Cred că tangoul m-ar omor.

Dacă aţi face un concert umanitar, pentru ce cauză v-aţi implica?

Bo: Am o tendinţă către cauze n care victimele n-au avut de ales. Boli pe care nu le poţi preveni, cum ar fi cancerul, accidente, violenţa n familie. Copiii iarăşi mi se par foarte importanţi, indiferent de suferinţa lor. Dar şi natura. Mai ales acum n ultimii ani. E pretty big shit. Deci, teoretic, majoritatea. Dar cea mai importantă cauză la momentul de faţă n Romnia, deşi nu e umanitară, mi se pare educaţia. Pentru asta aş cnta oricnd. Pentru şcoli, fonduri pentru profesori, materiale didactice. Ăsta e primul lucru pentru care aş milita n Romnia de azi.

Bi: Pentru cauza pentru care am fi contactaţi să cntăm, nu?

Cu ce vedete internaţionale v-ar plăcea să vă ntlniţi şi de ce?

Bo: Cu mulţi Cu Eric Clapton n primul rnd. Să-i arăt că ştiu să cnt Signe la chitară şi el să-mi spună că nu fac bine un acord. Şi să-mi dea lecţii. Apoi m-aş da n rollercoaster cu Michael Jackson, după care aş merge la o bere cu Brad Pitt, pe care l-aş ruga să-mi zică bancuri. Şi tot aşa Iar la sfrşit, aş ţine morţiş să merg pe platou la o filmare de Lucian Pintilie la furat de meserie.

Bi: Cu Captain Planet, să-l rog să-mi facă ordine n dressing.

V-aţi gndit să faceţi şi stand-up?

Bo: Ni s-a propus, dar eu personal n-am curaj. Nu cred că m-aş pricepe să fac asta. Bine, pnă nu-ncerc n-am de unde să ştiu sigur, dar deocamdată n-am de gnd.

Bi: Fiecare face ce ştie mai bine şi ce este pregătit să facă. Aş vrea să fac şi o operaţie de apendicită, dar dacă nu ştiu cum zicea Creangă: dacă e popă, să cnte.

Ce alte lucruri ncep cu fără n principiile voastre, n viaţa voastră?

Bo: Şpagă, violenţă, droguri, ipocrizie, snobism, greşeli.

Bi: Tutun, soacra, ardei iute pe aripioare.

Cnd e vorba de o ntlnire, ct de punctuali sunteţi?

Bo: Cred n sfertul academic. Aşa am nvăţat la şcoală. De fapt tot timpul plec n aşa fel nct să ajung la fix şi de obicei ntrzii pnă-n zece minute, pentru că socoteala de acasă nu-i aceeaşi cu cea din trg.

Bi: Nelocuind n Bucureşti, distanţele sunt mult mai uşor de parcurs, iar eu ajung de obicei nainte de ora H.

Ce lucru aţi uitat cel mai des?
Bo: Lucruri pe care spune soţia mea că trebuie să le fac. De fapt nu sunt sigur dacă le uit sau nu-s foarte atent cnd mi le spune.

Bi: Cel mai des uit să-mi plătesc asigurarea de viaţă, lucru care o face pe soţia mea foarte atentă cu mine, pnă cnd o plătesc la zi.

Am terminat melodiile cu ei. Mi s-a făcut dor de ducă, de mers la băut şi de sărit ntr-un picior, nu chiar la marginea prăpăstieifie ea şi dintre bine şi rău. Aşa că pun de-o cafea. mi place să o beau fără zahăr. Vrei şi tu?!

###

Interviul a fost realizat prin intermediul email-ului. De aceea am păstrat forma -ului lor. Mai multe detalii despre ei afli pe www.farazahar.com .

vizite: 8335 redactor: Anca Pepelea in Muzica

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog