en-joy  

Paul Gilbert, maestrul chitarei electrice, porneste in turneu

25 08 2010 21:01

Direct din topurile celor mai rapizi chitaristi, muzicianul ce a cantat in Mr. Big, Racer X si are o cariera solo de mare succes, revine in Romania pentru doua concerte extraordinare in decembrie 2010: 3 decembrie, Oldies Pub, Sibiu si 4 decembrie, The Silver Church, Bucuresti.

Fuzz Universe, cel mai recent album, contine 12 piese la chitara incadrate in rock, blues, clasica, pop si jazz, toate cu o intensitate ce satisface total fanii shred, amatori de solouri rapide la chitara. Paul Gilbert prezinta ultimul sau album in turneul European din noiembrie si decembrie 2010. Jeff Bowders si Craig Martini, tobarul si basistul albumului, vor calatori alaturi de Gilbert. Surpriza turneului 2010 este chitaristul si vocalul Tony Spinner, in calitate de invitat special. Tony a cantat ca chitarist si vocalist pentru legendara trupa TOTO in turnee mondiale si l-a insotit pe Paul in Japonia in turneul din anii 90. Este binecunoscut pentru amestecul propriu de rock, blues si shred, dar si impresionantele sale calitati vocale. Vor fi prezentate noile piese in premiera, dar si compozitii Racer X, Mr. Big, piese din discografia solo si alte surprize.

Paul Gilbert aparea in 1982 pentru prima data in revista Guitar Player intr-un tricou de marinar cu parul lung si ondulat, tinand in maini o chitara Flying V, productie proprie, declarand ca stilul sau muzical este Heavy Metalul.

La 18 ani s-a mutat la Holywood in California, a castigat concursul Guitar Wars in Los Angeles, a absolvit G.I.T. (The Guitar Institute of Technology) si a inceput sa lucreze acolo, fiind cel mai tanar profesor. La 19 ani a infiintat celebra trupa shred metal Racer X si a inregistrat primul album. Racer X avea sa devina curand cea mai apreciata trupa pe scena de club in L.A. Mai departe, trupa a continuat sa inregistreze muzica melodioasa, dar cu atitudine metal, cum ar fi clasica piesa instrumentala, Scarified.

La 21 de ani, Billy Sheebhan (Talas, Dadid Lee Roth), unul dintre idolii adorati de Paul Gilbert, l-a invitat intr-o noua formatie. Asa a aparut Mr. Big. Impreuna cu vocalistul Eric Martin si tobarul Pat Torpey, Mr. Big a pornit la drum pentru patru albume clasice, combinand elemente din rock, soul, metal, pop si shred. In perioada Mr. Big, Paul Gilbert s-a bucurat de succesul hitului To Be With You si de concerte sold-out in toata lumea.

La 30 de ani Paul Gilbert paraseste Mr.Big in schimbul carierei solo din dorinta de a detine controlul absolut asupra directiei sale muzicale. De atunci a inregistrat peste 20 de albume energice dedicate chitarei si muzicii rock: cateodata cu voce, alteori fara sau alaturi de Racer X, fie cu unchiul sau Jimi Kidd sau alaturi de chitaristul Freddie Nelson si chiar de curand, cu reunita trupa Mr. Big.

Gilbert a devenit cel mai cautat instructor de chitara din vremea sa si inca unul foarte popular pe Youtube. Articolele sale din reviste si DVD-ul cu lectii de chitara au devenit enciclopedii Shred pentru noile generatii de chitaristi. Fraze imprumutate din lectiile Intense Rock sunt regasite la orice interpret rapid de Metal din zilele noastre.

Paul comunica de mult timp chitarele Ibanez si a lucrat in echipa lor pentru designul a peste 15 modele marca PGM (Paul Gilbert Model).

Paul Gilbert, Joe Satriani si John Petrucci au cantat pe aceeasi scena in turneul nord-american G3 din 2007. Impresionat de entuziasmul publicului pentru muzica sa, Paul Gilbert a decis sa concerteze si mai mult in turnee mondiale. De atunci si pana astazi, Paul Gilbert a sustinut peste 125 de concerte in Europa, Japonia si America.

Concertul din Bucuresti va incepe la ora 20:00. Biletele, in valoare de 50 lei pana in 30 septembrie, 70 lei in luna noiembrie si 90 de lei in perioada 1-4 decembrie, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, Germanos, Carturesti, Humanitas, Domo, Orange, Vodafone si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro . 47 de bilete VIP cu loc la masa au fost puse in vanzare pentru concertul de la Silver Church. Pentru concertul din Sibiu detaliile vor fi comunicate in curand.

Paul Gilbert poate fi profesorul tau de chitara. Pentru mai multe detalii, consultati www.paulgilbert.com . Pachetul contine o lectie de 90 de minute cu artistul si multe alte surprize.

Un eveniment ARTmania.

###

comunicat organizatorii

vizite: 9818 redactor: Admin in Muzica

Comentarii

 

1. nike shox

15 05 2013 08:41
Nike shoes can make you comfortable[u][/u] 

2. Rolex Explorer

27 06 2014 09:59
Additional Attributes Screw-in watch crown
Case Material Black PVD
GMT can be adjusted alone. 

3. Cheap NFL Jerseys

27 10 2014 05:24
wholesale Women Jerseys 

4. LED light bulbs

22 01 2015 06:50
Un eveniment ARTmania. 

5. Promote your personal brand with easy apps

27 05 2016 17:25
I like this post, especially Mr. Billy Sheebhan. Good luck to him in future  

6. Download mobdro for pc

23 02 2017 08:40
Download Mobdro for PC or Computer easily with the guide given here. Download mobdro for pc is very easy to install. Mobdro PC App is ... 

7. panerai replica

23 02 2017 12:15
good post! 

8. do my assignment for me

29 12 2017 14:46
Frequently, the signal is altered utilizing impacts, the last impact is viewed as a key component of blues and shake guitar. 

9. audemars piguet replica

03 05 2018 09:32
Lorologio che ho qui il 5102PR, a.k.a. il Celestiale. 

10. replicas relojes

03 05 2018 10:10
Relojes de imitacion AAA Rolex 

11. njmcdirect

10 06 2018 18:18
New Jersey ranks on the top in receiving the speeding tickets. This is because the New Jersey is known for violent driving

Adauga si tu un comentariu

Bold Italic Underlined Link

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog