en-joy  

TARGUL SLOW FOOD „ROADELE PAMANTULUI” SE MUTA IN PIATA SFATULUI

29 03 2010 21:30

Piata Sfatului redevine loc de targ de alimente; o data pe luna brasovenii vor putea intalni aici mici producatori traditionali si se vor putea bucura de retete si obiceiuri culinare aproape pierdute.

Pornind de la cartile care descriu Brasovul din vremurile de altadata, Conviviumul Slow Food Brasov, Asociatia „Roadele Pamantului”, in colaborare cu Primaria Brasov si Consiliul Local Brasov, au hotarat sa redea orasului o traditie veche de sute de ani: targurile periodice din Piata Sfatului.

Pe 1 si 2 aprilie 2010, intre orele 10.00-16.00, la primul Targ Slow Food „Roadele Pamantului” din 2010 veti putea sa va reintalniti cu producatorii cu care Slow Food Brasov v-a obisnuit deja: Tataran (afumaturi de Maramures), Duicu (mezeluri de Codlea), Istrate (branza de burduf in coaja de brad), Catean (branza de Rotbav), Onea (miere din Maramures), Ardelean (palinca de Salaj), Pal (turta dulce secuiasca), Breaz (vinuri si spumant de Telna), Calugar (muraturi si gemuri de Saschiz) sau Bernad ( branzeturi maturate din Valea Stramba – Harghita) .

Pe langa producatorii deja cunoscuti, Targul „Roadele Pamantului” va da ocazia celor interesati de mancarea naturala si traditionala sa cumpere pentru masa de Pasti bunatati aduse pentru prima oara la Brasov: prajituri de casa, taitei, perinite, lichiu pregatite de Reuniunea femeilor din Rotbav, mere uscate produse de familia Ciurte (Maramures), miere si produse apicole din stupina familiei Moldovan (Sanpetru, Brasov), suc de mere si afumaturi de Malancrav, afinata, paine si prajituri de casa din Sugatag (Maramures).

Dupa succesul de anul trecut cand zeci mii de brasoveni si-au facut cumparaturile la Targul Slow Food „Roadele Pamantului”, organizatorii au gasit fireasca mutarea acestui proiect in Piata Sfatului, ce a tinut de loc de targ, incepand cu epoca medievala si pana in perioada interbelica. Aici, taranii din imprejurimi si negustorii veniti de la distante mari, isi vindeau produsele localnicilor, recunoscuti pentru prosperitatea lor.

Targul Slow Food “Roadele Pamantului” pune accentul pe cele trei calitati care ar trebui sa recomande un producator autentic: bun , curat si cinstit.

Ceea ce se urmareste prin aducerea in Piata Sfatului a unora dintre cei mai reprezentativi producatori alimentari traditionali din Romania este refacerea legaturii directe dintre consumatori si producatori. Cei care isi fac cumparaturile la acest targ au sansa sa cunoasca personal producatorii, familiile acestora, stabilindu-se astfel o relatie de incredere.

Educarea gustului este un alt scop major al acestui proiect. De aceea Slow Food Brasov a initiat impreuna cu gradinita Heidi un proiect prin care copiii vor invata sa descopere gustul adevarat al mancarii.

Conviviumul Slow Food Brasov , Asociatia „Roadele Pamantului”, impreuna cu Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local Brasov vor organiza acest targ traditional la fel ca si anul trecut la sfarsitul fiecarei luni. Proiectul a fost inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

###
comunicat Slow Food Brasov

vizite: 33655 redactor: Admin in Diverse

Comentarii

 

1. Nike Zoom

20 04 2013 03:57
nice 

2. Replica Handbags

17 08 2013 13:43
As the happy winter vacations are coming nearer 

3. replica handbags uk

25 10 2013 05:45
I agree. I remember the feeling that I got when I bought my first designer bag. It was actually a Louis Vuitton pochette. 

4. Jeanette

21 04 2016 15:50
Woot, I will centliray put this to good use! 

5. http://survivorspeak.org/auto-insurance-in-lufkin-tx.html

17 09 2016 05:34
The honesty of your posting shines through 

6. http://testsiegerkredite.info/kredit-20-jahren.html

24 11 2016 08:17
If your articles are always this helpful, "I'll be back." 

7. http://onlinekreditetestsieger.info/deutschland-günstigster-online-kredit.html

27 11 2016 04:32
Never seen a better post! ICOCBW 

8. classes online creative writing

30 11 2016 01:40
I reckon you are quite dead on with that. 

9. http://kraftfahrzeugversicherungort.pw/autoversicherungs-prozente-kaufen.html

02 12 2016 04:02
Knowledge wants to be free, just like these articles! 

10. http://onlinebilligekreditevergleichen.info/privatkredit-absichern.html

12 12 2016 19:48
Knowledge wants to be free, just like these articles! 

11. http://topkrediteonlinevergleich.pw/kreditverträge-rückerstattung-gebühren.html

14 12 2016 13:19
Which came first, the problem or the solution? Luckily it doesn't matter. 

12. http://www.cialiscosto.top/

02 01 2017 10:22
I'm not easily impressed. . . but that's impressing me!

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog