en-joy  

O HARPĂ şi un CONTRABAS

19 01 2009 17:27

Motto: In cuvinte se măsoara tăcerea, n lacrimi, durerea.

Mna-mi mngie norii albi prin fereastră. ncă o zi n care fulgii albi de zăpadă au mpletit, ntr-un ianuarie, trist nceput, veşminte de doliu. Tăcut şi neputincios mbrac haina rece de gnduri. Păşesc pustiit, cu senzaţia crudă că merg pe morminte.

Imi amintescnu mai ştiu dacă am auzit sau poate am citit undeva, ceva despre nespaima de moarte: Nu-mi este frică, moarte, de tine! Imi este dect milă! O milă imensă mi este de tine! Că tu nu ai mamă care să-ţi moară! Şi nici copiii vreodată nu ai pierdut! Tu n-ai plns niciodată .şi niciodată n-ai rs! Neagră şi hdă nicicnd, nimeni nu a cntat pentru tine!

Dacă cineva m-ar fi ntrebat cnd eram copil, ce cred eu că este un suflet, aş fi spus :o harpă!. Dacă altcineva m-ar fi ntrebat ce este aceea o harpă, aş fi răspuns că este un suflet care cntă, pe corzi, iubirea. Şi dacă iubitul meu m-ar fi părăsit, atunci l-aş fi rugat: Mai trece-ţi, iubitule, o dată mna peste sufletul meu- harpă!

Att de frumos cntase sufletul harpă iubirea, că nici vntul n-a mai suflat. Adieri de sunete- şoapte şi el, Contrabas, a ascultat şi-apoi a cntat! Att de minunat a cntat el, Contrabas, iubirea, că nici apele n-au mişcat! O harpă, un contrabas şi sufletele noastre!! Ce minunată, imensă, orchestră !

Zmbesc gndurilor şi mna din nou, mngie norii albi, prin fereastră. Iar norii-mi desenează o harpă şi un contrabas. Două mini albe de nger mai trec o dată peste sufletul-harpă şi cntă dumnezeieşte. Un contrabass şi cntă dorul nemplinitelor vise.

Acum nu aud dect pămntul cum cade n bulgări peste sicriu. O candelă picură lacrimi Şi stelele picură ceară Nu pot să nu simt dorul n lacrimi cum doare!

O umbră neagră aşterne doliu pe Pămnt. Doi ngeri se-nalţă, ţinndu-se de mnă. Au alergat mai repede dect au putut ngerii lor păzitori să alerge.

Norii albi ne desenează acum, nouă, celor ce i-am cunoscut pe CAROLINA şi MARIUS, căci aşa se numesc cei doi ngeri care au alergat mai repede,

O HARPĂ şi un CONTRABAS

###

Redactor,

prof. Cornelia Petre

vizite: 13006 redactor: Colaborator in Muzica

Comentarii

 

1. dani

24 01 2009 20:17
trist ce s-a intamplat dar nu cred ca merita atata tam-tam.a fost decizia lor-sau a unuia.oricat de grea ar fi viata,nu cred ca asta e ultima solutie.trebuie sa iti lipseasca o bucatica din creier sa faci asa ceva?ce se poate demonstra printr-o sinucidere?absolut nimic.poate doar mila si compasiunea oamenilor pentru cateva zile,o luna maxim.apoi totul trece in uitare 

2. ancuta

24 01 2009 21:08
nu era niciun tam-tam... ci pur simplu o durere....

as fi vrut sa sterg comentariul tau lipsit de respect si scris fara a stii nimic despre persoana care a lasat aceste cuvinte aici... si tare ma indoiesc ca ai stii ceva despre cei doi instrumentisti...
dar fiecare are dreptul la o parere... fie ea si falsa...

sper doar ca nu vei ajunge niciodata in situatia in care sa porti doliu dupa cineva drag tie care a murit de buna voie, prin sinucidere...

in fine... 

3. bia

30 03 2009 23:07
harpa si contrabasul nu prea merg impreuna daca nu sunt acompaniati, sau daca nu au cel putin un element(instrument) de legatura.
imi pare rau ca nu pot spune ce cred despre ce s-a intamplat in cazul lor. dar:
un sfat prietenesc. mergeti la un concert, spre exemplu joia, la casa armatei, ora 19. macar o data pe luna.
sau incercati sa construiti ceva din nimic. 

4. Nox Player Latest Version 6.2.2.0

27 01 2019 15:17
The article you have shared here very good. 

5. lucky patcher apkpure

27 01 2019 15:59
The article you have shared here very good.

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog