en-joy  

Lansarea Portalului European pentru Tineret – un nou instrument pentru 75 milioane de tineri din Europa

07 12 2004 17:26

Cum pot face un stagiu de voluntariat în Estonia în cel mai simplu mod? Cum îmi pot transpune în realitate visul de a-mi găsi o slujbă sezonieră în Italia? Cum pot face schimb de opinii privind extinderea Europei cu tineri din alte ţări? Cum pot derula un proiect în comunitatea mea locală? Pentru tinerii care doresc să descopere Europa şi să participe activ,  Portalul European pentru Tineret, cu link-uri către mai mult de 10 000 de site-uri web de interes pentru tineri, este punctul de plecare ideal. Portalul, care a fost conceput de şi pentru tineri, a fost lansat la Bruxelles, pe 26 mai 2004, de Comisarii Viviane Reding şi Dalia Grybauskaite. Cu această ocazie, au fost evidenţiate numeroasele realizări din ultimii ani la nivel european în domeniul tineretului, inclusiv printr-un chat internet, primul de acest gen susţinut în cele 20 de limbi oficiale ale UE, în cursul căruia cei doi Comisari au făcut schimb de opinii cu tineri din întreaga Europă.

Portalul European pentru Tineret  a apărut ca rezultat direct al Cărţii Albe 2001 a Comisiei Europene "Un nou imbold pentru tineretul european" şi urmăreşte să ofere unui număr cât mai mare din cei 75 de milioane de tineri din Europa un acces rapid şi uşor la informaţii de interes din domeniul tineretului. Link-urile existente includ şi informaţii detaliate la nivel naţional, regional şi local.

Sondarea unei infinităţi de posibilităţi

Portalul European pentru Tineret cuprinde cinci secţiuni principale: studii , muncă , voluntariat şi schimburi , drepturile tinerilor şi portaluri pentru tineri . Portalul cuprinde, de asemenea, informaţii despre Europa , probleme curente, precum şi mai multe sondaje de opinie reflectând comportamentul tinerilor de azi.

Studiile pot avea loc la diferite niveluri pentru diferite motive. Portalul permite, printre altele, accesul la diverse informaţii privind studiile la şcoală, la universitate, privind munca, învăţarea limbilor străine, precum şi educaţia non-formală. Dacă vă trece prin cap gândul de a merge să studiaţi în Spania sau Polonia sau dacă aveţi nevoie de sfaturi privind formarea profesională, atunci acest portal reprezintă locul ideal pentru a vă informa!

Pentru tineri, munca înseamnă, în special, a face acest pas şi a obţine experienţă. Portalul European pentru Tineret răspunde perfect la această nevoie şi, ca urmare, oferă informaţii excelente despre stagii, sfaturi pentru găsirea unui loc de muncă, precum şi informaţii despre vacanţe active şi munca au-pair. Prin urmare, dacă doriţi să petreceţi vara la cules de fructe sau să câştigaţi experienţă pe un vas de croazieră, sau dacă vreţi să aplicaţi pentru un stagiu într-una dintre instituţiile europene, acest portal vă va îndrepta în direcţia corectă.

Voluntariatul şi schimburile reprezintă o ocazie de a dobândi noi abilităţi în timp ce îi ajuţi pe alţii. Această secţiune cuprinde informaţii despre serviciul de voluntariat, tabere de muncă şi schimburi de tineret. Dacă eşti genul de persoană interesată să meargă în America Latină să lucreze cu copiii străzii sau dacă vrei să stai în Europa şi să sprijini comunitatea locală sau poate să mergi într-o tabără a păcii în Liban, atunci portalul este locul ideal de unde poţi pleca.

Drepturile cetăţenilor UE sunt protejate prin Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Graţie acestui portal, tinerii vor putea obţine informaţii despre propriile lor drepturi, din perspectiva unui consumator, emigrant sau membru de familie.

Dacă informaţiile disponibile mai sus nu au reuşit să vă potolească setea, o altă secţiune a portalului vă oferă o dimensiune internaţională cu link-uri către posibilităţi de călătorie şi de muncă cu destinaţii îndepărtate, cum ar fi Australia şi Caraibe, fără a uita, bineînţeles, de noile state membre!

Portalul European pentru Tineret - permite utilizatorilor săi să descopere o infinitate de posibilităţi, stând confortabil în faţa computerului, încurajând tinerii să se implice şi să aprecieze gama de posibilităţi disponibile pentru ei într-o Europă extinsă şi chiar dincolo de ea.

Reţeaua Eurodesk in colaborare cu ERYICA – (European Youth Information and Counselling Agency) şi EYCA (European Youth Card Association) au realizat cercetarea pentru conţinutul portalului, sunt responsabile pentru actualizarea regulată a conţinutului acestuia, colaborează la traducerea sa şi promovează portalul.

In Romania, continutul Portalului European pentru Tineret a fost realizat de catre Serviciul Eurodesk din cadrul Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor.

Pentru orice intrebare legata de Portalul European pentru Tineret puteti contacta Serviciul Eurodesk la adresa de e-mail: eurodeskro@eurodesk.org

vizite: 9718 redactor: en-joy in Diverse

Comentarii

 

1. Tableta Android

20 03 2012 14:50
Acest instrument poate fi gestionat foarte usor cu ajutorul unor tablete PC.

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog