en-joy  

Tinerii sunt chemaţi să răspundă tinerilor

07 12 2004 13:58
Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor- ANSIT- în colaborare cu Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti a pus bazele proiectului- lansat în 7 decembrie la Bucureşti- “Centrul de resurse şi consultanţă pentru tineret “.

Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor- ANSIT- în colaborare cu Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti a pus bazele proiectului- lansat în 7 decembrie a.c.,la Bucureşti- “Centrul de resurse şi consultanţă pentru tineret “. Venită într-un context propice – atât ca locaţie cât şi ca timp, aici ne referim la zona Grozăveşti, traversată de foarte mulţi studenţi, respectiv, în preajma zilei de 5 decembrie, zi internaţionlă a voluntariatului, - lansarea acestui Centru s-a desfăşurat sub forma unui dialog deschis dintre organizatori, pe de o parte, reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din ţară (Braşov, Bucureşti, Câmpina, Sibiu, Sighişoara, Suceava ) şi voluntari, pe de altă parte. Discuţiile au fost mediate de Ioan Voica, director adjunct ANSIT şi Constantin Sâmbeteanu, coordonatorul de proiect. « Centrul de resurse şi consultanţă pentru tineret » se doreşte a reuni din experienţa celor ce au activat până în prezent într-un centru de consultanţă dar şi a celor ce sunt activi într-o organizaţie de tineret şi cunosc nevoile şi aşteptările tinerilor. Obiectivele lui se situează pe formare, informare şi consultanţă. Deşi aflat în capitală, acest Centru permite consiliere la distanţă prin telefon 021/ 410.70.72 sau 021/410.70.27 sau prin poşta electronică constantin.sambeteanu@ansitromania.ro . Axat în special pe asociativitate şi crearea unei reţele între asociaţiile de tineret, domeniile de interes ale Centrului sunt şi din educaţie, muncă-profesie, timp liber, cultură, religie, sănătate, asistenţă socială. Se pot cere informaţii despre programe, proiecte şi posibilităţi de finanţare, despre burse şi posibilităţi de mobilitate a tinerilor în ţară şi în străinătate. Din paleta destul de largă a serviciilor oferite aici, am remarcat şi am reţinut, oarecum ca noutate, sloganul « te poate ajuta să-ţi împlineşti visele ». Care vise ? Câte vise ? Iată întrebări ce vin. Râspunsurile nu cred că trebuie căutate însă. Important este să avem curajul de a îndrăzni să ne spunem visele celorlalţi. De aceea haideţi să profităm de această şansă şi să rupem barierele dintre mentalităţiile generaţiilor ! Fiecare merită să îşi îndeplinească cel puţin un vis! « Tinerii din România nu sunt sub nici o formă inferiori celor din alte ţări » ( I. Voica)

vizite: 9690 redactor: Anca Pepelea in Parteneri

Toate drepturile sunt rezervate ATZ. Nici o informatie din acest site nu poate fi preluata, integral sau partial fara acordul din partea ATZ. Redactorii sunt direct responsabili pentru continutul articolelor si a stirilor.

rss feed atom feed Powered by eyeblog