en-joy  

O amintire, un magazin. Sau invers.

18 11 2009 22:22

Următoarea ntmplare este adevărată. S-a petrecut ntr-o după-amiază ploioasă, de duminică, de noiembrie, n Bucureşti, ntr-unul din magazinele Profi, din zona Piaţa Iancului. Acu dacă aţi localizat ct de ct locul faptei, să trecem pe povestit. Bunăoară, mpreună cu dragul meu am ieşit să luăm prăjitură cu friscă- ne place frişca, ok? Ajunşi la magazinul cu pricina, adică n cel mai apropiat loc unde putea avea dulcegăriile dorite, am avut o surpriză...

Nu aveau prăjituri cu frişcă, nsă ne mulţumim repede cu o variantă mai mare, de ciocolată şi cu cireaşă n vrf. El imediat i spunei tinerei vnzătoare alegerea noastră. Tipa ncepe să se frece la ochi cu dosul palmelor după care ntreabă pentru a fi sigură: astea două? Vă rog, da... Brusc am imaginea unei femei care nu a dormit o noapte ntreagă şi care se afla n cel mai plictisitor loc pentru ea. Tnăra dispare o secundă şi reapare cu un carton şi cu mănuşa de pungă. Ia frumos prăjiturile, le potriveşte astfel nct triunghiurile să formeze un romb, după care ia una bucată hrtie. ntre timp i mai răspunde colegei sale ceva, după care, gndindu-se că nu iese socoteala la mpachetat, ia o altă hrtie. De data aceasta una ct pentru un tort de-un kilogram, tată! Apoi procesul de mpachetare a fost att de migălos nct ncepuse deja să se aşeze la rnd două-trei persoane.... Iar pe noi ne ncercau remuşcări de conştiinţă că i-am cerut o aşa treabă mare! Să nu ne fie nouă milă de o ...duminică ploioasă?

ntre timp, cţiva paşi mai ncolo, două piţi vor să-şi ia cremvuşti. Vine colega amintită mai sus şi ncepe să aranjeze nişte alimente. Fetele, uşor timide, ne serviţi şi pe noi? Femeia se intoarce ntrebndu-le ce vor. Aceşti cremvuşti, indică piţi cu degetul. Tanti ia ditamai polişul l pune pe cntar... Dar nu pe acela l doream, protestează cu glas stins fetiţa noastră. Nicio schimbare de partea cealaltă a tejghelei. Polişul e cntărit, mpachetat şi pus deoparte. De care vreţi? Aceştia, toţi. Toţi? Ei, hai tanti că nu sunt mulţi, ce atta mirare, auzi! De parcă nu a apucat să-şi pună deoparte pentru ea. n sfrşit fetele pleacă mulţumite de achiziţie după care au aşteptat...destule minute.

n sfrşit şi noi primim pachetul. Pam-pam-pam-pam! Ocupa jumătate din coş! Dar coşul acela mare cu roţi! Bucuroşi şi noi de achiziţie mai luăm un tub de frişcă din raft plus alte chestii necomestibile apă, suc şi ne ndreptăm spre casa de marcat. Acolo banda este udă pe o porţiune aşa nct o evit n mod ct mai elocvent, pnă cnd caseriţa se apucă să şteargă banda... taman cnd eu eram cu minunatele prăjituri n mnă.

Of, am ajuns acasă. Dar ... prăjitura mai are de aşteptat. Ne trecuse toată pofta ce poftiserăm! şi-am intrat la duş şi v-am spus ce-aveam de spus!

vizite: 7678 redactor: Anca Pepelea in Diverse

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog