en-joy  

Comisia Europeană lansează o consultare publică referitoare la iniţiativa cetăţenilor

08 12 2009 10:32

Comisia Europeană lansează o consultare publică de ample dimensiuni pentru a contribui la stabilirea detaliilor practice referitoare la iniţiativa cetăţenilor prevăzută n Tratatul de la Lisabona. Iniţiativa cetăţenilor va permite ca, la solicitarea venită din partea unui număr ntrunit de un milion de cetăţeni, Comisia să nainteze o anumită propunere politică.

Participarea cetăţenilor la procesul de luare a deciziilor este absolut necesară pentru democraţie a declarat Margot Wallstrm, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabilă de relaţiile interinstituţionale şi strategia de comunicare. Tratatul de la Lisabona va oferi un mijloc cetăţenilor de a-şi exprima opinia şi de a influenţa n mod direct procesul de elaborare a politicilor UE. Introdusă de Tratatul de la Lisabona, iniţiativa cetăţenilor permite ca un milion de cetăţeni, resortisanţi ai unui număr semnificativ de state membre, să solicite n mod direct Comisiei să prezinte o iniţiativă de interes pentru ei ntr-un domeniu de competenţă al UE.

Cartea verde publicată propune ntrebări concrete privind cea mai bună metodă de funcţionare practică a iniţiativei, cum ar fi: numărul de ţări din care trebuie să provină cetăţenii participanţi, modalităţile de verificare a autenticităţii semnăturilor, forma petiţiei, termenele pentru aceasta etc. Toate contribuţiile sunt bine-venite şi pot fi transmise sub formă de răspunsuri la cartea verde care este disponibilă n 23 de limbi oficiale pe următorul site internet: http://europa.eu/documentation/official-docs/green-papers/index_en.htm

Termenul limită pentru transmiterea răspunsurilor este sfrşitul lui ianuarie 2010. După această dată, Comisia Europeană va nainta o propunere de regulament care trebuie adoptată de Parlamentul European şi de Consiliul de Miniştri. Pentru informaţii suplimentare:

http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_general/citize ns_initiative/index_en.htm

--- comunicat Europe Direct Brasov--

vizite: 8032 redactor: Admin in Participari

Comentarii

 

1. louis vuitton Monogram bag

22 05 2014 04:48
That may be (commonly called adore handles) Toe Touches-Standing height, shoulder width with feet apart, arms hanging at his side, slowly,

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog