en-joy  

ARTmania Festival 2010 prezinta Kamelot (SUA)

01 04 2010 16:55

Festivalul ARTmania 2010 va avea loc in perioada 13-15 august. Ajuns la cea de a cincea edi t ie, festivalul incepe comunicarea evenimentelor cu o trupa de peste ocean mult a s teptata in Rom ania: Kamelot (SUA) va canta vineri in Piata Mare din Sibiu.

In ultimii trei ani pe scena festivalului au fost prezente nume trupe rock consacrate printre care Nightwish, HIM, Opeth, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Festivalul prezinta concerte in Pia t a Mare s i expozi t ii, petreceri, precum s i alte ac t iuni culturale in cetatea medievala a Sibiului.

Kamelot este o trupa regala pe scena Metal, prestigioasa si influenta in ultimele doua decenii. Faima formatiei in randul fanilor si a presei a crescut progresiv, fiecare dintre cele sapte albume de studio depasindu-si predecesorul prin calitatea versurilor si a productiei. Kamelot combina diferite stiluri definind o marca distincta: Cantam Power Metal la fel de mult ca si Progressive Metal si Gothic Metal, spune fondatorul trupei, Thomas Youngblood.

Biletele sunt disponibile in re t eaua magazinelor Diverta s i pe www.ticketpoint.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%.

Pana in 30 aprile 2009, biletele si abonamentele pot fi achizi t ionate la pre t ul de 70 RON pe zi s i 110 RON pentru abonamente. In perioada 1-31 mai : 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

ARTmania Festival 2010 este organizat de ARTmania Events in parteneriat cu Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu. O actiune sustinuta de Lantul hotelier Continental Hotels.

Kamelot canta progressive/power metal si vin din Florida (SUA). Muzica lor contine elemente simfonice. Formatia a fost infiintata de chitaristul Thomas Youngblood si tobarul Richard Warner in 1992. In 1994 trupa a semnat un contract cu Noise Records si dupa un an si-au lansat albumul de debut: Eternity. Urmatorul album, Dominion, a aparut in 1997.

Tot in 97 au fost inlocuiti doi membri: Richard Warner si vocalul Mark Vanderbilt. Locurile lor au fost ocupate de Casey Grillo si Roy Khan. In aceasta formatie Kamelot produce cel de-al treilea album de studio, Siege Perilous si pleaca intr-un turneu european in toamna acelui an. The Fourth Legacy a fost produs in Gate Studio din Wolfsburg (Germania) si lansat in 98.

Vara anului 2000 s-a numit New Allegiance Tour si a marcat inregistrarile primului album live, The Expedition, in Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Belgia, Italia, Grecia si Spania. Dupa cateva luni Kamelot prezenta Karma, albumul cu cel mai mare succes din discografia trupei. Epica si The Black Halo, apar pe piata in 2003 si 2005, doua albume inspirate din Faustul scris de Goethe. Turneul de promovare Black Halo World Tour 2005 a trecut prin Europa (alaturi de Epica si Kotipelto) si Japonia (Silent Force). Au cantat la Bang your Head in Germania si la Graspop Metal Meeting in Belgia.

Primele clipuri ale trupei au fost filmate in 2005: The Haunting (Somewhere in Time) si March of Mephisto. Doua clipuri realizate de Patric Ullaeus, renumit regizor pentru stilul cinematic, pasional si plin de viata, calitati ce i-au oferit colaborari in toata lumea cu artisti talentati, agentii de publicitate si case de discuri. Patric este astazi creditat pentru avantul dat succesului multor artisti.

Data de cinci octombrie 2005 marcheaza intrarea muzicianului Oliver Palotai in Kamelot. Din aceasta zi formatia a devenit un cvintet. Oliver canta la clape si chitari (aditionale).

In cea de-a doua parte a turneului Black Halo World Tour au vizitat America (SUA, Canada, Brazilia) si Europa, prin Olanda, Suedia, Belgia si Norvegia, tara in care au filmat primul Dvd live, in 11 februarie in Oslo, tot cu Patric Ullaeus in spate. One cold winters night a fost lansat in noiembrie 2006.

Ghost Opera poarta numarul opt in discografia Kamelot. A fost lansat pe 1 iunie 2007 prin SPV/Steamhammer Records in Germania, apoi in Europa si America. Albumul s-a inregistrat si mixat la Gate Studios si Pathway Studios din Wolfsburg cu producatorii Sascha Paeth si Miro. Primul clip aparut pentru piesa Ghost Opera se poate viziona pe myspace. Un alt clip a fost filmat mai tarziu pentru Human Stain, Rule the World si Love You to Death in mai 2009.

Ghost Opera a fost relansat in martie/aprilie 2008 sub numele Ghost Opera The Second Coming cu o noua preluare si un al doilea disc cu 14 piese, din care zece live inregistrate in Belgrad si, in plus, patru editari de studio: Seasons End, Pendulous Fall, Epilogue si un remix exclusiv pentru Rule the World.

Basistul Sean Tibbetts a fost invitat in turneele Kamelot din 2008/2009 in locul lui Glenn Barry ramas acasa cu familia. In ianuarie 2009 Kamelot incepe sa lucreze la albumul cu numarul noua intr-o cabana din Norvegia. Frecvent isi aduc la zi video-blog-ul cu clipuri. Se spune ca materialul pentru urmatorul album este mai dur ca inainte.

1 decembrie 2009: Sean Tibbetts devine basistul oficial Kamelot. Thomas Youngblood spunea atunci: Glenn m-a sunat acum cateva saptamani si mi-a spus ca nu mai poate sa fie cu noi si ca trebuie sa paraseasca trupa. E ca un frate pentru noi si am trecut impreuna peste multe momente grele asa ca am vrut sa decida el ce vrea sa faca.

Acum americanii din Kamelot sunt nerabdatori sa-si arate maiestria pe scena si sa-si convinga fanii de valoarea trupei. Kamelot incep turneul mondial in iunie din Europa si ajung la Sibiu pe 13 August, unde vor sustine ultimul concert din prima parte a turneului.

Membrii Kamelot:

Roy Khan: Voce

Thomas Youngblood: Chitari, voce secundara

Sean Tibbetts: Bas

Casey Grillo: Tobe

Oliver Palotai: Clape

Albume de studio :

Eternity (1995)

Dominion (1997)

Sige Perilous (1998)

The Fourth Legacy (1999)

Karma (2001)

Epica (2003)

The Black Halo (2005)

Ghost Opera (2007)

###

comunicat organizatorii

vizite: 9499 redactor: Admin in Muzica

Comentarii

 

1. rolex replica

12 04 2014 08:38
given that they might want to browse recordings for some time) then you may well have got to pay back 

2. replica handbags

19 07 2014 13:38
cheap replica handbags 

3. comcast email sign on

21 12 2016 11:41
might want to browse recordings for some time) then you may well have got to pay back

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog