en-joy  

A XII-a ediţie a festivalului Diletto Musicale

26 07 2010 13:53
ncepnd cu 1 august biserica cetăţii fortificate din Prejmer va găzdui cea de-a XII-a ediţie a festivalului Diletto Musicale. n fiecare dumincă, ncepnd cu ora 17:00, Biserica Evanghelică C.A. din Prejmer, mpreună cu Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Fundaţia Siebenbrgisch-Schsische Stiftung, i aşteptă pe toţi cei doritori la cele cinci concerte din cadrul festivalului.

Ediţia din acest an aduce n faţa publicului o ofertă muzicală diversificată ce se ntinde de la piese pentru duo instrumental (orgă şi saxofon, două chitări), cvartet de coarde, pnă la lucrări vocal-instrumentale (solo, cor şi ansamblu cameral). Compozitorii şi operele pentru care anul 2010 este unul jubiliar se vor regăsi n programul concertelor ediţiei a XII-a: Robert Schumann (*200), Vespro della Beata Vergine (Claudio Monteverdi) - 400 de ani de la scriere. Corul de tineret Bach şi Cvartetul Gaudeamus (Braşov), Quartetto Brassovia, Cantate Domino (Sibiu), Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ (Bucureşti), Luca Massaglia şi Isabella Stabio (Italia), sunt artiştii care n luna august vor face din biserica cetăţii fortificate Prejmer centrul muzicii de cameră sacre din Ţara Brsei.

Diletto Musicale este unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică clasică din perioada verii n Transilvania şi cu siguranţă cel mai important festival rural de acest gen din judeţul Braşov, reunind artişti din ţară (Braşov, Sibiu, Cluj, Bucureşti, Harghita) dar şi din străinătate (Italia, Germania, Elveţia). Din anul 1999 au avut loc 11 ediţii cu peste 50 de concerte. n ultimii ani media de participare a fost de cca. 80-100 persoane per concert, intrarea liberă fiind un semn al invitaţiei adresate tuturor.

La finalul fiecărui concert, conform tradiţiei, spectatorii şi muzicienii au ocazia de a schimba impresii la un pahar de suc de corcoduşe sau must de mere ce va fi servit n curtea bisericii.

Programul festivalului:

1 august - Corul de tineret Bach al Bisericii Negre şi Cvartetul Gaudeamus

8 august - Quartetto Brassovia

15 august - Cantate Domino

22 august - Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ (duo chitară)

29 august - Luca Massaglia şi Isabella Stabio (orgă şi saxofon)

###

comunicat organizatorii

vizite: 9848 redactor: Admin in Muzica

Comentarii

 

1. jordan pas cher

18 06 2013 04:49
Support your work, and I hope you continue to update. 

2. Vietnam tour

08 10 2013 09:11
This article is very good and the users are really sharing nice thoughts. 

3. swiss replica watches

27 10 2014 05:27
fake watches for sale

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog