en-joy  

Intel sustine patrunderea sistemului de operare Linux in China si India

26 11 2004 14:54

Producatorul de procesoare si circuite integrate Intel vrea sa sustina Sistemul de operare Linux in China si India. Cu ajutorul unor Software-tools, si anume Quick Start Kit for Linux, se doreste ajutarea vanzatorilor/distribuitorilor de calculatoare de acolo, sa poata instala mai usor pe calculatoarele vandute/distribuite cu sistemul de operare Linux, se spune in comunicatul de presa. Acest Quick Start Kit este distribuit tuturor membrilor Intel Channel Program si sustine distributiile de Linux Novells Linux Desktop 9,Red Hat Desktop si Red Flag Desktop. Distributia Sun Linux Desktop o sa urmeze sa fie sustinut in cadrul acestui program.

Programele, documentatia, scripturile precum si driverele (incluse in Quick Start Kit for Linux) necesare controlului compatibilitatii distributiilor cu produsele Intel sunt momentan numai in China si India puse la dispozitia redistribuitorilor deoarece aici exista o cerere in crestere. Aceste instrumente puse la dispozitie (in cadrul Quick Start Kit) de Intel sunt asemanatoare celor puse la dispozitia celor ce doresc sa instaleze Windows pe calculatoarele lor. A venit timpul ca sa expandeze angajamentul pentru Linux World , se spune in comunicatele de presa.

Acest articol a fost preluat din c't magazine

vizite: 10846 redactor: Valerică Vătafu in I.T.

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog