en-joy  

Jurnal de-o săptămân㠖prima zi

26 08 2008 00:00

Astăzi s-a deschis, oficial, cea de a treia ediţie a Scolii de Vară de Jurnalism. Ar fi de ajuns să spun doar atât. Aţi înţelege emoţii, din partea tuturor celor prezenţi, cuvinte de bun venit şi o cafea caldă. V-aţi imagina aplauze şi alocuţiuni încărcate de clişee. Dar n-a fost tocmai aşa. Cafeaua s-a făcut cu întârziere.

Din prezentări nu a lipsit zâmbetul, ă-ul, repetiţia. Dar a fost bine. Dintr-o dată, o listă cu nume devenea o realitate de oameni. S-a iniţiat jocul prietenului secret. Timp de o săptămână, să ai un prieten iar el să nu ştie acest lucru. Tu să ai în schimb grijă de el. E ciudat, ciudat de frumos. Să ştii că binele pe care îl faci cuiva, ţi se întoarce, însă din partea altei persoane. Dar există şi riscul ca persoana căreia tu îi eşti prieten să fie prea ocupată şi să nu aibă timp de tine. Abia sâmbătă seara vom afla fiecare cine este prietenul nostru secret.

A fost drăguţ să luăm masa la cantină. Am râs atât de mult încât pesemne bucătarii se întrebau dacă au încurcat cumva ingredientele.

Astăzi a fost şi primul curs, despre comunicarea de masă- public, audienţă, propagandă. Întâlnirea cu Ciprian Bojan e mereu interesantă. Şi după cum spunea Mircea, un participant, a fost “super”.

Cam atât pentru prima zi. Aş fi vrut să merg să-i strâng pe fiecare în braţe. Să le spun: “bine ai venit, în sfârşit ne cunoaştem”. M-am mulţumit doar să le fac câte o fotografie când intrau în sală, întrebându-se care scaun vor ocupa şi de ce o şcoală de vară are loc într-o şcoală? Pentru unii, chiar şcoala unde învăţă sau deja au absolvit cursurile ei. Însă când e trecut de miezul nopţii întrebările retorice nu au rost.

Ce să-i fac mâine prietenului meu secret?

vizite: 8382 redactor: Anca Pepelea in Participari

Comentarii

 

1. 306

26 08 2008 17:41
...pai isi da seama cine esti daca spui aici ce-i faci . 

2. ancuta

26 08 2008 23:43
pai nu spun... sunt cuminte... insa cumva parca as vrea sa-si dea seama persoana in cauza ca e vorba de mine...

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog