en-joy  

Bilant la lucrurigratis.ro

14 11 2009 22:25

A trecut o luna de la lansarea www.lucrurigratis.ro in varianta Beta, asa ca mi-am propus sa fac un bilant. De unde am pornit, si unde am ajuns? Ce s-a intamplat in aceasta perioada? Am aratat publicului proiectul nostru, si le-am cerut parerea si sprijinul pentru dezvoltarea acestei comunitaţi de oameni care vor sa schimbe ceva. Si ei, oamenii care cred in proiectul nostru, au raspuns, iar rezultatele au aparut.

Pana acum o luna eram o echipa de 2 persoane care lucram la acest proiect, si va spun sincer ca nu a fost usor. Este descurajant pana si gandul ca va trebui sa convingi oamenii din jurul tau ca poate fi avantajos sa oferi lucruri fara sa ceri nimic in schimb. Asta mai ales intr-o perioada de criza, care vine dupa o alta perioada de criza, care vine dupa o alta perioada de criza Ce sa mai? Ca popor, am fost obisnuiţi cu lipsurile, iar acest lucru ne-a format o mentalitate care ne incetoseaza vederea daca incercam sa privim inainte, mai departe de interesul imediat si avantajele de moment din fata noastra. In alte tari, oamenii au inteles ca valoarea obiectelor nu este data numai de preţul si calitatea lor, ci si de utilitatea lor. Un obiect care nu iţi este de folos poate fi considerat la fel de bine si gunoi, un lucru care ocupa locul degeaba prin casa ta. Si in timp ce pentru tine poate fi o povara, pentru cel caruia ii este de folos, acesta poate fi o binecuvantare. Si odata ce au inţeles acest lucru, au incercat sa puna la punct sisteme care sa inlesneasca aceasta transformare a lucrurilor din inutile in folositoare.

Asa ca mi-am propus sa dezvolt un sistem care sa faca aceasta tranzitie cat mai usoara si cat mai eficient. Dar ce sanse ai, ca individ sa convingi o natiune ca un lucru atat de simplu, ca oferirea lucrurilor de care nu mai ai nevoie cuiva care ar putea sa le foloseasca, poate sa aiba o multitudine de avantaje? Se pare ca suficiente pentru a porni la treaba, daca ai alaturi cativa prieteni care te incurajeaza si te sprijina. Fiind o idee mai ciudata, a mai adunat pe langa noi cateva persoane, care cred ca ni s-au alaturat mai mult din curiozitate. Din una-n alta, cum nu mai eram indivizi ci un grup, am reusit sa atragem atentia presei, care a sesizat oportunitatea acestei idei, si ne-a ajutat cu cateva aparitii in media. Multumesc pe aceasta cale celor de la Adevarul, Realitatea, Antena1, Radio Romania Actualitati, Radio Guerilla, pentru ajutorul pe care ni l-au oferit. Acesta i-a ajutat si pe altii care credeau in proiectul nostru sa ne gaseasca si sa ni se alature. Cu fiecare persoana care s-a alaturat comunitatii LucruriGratis, proiectul a devenit mai solid, iar motivatia echipei noastre mai puternica. Ne-am facut astfel curaj si am cerut sfaturi de la niste persoane care se pricep cu mult mai bine decat noi la cum sta treaba in online. Mark Twain spunea ca oamenii marunti, vor incerca intotdeauna sa iti estompeze ambitiile, in timp ce oamenii mareti te vor face sa simti ca si tu, intr-o zi, vei putea sa ajungi ca ei. Sprijinul dezinteresat pe care l-am primit de la acesti bloggeri, si atentia pe care ne-au acordat-o Vali Petcu (Zoso), Dragos Bucurenci, Cristian Manafu, BobbyVoicu, Feeder au avut un impact cu mult mai mare decat toate aparitiile in presa, impact care s-a resimtit in traficul site-ului LucruriGratis, si in sufletele voastre, cei care ne-ati gasit cu ajutorul lor, si v-ati alaturat cauzei noastre.

Astfel, dupa o luna de zile, nu mai sunt doar eu si cu programatorul cu care fac echipa, suntem o comunitate de 1100 persoane. Impreuna am oferit peste 650 produse, dintre care in jur de 300 au ajuns deja in posesia noilor proprietari. Impreuna am identificat slabiciuni ale sistemului, si am gasit solutii pentru imbunatatirea lui, impreuna am reusit sa ne facem noi prieteni, sa ajungem in atentia si mai multor persoane care cred in acest proiect. Suntem din ce in ce mai multi cei care impartasim valorile conceptului LucruriGratis, suntem din ce in ce mai puternici. Suntem bucurosi ca suntem alaturi de voi. Ne-am pus in miscare

Cristian Mosora, fondator lucrurigratis.ro

vizite: 6673 redactor: Admin in Diverse

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog