en-joy  

Ziua Mondiala de lupta impotriva hepatitelor virale

19 05 2010 12:32

Si in acest an, SANOHEP Romania, asociatie a pacientilor cu afectiuni hepatice din Romania, furnizor acreditat de servicii socio-medicale si asociatie de utilitate publica, sarbatoreste, alaturi de asociatiile europene membre ale ELPA (European Liver Patients Associations) si de milioane de alti pacienti din intreaga lume, in data de 19 mai 2010, Ziua Mondiala de lupta impotriva hepatitelor virale.

Cu acest prilej, SANOHEP Romania marcheaza incheierea Campaniei Nationale de Prevenire a hepatitelor virale, desfasurata in intervalul martie-mai 2010, in peste 150 de scoli generale din intreaga tara. In cadrul acestei campanii, mii de copii au aflat informatii legate de metode de preventie si de tratament a hepatitelor virale, prin intermediul brosurilor si discutiilor libere purtate de catre reprezentantii SANOHEP. Peste 60.000 de pliante au fost impartite elevilor, un model pentru ciclul primar si un altul pentru gimnaziu, in mai multe judete, cu indemnul Aratati-l si parintilor.

In continuare, lupta contra hepatitei pe care SANOHEP a declansat-o in urma cu 9 ani se va baza pe o serie de activitati de preventie si informare, sub forma altor campanii si a simpozioanelor pentru pacienti. Totodata, SANOHEP Romania s-a alaturat asociatiilor de pacienti din Europa care, la Bruxelles, in data de 6 mai 2010, au inaintat o Declaratie Scrisa comuna, prin care se solicita recunoasterea oficiala a Zilei Europene a Drepturilor Pacientilor. Documentul, o data implementat si adoptat de forurile abilitate va conferi drepturi unitare tuturor pacientilor din toate statele europene.

La fel ca in fiecare an, actiunile SANOHEP Romania vor viza preventia si informarea unui numar cat mai larg de persoane, aceasta fiind solutia combaterii hepatitelor, si nu tratamentul medicamentos. In paralel, vom milita pentru o mai mare responsabilizare a populatiei in ceea ce priveste transplantul de organe si chiar sustinerea unei mai bune finantari a programului national de transplant hepatic, precum si pentru infiintarea unui program national pentru ciroze hepatice, care sa ajute numerosii suferinzi de aceasta afectiune.

Prin propriul comitet stiintific, SANOHEP Romania si-a propus sa intensifice eforturile de a face auzit cuvantul pacientilor cu afectiuni hepatice atat in relatia cu Ministerul Sanatatii, cat si cu celelate foruri decizionale in desfasurarea actului medical.

####

Cu stima,

Gheorghe Ionescu

Presedinte SANOHEP Romania

vizite: 8488 redactor: Admin in Participari

Comentarii

 

1. hublot replica

24 04 2014 10:57
Presedinte SANOHEP Roma 

2. Rolex Replica

23 09 2014 11:39
unitare tuturor pacientilor din toate statele europene 

3. umroh plus dubai

09 05 2016 09:42
Thank you for presenting something that is best, and this gives an idea for all of us a lesson that we always learn from someone even.

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog